Produsele de economisire-creditare au cautare si la sat

Chiar daca nu sunt obisnuiti cu produsele bancare, locuitorii din mediul rural par interesati de beneficiile economisirii-creditarii, conform unui strudiu IRSOP comandat de BCR Banca pentru Locuinte.

Chiar si in conditiile economice actuale, peste 70% din romanii din mediul rural intentioneaza sa economiseasca la acelasi nivel si in urmatoarele 12 luni. Circa 80% dintre locuitorii de la sat au si planuri de imbunatatire a locuintei pentru urmatorii 5 ani iar doua treimi sunt interesati de acumularea de fonduri pentru copii.


Cu toate acestea, doar 36% dintre respondenti folosesc un produs bancar pentru economisire, astfel ca potentialul de penetrare al produselor bauspar (economisire-creditare) este ridicat.

"Am fost placut impresionaţi de interesul crescut al populatiei din mediul rural pentru economisire-creditare. Pe termen mediu, circa 1 milion de persoane cu varste între 20-65 ani sunt interesate de contractarea unui produs Bauspar”, a precizat Alexandru Ciobanu, presedinte BCR Banca pentru Locuinte.  

Studiul IRSOP a fost realizat pe un esantion de 214 gospodarii, reprezentativ pentru populatia intre 20 si 65 ani din mediul rural.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Economisire-Creditare


Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Octombrie 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iulie 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iunie 2018 | Economisire-Creditare

Clarificari importante pentru sistemul de economisire-creditare

Sistemul de economisire-creditare pentru domeniul locativ se apropie de iesirea din impas. Comisia de specialitate din Camera Deputatilor a adoptat cateva amendamente esentiale in acest sens. Printre ele se numara si faptul ca cei care retrag economiile dupa 5 ani nu trebuie sa justifice utilizarea lor in scop locativ pentru a primi prima de stat.

23 Noiembrie 2017 | Economisire-Creditare

Mai multe articole

Inapoi sus