top banner

Pagina 11 - Investitii: Articole, știri și sfaturi financiare

Multe fonduri europene de investitii incalca drepturile consumatorilor

Investitorii europeni in fonduri de investitii sunt departe de a avea acces la informatiile necesare pentru a investi in cunostinta de cauza. Aproximativ 30% dintre cele mai active fonduri din piata europeana incalca regulile europene in aceasta privinta. Cele mai multe dintre acestea sunt “domiciliate” in tari dezvoltate.

08 Iun 2018 | Investitii

Plasamente la Bursa sau in titluri de stat?

Romanii au la dispozitie putine intrumente de economisire si, in afara de depozitul bancar, destul de greu de asimilat. Totusi, acestia trebuie sa ia in calcul si investitiile la Bursa, care pot aduce castiguri mai mari, dar presupun si riscuri.

23 Mai 2018 | Investitii

Ce probleme intampina consumatorii europeni de produse financiare?

Comisia Europeana a publicat studiul privind produsele de investitii de retail care confirma dificultatile cu care investitorii individuali se confrunta in momentul in care vor sa cumpere un astfel de produs. Federatia consumatorilor europenei saluta publicarea studiului, insa considera ca este limitat in constatarile sale.

26 Apr 2018 | Investitii

Ce masuri se iau pentru protectia investitorilor in produse riscante?

Produsele financiare extrem de riscante tenteaza tot mai agresiv consumatorii insuficient educati financiar. De aceea, autoritatile interne si internationale, dar si principalele retele de socializare si motoare de cautare au anuntat masuri de protectie a consumatorilor si de limitare a publicitatii agresive pentru aceste produse.

28 Mar 2018 | Investitii

Companiile de stat, vedetele Bursei in materie de dividende si in 2018

Investitorii la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incaseaza, si anul acesta, dividende generoase de la companiile de stat listate. Acestea au primit, si pentru 2018, “recomandarea” de la Guvern de a acorda dividende pana la limita a 90% din profitul inregistrat anul trecut. Majoritatea companiilor au si anuntat ca se conformeaza.

27 Mar 2018 | Investitii

Produsele de investitii trebuie sa tina cont de profilul clientului

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat proiectul de norma pentru aplicarea Ghidului ESMA privind cerintele de guvernanta ale produselor MiFID II. Documentul se adreseaza institutiilor care vand astfel de produse si contine reguli clare de expunere a acestora, pentru o mai buna protectie a investitorilor.

01 Mar 2018 | Investitii

Avertisment cu privire la criptomonede si de la autoritatile europene

Autoritatile europene de supraveghere (European Supervisory Authorities – ESAs) pentru instrumente financiare, banci si asigurari si pensii au emis o atentionare pan-europeana adresata consumatorilor referitoare la riscurile asociate cumpararii de monede virtuale. Unul dintre acestea este volatilitatea ridicata a preturilor acestor active.

13 Feb 2018 | Investitii

Bursele se cutremura la nivel mondial. Simpla corectie sau semnele unei noi crize?

Bursele din intreaga lume au fost afectate luni si marti de corectii substantiale, urmand tendinta de scadere puternica de pe Wall-Street. Indicele Dow-Jones a scazut luni cu aproape 1.600 de puncte - cel mai mare declin din istorie in timpul unei zile de tranzactionare. Scaderi au fost remarcate in Asia si Europa, dar si la Bucuresti.

07 Feb 2018 | Investitii

Avertisment BNR: Atentie la investitiile in monedele virtuale!

BNR avertizeaza populatia asupra riscului ridicat de pierdere a sumelor investite in monedele virtuale, cum ar fi Bitcoin, clasificandu-le drept active speculative, extrem de volatile si riscante.

06 Feb 2018 | Investitii

Obiective cu repetitie la BVB. Care sunt acestea?

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) isi propune si anul acesta sa continue seria listarilor, dupa deblocarea din 2017, cand la cota Bursei s-au inscris patru companii. Un alt obiectiv al institutiei, care are si o noua conducere de la finalul anului trecut, consta, din nou, in eliminarea barierelor administrative din calea investitorilor.

01 Feb 2018 | Investitii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară