Cate credite Prima Casa s-au acordat in prima jumatate a anului?

Fondurile alocate programului Prima Casa au fost consumate, in proportie de peste 80%, in primul semestru al acestui an. In perioada mentionata, s-au acordat peste 16.600 de credite de acest gen, suma totala a garantiilor ridicandu-se la 1,66 miliarde de lei.
 
In total, pentru 2018, statul a alocat garantii pentru credite in cadrul programului Prima Casa in valoare de doua miliarde de lei. 

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) sustine, intr-un comunicat de presa, ca “programul Prima Casa isi mentine si in 2018 o cota semnificativa in volumul total al activitatii operationale, pachetul garantiilor si promisiunilor de garantare acordate in cursul primului semestru al anului fiind de 16.660 unitati, in valoare de 1,66 miliarde lei, dintr-un total alocat de 2 miliarde lei in anul curent”. 

Numarul total de garantii emise de Fond in cursul primului semestru al anului 2018 a fost de 21.520 de garantii, insumand o valoare totala de 3,03 miliarde lei, in crestere cu 9% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Majoritatea garantiilor acordate de Fond, pentru Prima Casa

Garantiile acordate pentru Prima Casa reprezinta 77% din totalul celor emise de Fond in primele 6 luni din acest an.

Totodata, din totalul portofoliului de angajamente in derulare la 30 iunie 2018, de 20,7 miliarde lei, peste 83% (17,2 miliarde de lei) reprezinta portofoliul de angajamente Prima Casa  - garantii si promisiuni de garantare, se mai arata in comunicat. 

Prin comparatie, volumul garantiilor acordate beneficiarilor din administratia locala ce implementeaza proiecte de sprijinire a sectorului agricol, de infrastructura rutiera, sociala si educationala in zona rurala a crescut cu 15% fata de primul semestru al anului 2017, insa a ajuns la valoarea de 580,6 milioane lei.

Astfel, FNGCIMM anunta ca a incheiat primul semestru din 2018 cu un profit net de 47,5 milioane lei, in crestere cu 50% fata de cel din perioada similara a anului trecut.7

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa
5 ponturi pentru obtinerea unui credit Noua Casa

Bancile au inceput deja sa acorde primele credite prin programul Noua Casa. Conso iti prezinta 5 aspecte importante de catre ar trebui tinut cont inainte de obtinerea unui imprumut.

14 Octombrie 2020 | Imobiliare

Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?
Creditele Noua Casa: Cum arata ofertele principalelor banci?

CEC Bank, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank si Banca Transilvania au anuntat deja ca au lansat ofertele de creditare pentru programul Noua Casa, la dobanzi ce pornesc de la 4,31%.

14 Septembrie 2020 | Imobiliare

Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?
Este mai avantajos un credit Noua Casa decat unul imobiliar?

Diferentierea se face in special in functie de valoarea imobilului si, implicit, de existenta sau nu a avansului solicitat in conturile viitorilor debitori.

18 August 2020 | Imobiliare

Prima Casa a devenit Noua Casa cu acte in regula
Prima Casa a devenit Noua Casa cu acte in regula

Din 5 august, odata cu publicarea in Monitorul Oficial, avem un nou program de creditare cu garantii de stat pentru cei ce doresc sa isi cumpere o locuinta. Oficialii FNGCIMM dau asigurari ca programul va putea fi aplicat in partea a doua a lunii august, dupa emiterea normelor de aplicare.

12 August 2020 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus