top banner

Pagina 2 - Valute: Articole, știri și sfaturi financiare

Leul se depreciaza accelerat pe fondul noii crize politice

Demisia premierului Mihai Tudose se resimte si in pietele financiare. Leul s-a depreciat in fata monedei unice europene, dupa o perioada de acalmie si a sarit, din nou, de 4,66 de lei pentru un euro pe piata interbancara. Initial, si indicii bursieri au deschis in scadere insa, pe parcursul sedintei, pierderile s-au mai estompat.

16 Ian 2018 | Valute

BNR a crescut dobanda-cheie. Unde vad analistii cursul si dobanzile in 2018 ?

Ecoul cresterii dobanzii de politica monetara de luni cu 0,25% pana la 2%, de la minimul istoric la care a stat timp de aproximativ 2 ani si 8 luni, s-a resimtit rapid in piata. Cursul a trecut din nou peste 4,65 lei pentru un euro, iar Robor si-a reluat cresterea. Unde vad analistii cursul de schimb si dobanzile in noul an care de abia a inceput?

10 Ian 2018 | Valute

Euro doboara record dupa record

Leul se depreciaza si atinge cea mai slaba valoare in raport cu euro din toate timpurile. Cursul oficial publicat de Banca Nationala a Romaniei pentru marti a urcat la 4,6551 lei/euro, in crestere cu aproape un ban fata de luni, si cu jumatate de ban fata de precedentul maxim istoric, inregistrat cu doar sapte sedinte in urma.

22 Noi 2017 | Valute

Robor la 3 luni o ia din nou din loc

Dobanzile din piata monetara continua sa creasca in ciuda interventiilor BNR. Rata medie a dobanzilor interbancare, Robor la 3 luni, in functie de care se indexeaza majoritatea dobanzilor la creditele in lei, a depasit 2%, cu un sfert de punct procentual peste dobanda de politica monetara de 1,75% pe an.

16 Noi 2017 | Valute

Curs la nou maxim istoric: Care sunt previziunile pana la finele anului?

Cursul BNR euro-leu a atins luni cel mai inalt nivel din istorie, de 4,6495 lei/euro. In dimineata aceasta, cotatiile valutare interbancare inregistrau o usoara scadere, de mai putin de 0,1% fata de nivelul de referinta de la inchiderea sedintei de tranzactionare anterioara. Care sunt prognozele evolutiei pana la finele anului?

14 Noi 2017 | Valute

Cursul urca din nou. De ce se depreciaza leul?

Leul incheie saptamana cu o noua scadere fata de euro, iar aceasta tendinta va continua. Avertismentul vine de la guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Acesta sustine ca tendinta de depreciere a leului este de durata, din cauza cresterii deficitului comercial, alimentat de politicile de stimulare a consumului.

10 Noi 2017 | Valute

Cursul explodeaza dupa declaratiile guvernatorului BNR

Moneda nationala s-a depreciat brusc, spargand pragul de 4,6 lei/euro, dupa declaratiile guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, cu privire la faptul ca banca centrala va lasa cursul mai flexibil, pentru a se concentra pe stabilitatea dobanzilor. Pe de alta parte, bancile care incearca speculatii pe leu vor fi monitorizate, potrivit guvernatorului.

08 Noi 2017 | Valute

Curs de 4,7 lei/euro in prima parte a anului viitor

Leul se va deprecia treptat fata de euro, in perioada urmatoare, sub privirile “ingaduitoare” ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Economistii UniCredit Bank estimeaza un curs de 4,6 – 4,7 lei/euro in primul trimestru al anului viitor, in conditiile in care si dobanzile urmeaza sa creasca.

09 Oct 2017 | Valute

Robor tine deocamdata ratele la credite neschimbate

Indicele Robor la 3 luni nu a inregistrat fluctuatii semnificative pe parcursul celui de al doilea trimestru fata de primul trimestru al anului. Valorile publicate de BNR la finele celor 2 trimestre sunt neschimbate.

03 Iul 2017 | Valute

Criza politica duce cursul BNR spre 4,6 lei pe euro

Cursul BNR se apropie de pragul de 4,6 lei pe euro, cel mai mare nivel inregistrat in ultimii 5 ani. Cresterea este cauzata de criza de pe scena politica, care nu da semne de un sfarsit previzibil.

20 Iun 2017 | Valute
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară