top banner

Pagina 10 - Info banci: Articole, știri și sfaturi financiare

Darea in plata a trecut de Parlament

Legea privind darea în plata a trecut si de ultimul obstacol in Parlament: a fost adoptata in plenul Camerei Deputatilor, for decizional in acest caz. Acum ramane doar sa fie promulgata de presedintele Romaniei, dupa care publicarea in Monitorul Oficial este doar o formalitate. Apoi, dupa doar 15 zile de la publicare, legea va produce efecte.

25 Noi 2015 | Info banci

Darea in plata, la un pas de adoptare

Proiectul de lege privind darea in plata a trecut de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor si urmeaza sa fie supus votului in plen. Legea ofera, oricarui cetatean care are un bun imobil ipotecat aferent unui contract de credit si nu-si mai poate plati rata la banca, posibilitatea se predea bancii bunul si sa scape complet de datorie.

24 Noi 2015 | Info banci

Bancile resping 'darea in plata' cu argumente discutabile

Bancile se opun cu toate fortele adoptarii Legii privind ”darea in plata” si lanseaza in spatiul public argumente cel putin discutabile pentru a-si atinge scopul. Acestea sustin ca legea va ingreuna accesul la creditele noi, ca isi propune sa-i favorizeze pe cei care au luat credite in scop speculativ si ca vor marca pierderi importante.

23 Noi 2015 | Info banci

Bancherii recunosc ca au o problema cu reputatia

Reputatia bancilor in fata clientilor pare a fi, in sfarsit, luata in seama de bancheri...de unii dintre ei. Altii ii spun popularitate scazuta, dar ideea pare a fi aceeasi. Pe de alta parte, insa, reprezentantii bancilor se plang ca veniturile le scad din cauza faptului ca clientii sunt tot mai educati.

18 Noi 2015 | Info banci

Bancherii spun ca darea in plata se razbuna pe viitorii clienti

Legea privind darea in plata va genera cresterea costurilor pentru viitorii clienti ai bancilor, in special in privinta avansului la creditele ipotecare, care poate ajunge la 50%, sustin reprezentantii sistemului bancar. In plus, acestia sustin ca legea are si aspecte care pot fi reclamate ca fiind neconstitutionale.

17 Noi 2015 | Info banci

Practica unitara pentru judecarea proceselor dintre ANPC si banci

Toate procesele deschise de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) impotriva bancilor vor fi judecate de completele civile din cadrul tribunalelor. Masura a fost luata pentru ca, pana acum, practica era neunitara: in unele cazuri autoritatea se adresa tribunalelor, in altele curtilor de apel.

16 Noi 2015 | Info banci

BERD isi reduce participatia la capitalul Bancii Transilvania

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) vinde, dupa 15 ani, un pachet semnificativ din actiunile detinute la Banca Transilvania. Institutia financiara isi reduce, astfel, participatia de la aproape 15% la 11,47% din capitalul bancii romanesti.

13 Noi 2015 | Info banci

Liber la dublarea bonusurilor pentru bancheri

Statele membre ale Uniunii Europene par a fi uitat, deja, cauzele care au provocat criza si efectele devastatoare ale acesteia. Majoritatea au permis bancilor sa dubleze bonusurile acordate angajatilor, cu conditia sa fi primit, in prealabil, aprobarea actionarilor. Romania, insa, nu face parte din acest grup.

12 Noi 2015 | Info banci

Legea privind rezolutia bancara, aprobata cu o intarziere de un an

Cu o intarziere de aproape un an, Parlamentul Romaniei a adoptat legea privind rezolutia bancara, care transpune in legislatia nationala o Directiva europeana. Si asta doar dupa ce Comisia Europeana a reclamat Romania la Curtea Europeana de Justitie din aceasta cauza si a obligat-o la penalitati.

11 Noi 2015 | Info banci

Contul curent, deseori reclamat la Vocea Clientului

Nemultumirea clientilor fata de banci nu este intotdeauna generata de credit de valoare mare sau de operatiuni sofisticate. Cele mai simple interactiuni cu banca, fie ca este vorba de o tranzactie la ghiseu, operarea unui cont curent sau deschiderea unui depozit sunt deseori reclamate de clienti.

02 Noi 2015 | Info banci
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară