top banner

Piata bancilor de economisire-creditare ramane momentan doar cu 2 jucatori

27 Mai 2011 | Autor: Conso

Chiar daca dimensiunile pietei din Romania ar impune existenta a 5-6 jucatori specializati, BNR nu a primit nicio cerere de autorizare din partea unei a treia banci pentru locuinte.
“In momentul in care avem in lucru o cerere de autorizare din partea unei noi insititutii de credit, cel putin in prima faza, nu putem sa dam detalii. Insa va putem spune ca acum nu avem nicio astfel de cerere din partea unei banci, incusiv de tipul bancilor pentru locuinte”, a precizat Ana Cengher, sef serviciu in cadrul Directiei Reglementare si Autorizare din BNR.
Momentan, in Romania sunt active doua banci pentru locuinte, Raiffeisen Banca pentru Locuinte si BCR Banca pentru Locuinte, care au fost infiintate in 2003, respectiv in 2008.
Situatia nu este extrem de favorabila sistemului, in conditiile in care dimensiunile pietei fac dificila popularizarea produsului.
“Este o piata de 5-6 jucatori. Noi nu avem suficiente fonduri pentru sustinerea campaniilor de marketing si popularizare”, a precizat Alexandru Ciobanu, presedintele BCR Banca pentru Locuinte.
In acest sens, cele doua banci isi vor schimba strategia in vederea promovarii mai intense a sistemului si vor pune la punct campanii de informare finantate pe baza unui buget comun.
Un sistem chiar mai avansat este intalnit si in Slovacia unde doua grupuri financiare straine si unul local sunt actionari in cadrul unei singure banci de economisire creditare - PSS.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Economisire-Creditare

Alte Articole

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Ce sanse sunt sa creasca dobanzile la depozite?

Comparatia cu rata inflatiei cand vine vorba de asteptarile privind dobanzile la termen in lei nu este atat de relevanta cand avem un raport intre depozite si credite supraunitar, bancile fiind sufocate de bani in prezent.

30 Iun 2021 | Economisire-Creditare

Raiffeisen BpL devine Aedificium Banca pentru Locuinte

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si-a schimbat denumirea in Aedificium Banca pentru Locuinte, dupa ce Raiffeisen Bank a devenit actionarul principal.

24 Oct 2019 | Economisire-Creditare

O noua lege clarifica modul de acordare al primei de stat

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea care aduce clarificari in privinta functionarii sistemului de economisire-creditare in domeniul locativ (bauspar). Actul normativ va debloca sistemul in sensul ca vor putea fi atrasi noi clienti de catre bancile care activeaza pe aceasta piata.

11 Iul 2018 | Economisire-Creditare

Sistemul Bauspar, deblocat pentru noi clienti! Ce se intampla cu cei vechi?

Bancile de locuinte din Romania vor putea relua, in curand, atragerea de noi clienti, dupa o pauza de circa doi ani si jumatate. Noua lege privind sistemul de economisire creditare (Bauspar) a fost aprobata de Parlament pe 13 iunie. Principala modificare este ca beneficiarii primei de stat trebuie sa demonstreze utilizarea banilor in scop locativ.

29 Iun 2018 | Economisire-Creditare

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Depozit la termen

Calculează suma pe care o poți acumula cu ajutorul unui depozit la termen

Cont de economii

Calculează suma acumulată prin depuneri lunare într-un cont de economii