top banner

Statul a virat prima transa de prime clientilor Raiffeisen Banca pentru Locuinte

02 Iunie 2011 | Autor: Conso

Clientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte au primit in cont 1,7 milioane lei din prima de stat aferenta economiilor realizate in 2010, reprezentand circa 12% din suma totala.
Valoarea totala a primelor ce trebuie platite de stat pentru economiile realizate de clientii bancilor de locuinte in 2010 ajunge la 81,4 milioane lei. Restul banilor urmeaza sa fie platiti dupa rectificarea bugetara, cel mai probabil in doua transe.
”Produsele de economisire-creditare sunt printre cele mai sigure produse de pe piata bancara romaneasca si printre putinele produse bancare sprijinite de stat, prin acordarea primei celor care economisesc prin acest sistem”, a precizat Aurelia Cionga vicepresedinte Raiffeisen Banca pentru Locuinte.
Prima de stat reprezinta 25%, nu mai mult de 250 de euro, din economiile anuale si se acorda fiecarui cetatean roman care incheie un contract de economisire-creditare cu o banca pentru locuinte.
Cel mai tanar client al bancii este o fetita care avea doar 10 zile la momentul incheierii contractului, in timp ce recordul de varsta l-a atinsa o clienta de 93 de ani.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii