top banner

Pagina 9 - Credite imobiliare: Articole, știri și sfaturi financiare

Cate locuinte noi s-au finalizat in 2017?

Romanii beneficiaza de peste 50.000 de locuinte noi, finalizate in anul 2017. Comparativ cu anul anterior, numarul locuintelor finalizate in Romania anul trecut s-a majorat cu 1.095, ajungand la 53.301 de unitati, arata datele Institutul National de Statistica.

09 Mar 2018 | Credite imobiliare

Cati ani trebuie sa strang bani pentru a-mi cumpara o casa fara credit?

In piata imobiliara se remarca tot mai des cumparatorii cu “banii jos”, sustin specialistii in domeniu. Totusi, pentru cei mai multi romani, perioada de timp necesara pentru a strange bani de casa este destul de lunga. La nivel national, depaseste 10 ani pentru un apartament de doua camere.

05 Mar 2018 | Credite imobiliare

Creditele ipotecare incep anul in forta

Anul 2018 se anunta prielnic pentru creditele ipotecare. Doar in prima luna a anului, bancile au acordat imprumuturi pentru locuinte in valoare de 620 de milioane de lei, cu 55% mai mult decat in aceeasi luna a anului trecut. Si asta in conditiile in care, in ianuarie, bancile nu au avut la dispozitie fondurile din programul Prima Casa.

28 Feb 2018 | Credite imobiliare

Cum arata casele romanilor, in comparatie cu ceilalti europeni?

Conditiile de locuire din Romania s-au imbunatatit usor in ultimii ani insa, cu toate acestea, raman mult sub cele din celelalte tari europene. Tara noastra “conduce” detasat la indicatori precum suprafata locuibila, dotarea casei cu baie, apa curenta si grup sanitar, sau numarul de camera pe persoana, toti acestia la cel mai slab nivel din UE.

19 Feb 2018 | Credite imobiliare

Cum calculam valoarea reala a unei locuinte?

Preturile locuintelor din Romania au inceput sa creasca din nou, iar cei interesati sa cumpere se afla, din nou, in fata dilemei din urma cu mai bine de 10 ani: sa astept sa isi revina preturile, sau sa cumpar acum, ca se vor scumpi si mai mult? Cum aflam care este valoarea reala a unei locuinte, comparativ cu pretul cerut de vanzator?

17 Ian 2018 | Credite imobiliare

Prima Casa a primit banii pentru 2018

Guvernul a aprobat plafonul de 2 miliarde de lei pentru Programul Prima Casa in 2018, astfel incat bancile implicate vor putea relua finantarile in curand. Anul acesta mai vine si cu alte modificari ale programului, in afara de reducerea plafonului cu 500 de milioane de lei fata de 2017, insa mai putin importante pentru consumatori.

11 Ian 2018 | Credite imobiliare

Inflatia urca alarmant! Unde se duc dobanzile?

Dobanzile la creditele in lei depind direct de cresterea preturilor de consum care, in noiembrie, a depasit toate estimarile si s-a plasat la 3,2% fata de noiembrie 2016. In aceste conditii, unde ar putea ajunge Robor, indicator in functie de care se actualizeaza dobanzile la imprumuturile cu dobanda variabila, si ratele la banca ale debitorilor?

18 Dec 2017 | Credite imobiliare

Proces colectiv castigat definitiv de ANPC impotriva unei banci

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a castigat un nou proces colectiv pe clauze abuzive deschis impotriva OTP Bank. Decizia este definitiva si vizeaza contractele de credit ipotecar incheiate inainte de 2010. Autoritatea a castigat primul astfel de proces impotriva bancii in vara anului 2015.

15 Dec 2017 | Credite imobiliare

Cati bani primeste Prima Casa in 2018?

Programul Prima Casa va beneficia de un plafon de garantii de stat de 2 miliarde de lei in 2018, in scadere de la 2,67 miliarde de lei in 2017, potrivit unui proiect de Hotarare publicat de Ministerul Finantelor Publice. In plus, de anul viitor se va reduce marja de dobanda la 2% si pentru creditele contractate pentru construirea unei case.

14 Dec 2017 | Credite imobiliare

Prima Casa 2018: cateva clarificari, multe necunoscute

Programul Prima Casa continua si in 2018, insa nu se stie exact in ce conditii pentru beneficiari. Ministerul Finantelor Publice a publicat, recent, un Ordin prin care stabileste criteriile de alocare a fondurilor pentru banci. Nu este clar, insa, care va fi plafonul total alocat si nici daca se schimba conditiile pentru clientii bancilor.

11 Dec 2017 | Credite imobiliare
Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară