Pagina 5 - Valute - Articole, stiri si sfaturi financiare

Pagina 5 din 135


Sperante pentru debitorii in franci

Francul elvetian se mentine supraevaluat in 2016, insa nu va depasi nivelul actual, si exista chiar premise sa se deprecieze usor, sustine presedintele Bancii Nationale a Elvetiei (BNE), Thomas Jordan. El a precizat ca o depreciere puternica a monedei ar fi binevenita pentru economia tarii.

11 Ianuarie 2016 | Valute

Aprecierea leului se lasa asteptata

Aprecierea timida a monedei nationale in fata euro din aceasta saptamana a fost intrerupta si de scurta durata. Dupa ce reusise sa scada, joi, sub pragul de 4,5 lei pentru un euro, cursul a revenit pe crestere si a ajuns, vineri, la 4,5145 lei/euro, maximul acestei saptamani.

18 Decembrie 2015 | Valute

Leul, la minimul ultimilor doi ani

Leul incheie saptamana in scadere semnificativa fata de principalele valute. In raport cu euro, moneda nationala a pierdut cel mai mult si s-a plasat, vineri, la minimul ultimilor doi ani. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, vineri, un curs de 4,5297 lei/euro, cel mai slab pentru moneda nationala din ianuarie 2014.

11 Decembrie 2015 | Valute

Euro sare de 4,5 lei

Cursul leului in raport cu euro a depasit joi pragul de 4,5 lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), respectiv 4,5025 lei/euro. Aceasta este cea mai scazuta cotatie a monedei nationale de la finalul lunii ianuarie pana in prezent. Si francul si dolarul american s-au apreciat in raport cu leul in sedinta de joi.

10 Decembrie 2015 | Valute

Dolarul la maxim istoric fata de leu

Asteptarile investitorilor in privinta politicii monetare a Rezervei Federale Americane a impins dolarul la maximul istoric in fata leului pe piata romaneasca. Banca Nationala a Romaniei a anuntat miercuri un curs de 4,2129 lei pentru un dolar, cel mai ridicat inregistrat vreodata in tara noastra.

2 Decembrie 2015 | Valute

Yuanul musca puternic din ponderea euro in moneda FMI

Decizie istorica pentru pietele financiare globale! Fondul Monetar International (FMI) a decis sa introduca yuanul in cosul de monede utilizate ca rezerve, din partea a doua a anului viitor. Moneda Chinei intra direct pe locul trei in acest cos, dupa dolar si euro, dar in fata yenului si a lirei sterline.

2 Decembrie 2015 | Valute

Leul recupereaza teren pe final de saptamana

Evolutia cursului de schimb s-a temperat in aceasta saptamana, dupa o volatilitate ceva mai ridicata saptamana, generata de protestele de strada si de caderea Guvernului Ponta. Leul s-a depreciat in fata principalelor valute in primele zile, insa pe final a mai recuperat teren, pe fondul de incredere generat de desemnarea unui premier tehnocrat.

13 Noiembrie 2015 | Valute

Minim istoric pentru ROBOR la 3 luni

Costul creditului in lei a ajuns la un minim istoric. ROBOR la trei luni, indicator folosit in majoritatea contractelor de credit in lei ca referinta pentru dobanda, a scazut, vineri, la 1,18%. Insa, pentru ca si dobanzile sa scada, indicatorul trebuie sa ramana la nivel redus pana la finalul trimestrului patru.

30 Octombrie 2015 | Valute

Leul pierde viteza la final de saptamana

Moneda natioanala s-a depreciat, in ultima sedinta a saptamanii, in fata principalelor valute, desi in ultima vreme dadea semne de apreciere, in special fata de dolar. In raport cu euro si francul elvetian, leul a fost cotat, vineri, chiar sub nivelul din urma cu o saptamana.

16 Octombrie 2015 | Valute

Dolarul incheie saptamana in crestere fata de leu

Moneda nationala a avut o evolutie stabila saptamana aceasta in fata euro si a francului elvetian, cu mici oscilatii de la o sedinta la alta. In schimb, comparativ cu dolarul american, leul a incheiat saptamana cu o depreciere saptamanala de aproape 10 bani.

25 Septembrie 2015 | Valute

Inapoi sus