Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

O treime din clientii BCR Locuinte economisesc prin debit direct

Autor: Conso |

Publicat in: Economisire-Creditare

 

Aproximativ 35% din clientii BCR Banca pentru Locuinte fac transferuri lunare in contul de economisire-creditare, prin serviciul de debit direct.

“Nu m-ar surprinde sa ajungem la 40%. Aceasta este masa stabila, acest lucru ne da cresterea”, a precizat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Locuinte.

In prezent, BCR Locuinte avea un numar de 190.000 de contracte incheiate la finalul lui 2010, in crestere de la 134.000 de clienti cu un an in urma.

Anul 2010 este de altfel, si anul in care BCR Locuinte a intrat pe profit, reusind sa raporteze un rezultat net de 1,74 milioane lei, bazat in principal pe majorarea veniturilor cu peste 50%.

Activele bancii au urcat de la 254 milioane lei la 530 milioane lei. Majoritatea sumelor atrase de la clienti au fost insa investite in titluri de stat. Ponderea acestora in total active a crescut pe parcursul lui 2010, de la 63% la aproape 85%.

Pentru anul in curs, oficialii BCR Locuinte vad o crestere a numarului de clienti la 240.000 – 250.000 pana la finalul lui 2011.

Alte articole din Economisire-Creditare

Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata. Citeste mai mult

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat. Citeste mai mult

Facebook