top banner

Pagina 5 - Pensii: Articole, știri și sfaturi financiare

Centru SAL pentru asigurari, pensii private si piata de capital

Clientii de asigurari, pensii private sau investitorii pe piata de capital vor putea apela, gratuit, la o metoda alternativa de solutionare a litigiilor cu entitatile din pietele respective. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a lansat in dezbatere publica, un proiect de Regulament in aces sens.

20 Noi 2015 | Pensii

Pensia privata, neglijata in continuare

Statul vrea sa paseze, din nou, intrarea in normalitate in privinta contributiilor la Pilonul II de pensii. Desi anul viitor, conform Legii, contributia la pensiile private obligatorii administrate privat ar trebui sa ajunga la 6%, proiectul de buget, anuntat de fostul ministru al Finantelor, prevede doar o majorare de 0,5 puncte, la 5,5%.

19 Noi 2015 | Pensii

Clientii fondului de pensii Eureko trec definitiv la Aegon

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat autorizarea definitiva a fuziunii fondurilor de pensii facultative Eureko Confort si Aegon Esential, prin absorbtia primului. Astfel, cei 3.727 de participanti la fondul Eureko Confort, de pensii private facultative, trec in portofoliul Aegon Esential.

12 Noi 2015 | Pensii

Fuziune pe piata fondurilor de pensii

Autoritatea de Supraveghere Financiara a aprobat prima faza a fuziunii fondurilor de pensii facultative Eureko Confort si Aegon Esential, prin absorbtia primului. Faza a doua a fuziunii va putea fi aprobata dupa obtinerea aprobarii din partea clientilor.

30 Iul 2015 | Pensii

CJUE confirma decizia Concurentei in cazul fondurilor de pensii

Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) a confirmat ca fondurile de pensii private din Romania au incalcat normele UE in domeniul concurentei. Consiliul Concurentei din Romania a constatat acest aspect in 2010, in urma unei investigatii derulate pe aceasa piata.

21 Iul 2015 | Pensii

FIC vrea contributie de 6% la Pilonul II in 2016

Contributia transferata in administrarea Pilonului II de pensii ar trebui sa creasca de la 5% in 2015 la 6% in 2016, sustine Consiliul Investitorilor Straini (FIC). Astfel, investitorii vor sa se recupereze anul pierdut in 2009 prin inghetarea contributiilor. La pensiile facultative, se solicita majorarea deductibilitatii fiscale la 1.000 euro/an.

28 Mai 2015 | Pensii

Pensii private: randament mediu anual de 11% in sapte ani

Fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au produs, in sapte ani de functionare, un castig net de 4,48 miliarde de lei (peste 1 miliard de euro) pentru participanti. Numarul acestora a ajuns la 6,3 milioane, potrivit datelor APAPR. Astfel, randamentul mediu anual realizat de fondurile de pensii in aceasta perioada a fost de 10,93%.

25 Mai 2015 | Pensii

Ce stiu romanii despre pensiile private

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a primit, in primul trimestru din acest an, 335 de petitii privind pensiile private. Printre cele mai importante aspecte sesizate se numara si suspiciuni de frauda privind incheierea unui act de aderare fals dar si diverse conditionalitati impuse de administratorii de fonduri participantilor.

19 Mai 2015 | Pensii

BCR Pensii a lansat un nou website

BCR Pensii si-a lansat, recent, un nou website impreuna cu o noua versiune a serviciului 24 Pensie. Prin intermediul acestora, clientii vor avea acces permanent la situatia financiara detaliata a contului de pensie, inclusiv detalii despre fiecare contributie alocata.

14 Mai 2015 | Pensii

Teste de stres pentru fondurile de pensii

Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale (EIOPA) intentioneaza sa finalizeze primele teste de stres derulate in randul fondurilor de pensii pana la finalul acestui an. Aceasta este prima examinare la nivel mondial asupra modului in care fondurile de pensii pot face fata evolutiilor negative de pe piata.

11 Mai 2015 | Pensii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară