Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu modul de utilizare a acestor informatii si cu politica de utilizare a cookie-urilor. Detalii

Firmele mici primesc sprijin de la stat pentru digitalizare

Autor: Conso |

Publicat in: IMM

 

Firmele mici si mijlocii din Romania vor putea beneficia de ajutor de la stat pentru digitalizarea afacerii. Programul, anuntat de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, consta in acordarea unui voucher in valoare de 3.000 de euro in acest scop.

“Firmele vor putea, cu aceste vouchere, sa isi dezvolte capacitatile in zona digitala – de la analiza asupra modului in care isi organizeaza in interior activitatea, la promovarea site-urilor, achizitii de semnaturi electronice sau softuri”, a explicat ministrul Radu Oprea.
 

Potrivit acestuia, digitalizarea nu mai inseamna doar tendinta, ci a devenit o necesitate pentru companiile care vor sa ramana in piata.
 

In prima faza, este vorba de un program pilot, care va fi dezvoltat pe fonduri europene, si consta intr-o alocatie financiara nerambursabila, sub forma de voucher, astfel incat decontarile sa fie foarte simple.
 
Firmele vor putea folosi banii pentru a face o analiza asupra dezvoltarii capacitatilor digitale ale companiei, pentru a isi dezvolta un site performant (in prezent doar 27% dintre IMM-uri au un site de prezentare), pentru a a investi in softuri sau in hard-uri, pentru a achizitiona semnatura electronica sau orice alte dispozitive care ar putea sa ajute IMM-urile sa fie mai competitive din acest punct de vedere.
 
Potrivit ministrului, ghidul de aplicare este in lucru si ar putea sa fie publicat la mijlocul acestei veri, in maximum 2 luni. De asemenea, el estimeaza ca se vor acorda peste 10.000 de astfel de vouchere.

Alte articole din IMM

IMM

S-a dat startul pentru accesarea fondurilor europene de catre fermieri

De la 1 august, tinerii fermieri si fermele mici pot depune cereri de finantare prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Fondurile totale disponibile in 2018 prin submasurile 6.1 si 6.3 se ridica la 62,5 milioane de euro. Citeste mai mult

Firmele, tot mai putin interesate de creditul bancar

Firmele din Romania sunt optimiste cu privire la evolutia mediului de afaceri in acest an, insa raman prudente cand vine vorba sa apeleze la finantare externa. Mai mult, procentul celor care au declarat ca se autofinanteaza a crescut, in ultimul an, de la 75% la 79%. Creditul bancar insa, este in cadere libera. Citeste mai mult

Opinii recente

de Cristina Vasile

"M-au cheamat la banca sa semnez o jumatate de top de hartie si mi-au deschis si un cont de debit automat, dupa ..."

Facebook