top banner

Pagina 3 - Valute: Articole, știri și sfaturi financiare

Leul dezechilibrat de climatul politic din SUA

Climatul politic negativ din SUA se resimte si la nivelul cursului de schimb euro-leu. Acesta a inregistrat o crestere de aproape 2 bani joi depasind nivelul de 4,57 lei pentru un euro joi. Vineri moneda europeana a revenit usor pe scadere, pana la un curs de 4,5616 lei.

19 Mai 2017 | Valute

Care sunt perspectivele cursului leu/euro?

Leul da din nou emotii celor cu rate la credite in valuta, intrand pe un trend de depreciere inca de saptamana trecuta. Moneda nationala a sarit pragul de 4,55 lei/euro si a continuat sa scada si luni, iar perspectivele pe termen mai indelungat arata o depreciere in raport cu moneda europeana.

13 Mar 2017 | Valute

Isarescu: Nu exista loc pentru aprecierea leului

Leul a fost una dintre cele mai stabile monede din regiune in ultimul an insa, in perioada urmatoare, pentru moneda nationala exista riscul deprecierii. Avertismentul vine chiar de la guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), care a declarat, ca nu exista loc pentru aprecierea leului.

10 Feb 2017 | Valute

Pierderi pe linie din cauza turbulentelor politice

Economia nationala resimte efectele evenimentelor politice din ultimele zile, care au generat ample proteste de strada. Moneda nationala si indicii bursieri au fost primii indicatori care au reactionat imediat prin deprecieri semnificative, acestia fiind urmati rapid de prima de risc si de randamentele la titlurile de stat.

03 Feb 2017 | Valute

Contextul politic tulbura pietele financiare din Romania

Piata valutara si bursa au fost tulburate, miercuri, de evenimentele de pe scena politica. Leul s-a depreciat mai mult decat intr-o sedinta normala in fata euro, iar indicii bursieri au evoluat pe scadere inca de la deschiderea sedintei.

01 Feb 2017 | Valute

Brexit-ul dur impulsioneaza lira sterlina

Oficialii britanici au trasat directiile viitoare in privinta Brexit-ului, punand, astfel, capat speculatiilor pe aceasta tema. Guvernul de la Londra a optat pentru varianta catalogata a fi dura de iesire din Uniunea Europeana, care presupune renuntarea inclusiv la statutul de membru al pietei unice.

17 Ian 2017 | Valute

Previziuni pozitive pentru dolar in 2017

Rezerva Federala Americana (Fed) va continua sa intareasca politica monetara in cursul acestui an, fiind posibila accelerarea ritmului majorarii dobanzilor. In aceste conditii, economiile expuse la moneda americana vor avea de suferit. In Europa, economia va fi grevata de incertitudinile generate de alegeri.

12 Ian 2017 | Valute

Leul incepe noul an pe crestere

Leul incepe anul in revenire fata de principalele valute, dupa ce la finalul anului trecut a suferit scaderi semnificative, in special in raport cu dolarul american si cu euro. Fata de moneda americana, leul a inregistrat un record negativ dupa altul pe final de an, iar in raport cu euro minime ale ultimilor patru ani.

06 Ian 2017 | Valute

Dolarul este de neoprit

Moneda americana isi continua marsul printre principalele valute ale lumii si face victime printre cele mai slabe. Leul romanesc este una dintre ele, in fata caruia dolarul american doboara record dupa record. Cel mai recent a fost atins marti, cand Banca Nationala a Romaniei a anuntat o cotatie de 4,3502 lei/dolar, cea mai ridicata de pana acum.

20 Dec 2016 | Valute

Nou maxim istoric al dolarului, peste 4,3 lei

Dolarul american a inregistrat, joi, un nou maxim istoric in raport cu leul romanesc, in prima sedinta de dupa decizia Rezervei Federale Americane (Fed) de majorare a dobanzii de politica monetare. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de 4,3146 lei/dolar, cel mai mare de pana acum.

15 Dec 2016 | Valute
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară