top banner

O treime din clientii BCR Locuinte economisesc prin debit direct

23 Martie 2011 | Autor: Conso

Aproximativ 35% din clientii BCR Banca pentru Locuinte fac transferuri lunare in contul de economisire-creditare, prin serviciul de debit direct.
“Nu m-ar surprinde sa ajungem la 40%. Aceasta este masa stabila, acest lucru ne da cresterea”, a precizat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Locuinte.
In prezent, BCR Locuinte avea un numar de 190.000 de contracte incheiate la finalul lui 2010, in crestere de la 134.000 de clienti cu un an in urma.
Anul 2010 este de altfel, si anul in care BCR Locuinte a intrat pe profit, reusind sa raporteze un rezultat net de 1,74 milioane lei, bazat in principal pe majorarea veniturilor cu peste 50%.
Activele bancii au urcat de la 254 milioane lei la 530 milioane lei. Majoritatea sumelor atrase de la clienti au fost insa investite in titluri de stat. Ponderea acestora in total active a crescut pe parcursul lui 2010, de la 63% la aproape 85%.
Pentru anul in curs, oficialii BCR Locuinte vad o crestere a numarului de clienti la 240.000 – 250.000 pana la finalul lui 2011.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii