top banner

Pagina 4 - Pensii: Articole, știri și sfaturi financiare

Pensia privata, din nou in pericol de nationalizare

Nationalizarea pensiilor private obligatorii revine in discutie dupa ca, de doi ani incoace, contributia la acest sistem a fost aproape inghetata. Anul trecut, majorarea a fost de doar 0,1 puncte procentuale, la 5,1%, desi in 2016 ar fi trebuit sa ajunga la 6% din salariul brut, iar anul acesta a fost mentinuta la acelasi nivel.

03 Apr 2017 | Pensii

Penalizam viitorii pensionari pentru plata actualilor pensionari ?

Simultan cu anuntul privind cresterea valorii punctului de pensie pentru a doua oara pe parcursul anului in curs, pana la 1.000 de lei de la 1 iulie, fata de 918,50 lei la 1 ianuarie (de la 871,70 lei anterior) si majorarea pensiei sociale minim garantate la 520 de lei de la 400 de lei in prezent.

09 Feb 2017 | Pensii

De ce ar trebui Guvernul sa majoreze contributia la Pilonul II de pensii?

Intentia Guvernului de a ingheta contributiile la Pilonul II de pensii in 2017 nemultumeste Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR). Organizatia solicita majorarea contributiei, conform legii, si argumenteaza aceasta solicitare cu rezultatele inregistrate de fondurile de pensii de la infiintare pana in prezent.

25 Ian 2017 | Pensii

Contributia la Pilonul II ingheata la nivelul din 2016

Contributiile la Pilonul II de pensii raman la 5,1% pentru intregul an 2017, potrivit unui proiect de Ordonanta de Urgenta. Fostul Executiv a anuntat, in luna decembrie, inghetarea contributiei pentru primele doua luni din acest an, lasand decizia pentru restul anului pe seama noului Cabinet.

23 Ian 2017 | Pensii

Contributiile la Pilonul II, inghetate doua luni

Guvernul sacrifica, din nou, pensiile private. Executivul a adoptat o Ordonanta de Urgenta prin care ingheata contributiile la pensiile obligatorii, administrate privat, (Pilonul II) pentru primele doua luni ale anului viitor la nivelul din 2016. Astfel, in 2017, acestea raman la 5,1% puncte procentuale din contributiile la sistemul public.

16 Dec 2016 | Pensii

Format nou pentru transmiterea petitiilor online la ASF

Clientii nemultumiti de relatia cu asiguratorul, cu administratorul pensiei private sau cu cel al investitiei pe piata de capital au la dispozitie o noua modalitate de transmitere a reclamatiilor. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a lansat, in acest scop, un nou portal electronic pentru o mai buna instrumentare a petitiilor online.

10 Oct 2016 | Pensii

Aplicatie pentru cei care nu stiu la ce fond de pensii contribuie

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat lansarea unei aplicatii online prin care participantii la fondurile de pensii obligatorii administrate privat, Pilonul II, pot afla, in termen de maximum 10 zile, denumirea fondului la care sunt alocati. Aplicatia poate fi accesata atat de pe desktop, cat si de pe telefoane mobile.

18 Aug 2016 | Pensii

Lamuriri privind raportul dintre pensie si salariu (5). Valoarea reala a pensiei

Conform datelor comunicate de CNPAS si Ministerul Finantelor pentru luna iunie 2016, rezulta ca valoarea pensiei medii ce a putut fi data prin impozitarea salariatilor a fost de 639 lei (circa 69% din suma necesara bugetului de asigurari sociale). La acest cuantum s-au adaugat, prin subventii de la bugetul de stat, alti 292 lei (cam 31% din total)

12 Aug 2016 | Pensii

Dupa 8 ani, romanul a strans la pensia obligatorie 1.200 de euro

Cei care au contribuit lunar la sistemul de pensii obligatorii administrate privat (Pilonul II) din mai 2008 pana la finalul lui 2015 au ajuns, in decembrie, la o acumulare in contul de pensie de 5.639 lei (aproximativ 1.200 de euro). Suma este in crestere cu 26% fata de 2014, potrivit datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

18 Mar 2016 | Pensii

ASF reduce taxele pentru pensii private, asigurari si piata de capital

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) reduce, din 2016, unele taxe si cote aplicate fondurilor de pensii cu 50%, iar pentru unele societati de asigurare reducerea va fi de 20%. Impactul financiar asupra bugetului institutiei este estimat la 9 milioane de lei, se arata intr-un comunicat al institutiei.

10 Dec 2015 | Pensii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară