top banner

Pagina 5 - Valute: Articole, știri și sfaturi financiare

Conversia creditelor da frisoane bancilor din Polonia

Conversia creditelor din franci elvetieni in zloti da frisoane si bancilor de pe piata poloneza. Presedintele Poloniei, Andrzej Duda, a prezentat recent un proiect de act normativ destinat sa ii ajute pe cei care au credite ipotecare in franci, iar costul sa fie suportat de banci. Acestea din urma ameninta, insa, cu o criza bancara.

20 Ian 2016 | Valute

Scandalul emisiilor la Renault zguduie bursele lumii

Pietele financiare nu reusesc sa se redreseze dupa inceputul de an dominat de scaderile puternice pe fondul problemelor din China. Un nou scandal a generat pierderi puternice investitorilor, respectiv intrarea grupului Renault in scandalul emisiilor. La Bucuresti, Bursa se resimte, iar leul ramane slab in raport cu principalele valute.

15 Ian 2016 | Valute

Sperante pentru debitorii in franci

Francul elvetian se mentine supraevaluat in 2016, insa nu va depasi nivelul actual, si exista chiar premise sa se deprecieze usor, sustine presedintele Bancii Nationale a Elvetiei (BNE), Thomas Jordan. El a precizat ca o depreciere puternica a monedei ar fi binevenita pentru economia tarii.

11 Ian 2016 | Valute

Aprecierea leului se lasa asteptata

Aprecierea timida a monedei nationale in fata euro din aceasta saptamana a fost intrerupta si de scurta durata. Dupa ce reusise sa scada, joi, sub pragul de 4,5 lei pentru un euro, cursul a revenit pe crestere si a ajuns, vineri, la 4,5145 lei/euro, maximul acestei saptamani.

18 Dec 2015 | Valute

Leul, la minimul ultimilor doi ani

Leul incheie saptamana in scadere semnificativa fata de principalele valute. In raport cu euro, moneda nationala a pierdut cel mai mult si s-a plasat, vineri, la minimul ultimilor doi ani. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, vineri, un curs de 4,5297 lei/euro, cel mai slab pentru moneda nationala din ianuarie 2014.

11 Dec 2015 | Valute

Euro sare de 4,5 lei

Cursul leului in raport cu euro a depasit joi pragul de 4,5 lei la cursul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), respectiv 4,5025 lei/euro. Aceasta este cea mai scazuta cotatie a monedei nationale de la finalul lunii ianuarie pana in prezent. Si francul si dolarul american s-au apreciat in raport cu leul in sedinta de joi.

10 Dec 2015 | Valute

Dolarul la maxim istoric fata de leu

Asteptarile investitorilor in privinta politicii monetare a Rezervei Federale Americane a impins dolarul la maximul istoric in fata leului pe piata romaneasca. Banca Nationala a Romaniei a anuntat miercuri un curs de 4,2129 lei pentru un dolar, cel mai ridicat inregistrat vreodata in tara noastra.

02 Dec 2015 | Valute

Yuanul musca puternic din ponderea euro in moneda FMI

Decizie istorica pentru pietele financiare globale! Fondul Monetar International (FMI) a decis sa introduca yuanul in cosul de monede utilizate ca rezerve, din partea a doua a anului viitor. Moneda Chinei intra direct pe locul trei in acest cos, dupa dolar si euro, dar in fata yenului si a lirei sterline.

02 Dec 2015 | Valute

Leul recupereaza teren pe final de saptamana

Evolutia cursului de schimb s-a temperat in aceasta saptamana, dupa o volatilitate ceva mai ridicata saptamana, generata de protestele de strada si de caderea Guvernului Ponta. Leul s-a depreciat in fata principalelor valute in primele zile, insa pe final a mai recuperat teren, pe fondul de incredere generat de desemnarea unui premier tehnocrat.

13 Noi 2015 | Valute

Minim istoric pentru ROBOR la 3 luni

Costul creditului in lei a ajuns la un minim istoric. ROBOR la trei luni, indicator folosit in majoritatea contractelor de credit in lei ca referinta pentru dobanda, a scazut, vineri, la 1,18%. Insa, pentru ca si dobanzile sa scada, indicatorul trebuie sa ramana la nivel redus pana la finalul trimestrului patru.

30 Oct 2015 | Valute
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară