top banner

Pagina 12 - Investitii: Articole, știri și sfaturi financiare

An record pentru BVB, insa departe de pietele din regiune

Anul 2017 este cel al recordurilor pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB). De la numarul de IPO-uri, la capitalizarea bursiera si volum zilnic de tranzactionare, ar putea fi considerat cel mai bun an din ultimii 10. Insa, comparativ cu Polonia, spre exemplu, Bursa din Bucuresti este la ani lumina distanta.

18 Ian 2018 | Investitii

Avertisment ASF! Cat de riscante sunt tranzactiile pe criptomonede?

Discutiile referitoare la investitiile in criptomonede, sau in instrumente derivate din acestea, au dominat lumea financiara in ultima perioada, inclusiv piata din Romania. In acest context, Autoritatea de Supraveghere Financiara a emis o avertizare catre consumatori cu privire la riscurile pe care astfel de operatiuni le implica.

12 Ian 2018 | Investitii

Titluri de stat pentru populatie din 2018! Vezi care sunt conditiile

Populatia va putea cumpara, din 2018, titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice (MFP), direct de la unitatile Trezoreriei, in cadrul programului Tezaur. Ministerul a aprobat emiterea unor astfel de instrumente de economisire printr-un Ordin publicat in Monitorul Ofical.

12 Dec 2017 | Investitii

Ministerul Finantelor va emite titluri de stat pentru populatie

Romanii vor putea cumpara titluri de stat, asemenea, bancilor, prin intermediul Trezoreriei. Emisiunile vor fi stabilite de Ministerul Finantelor Publice, iar titlurile vor putea fi cumparate de populatie fara comision. In plus, dobanda obtinuta de detinatorii de titluri nu va fi impozabila, anunta Ministerul.

22 Sep 2017 | Investitii

BVB - din nou contra curentului

Intr-o lume in care semnele de ingrijorare de pe pietele financiare internationale se inmultesc de la o zi la alta, Bursa de Valori Bucuresti se bucura vremelnic de o decizie a statului care, pe termen mediu si lung, va afecta toti investitorii.

14 Sep 2017 | Investitii

MFP lanseaza noi titluri de stat pentru populatie in septembrie

Ministerul Finantelor Publice va lansa a treia emisiune de titluri de stat pentru populatie in cadrul programului FIDELIS in luna septembrie. In plus, din octombrie persoanele fizice vor putea sa cumpere certificate de trezorerie direct de la institutia statului, au declarat reprezentantii MFP.

30 Aug 2017 | Investitii

Tranzactiile Forex ar putea fi interzise clientillor de retail

Vanzarea de produse financiare speculative catre clientii de retail ar putea fi interzisa in Romania. Este vorba de anumite instrumente financiare derivate, tranzactionate prin intermediul platformelor electronice. Prevederea este cuprinsa intr-un proiect de lege publicat de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

23 Aug 2017 | Investitii

BVB conduce in topul pietelor de capital “exotice”

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) anunta ca, dupa primele sase luni din acest an, ocupa primul loc in randul Pietelor de Frontiera cu randamente care depasesc 40 de procente. Este vorba, insa, de indicele BET Total Return (BET-TR), care include si dividendele distribuite de cele mai tranzactionate companii listate la BVB.

25 Iul 2017 | Investitii

Castigurile din fonduri de investitii, incasate sub forma de dividende

Castigurile din investitiile in fonduri deschise pot fi incasate si sub forma de dividende, caz in care impozitul datorat statului este de 5%, fata de 16% in celelalte cazuri. Este vorba, insa, de unitatile de fond “cu distributie”. Fondul Raffeisen Ron Plus, a anuntat o astfel de operatiune pentru detinatorii de unitati din clasa D.

28 Iun 2017 | Investitii

Cat a castigat un roman care a cumparat titluri de stat in 2015?

Persoanele fizice care detin titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice (MFP) in 2015 prin programul FIDELIS vor incasa, in data de 26 iunie, a doua dobanda anuala, in valoare de 21,5 lei/titlu. Tot atunci, vor primi si contravaloarea titlurilor detinute, avand in vedere ca acestea ajung la scadenta, potrivit Ministerului.

13 Iun 2017 | Investitii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară