Produsele de economisire-creditare au cautare si la sat

Autor: Conso |

Publicat in: Economisire-Creditare

 

Chiar daca nu sunt obisnuiti cu produsele bancare, locuitorii din mediul rural par interesati de beneficiile economisirii-creditarii, conform unui strudiu IRSOP comandat de BCR Banca pentru Locuinte.

Chiar si in conditiile economice actuale, peste 70% din romanii din mediul rural intentioneaza sa economiseasca la acelasi nivel si in urmatoarele 12 luni. Circa 80% dintre locuitorii de la sat au si planuri de imbunatatire a locuintei pentru urmatorii 5 ani iar doua treimi sunt interesati de acumularea de fonduri pentru copii.

Cu toate acestea, doar 36% dintre respondenti folosesc un produs bancar pentru economisire, astfel ca potentialul de penetrare al produselor bauspar (economisire-creditare) este ridicat.

"Am fost placut impresionaţi de interesul crescut al populatiei din mediul rural pentru economisire-creditare. Pe termen mediu, circa 1 milion de persoane cu varste între 20-65 ani sunt interesate de contractarea unui produs Bauspar”, a precizat Alexandru Ciobanu, presedinte BCR Banca pentru Locuinte.  

Studiul IRSOP a fost realizat pe un esantion de 214 gospodarii, reprezentativ pentru populatia intre 20 si 65 ani din mediul rural.

Alte articole din Economisire-Creditare

Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal. Citeste mai mult

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata. Citeste mai mult

Facebook