Folosim cookies pentru a face website-ul mai usor de utilizat, in conformitate cu Noul Regulament al Uniunii Europene cu privire la Protectia Datelor Personale (GDPR). Citeste Politica de Confidentialitate.

Cate credite Prima Casa s-au acordat in prima jumatate a anului?


credite Prima Casa s-au acordat in prima jumatate a anului?" class="articol-page mb-3">Fondurile alocate programului Prima Casa au fost consumate, in proportie de peste 80%, in primul semestru al acestui an. In perioada mentionata, s-au acordat peste 16.600 de credite de acest gen, suma totala a garantiilor ridicandu-se la 1,66 miliarde de lei.

 
In total, pentru 2018, statul a alocat garantii pentru credite in cadrul programului Prima Casa in valoare de doua miliarde de lei. 

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) sustine, intr-un comunicat de presa, ca “programul Prima Casa isi mentine si in 2018 o cota semnificativa in volumul total al activitatii operationale, pachetul garantiilor si promisiunilor de garantare acordate in cursul primului semestru al anului fiind de 16.660 unitati, in valoare de 1,66 miliarde lei, dintr-un total alocat de 2 miliarde lei in anul curent”. 

Numarul total de garantii emise de Fond in cursul primului semestru al anului 2018 a fost de 21.520 de garantii, insumand o valoare totala de 3,03 miliarde lei, in crestere cu 9% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

Majoritatea garantiilor acordate de Fond, pentru Prima Casa

Garantiile acordate pentru Prima Casa reprezinta 77% din totalul celor emise de Fond in primele 6 luni din acest an.

Totodata, din totalul portofoliului de angajamente in derulare la 30 iunie 2018, de 20,7 miliarde lei, peste 83% (17,2 miliarde de lei) reprezinta portofoliul de angajamente Prima Casa  - garantii si promisiuni de garantare, se mai arata in comunicat. 

Prin comparatie, volumul garantiilor acordate beneficiarilor din administratia locala ce implementeaza proiecte de sprijinire a sectorului agricol, de infrastructura rutiera, sociala si educationala in zona rurala a crescut cu 15% fata de primul semestru al anului 2017, insa a ajuns la valoarea de 580,6 milioane lei.

Astfel, FNGCIMM anunta ca a incheiat primul semestru din 2018 cu un profit net de 47,5 milioane lei, in crestere cu 50% fata de cel din perioada similara a anului trecut.7


Distribuie articolul
ALTE ARTICOLE - Credite imobiliare


Noul program Prima Casa va fi dedicat celor cu venituri mai mici
Noul program Prima Casa va fi dedicat celor cu venituri mai mici

Programul Prima Casa va fi rebotezat “O familie, O casa”, principale modificari fiind impunerea unui plafon pentru venitul solicitantilor si introducerea unor subventii de dobanda. Comparativ cu versiunea initiala, beneficiile sunt mai moderate.

26 August 2019 | Imobiliare

Credite Prima Casa: Dobanzile fluctueaza dupa IRCC
Credite Prima Casa: Dobanzile fluctueaza dupa IRCC

Dobanzile practicate de banci in Programul Prima Casa se vor modifica in functie de IRCC in loc de Robor la 3 luni. Aceleasi reguli se aplica si pentru restul programelor de creditare cu garantie de stat.

10 Iunie 2019 | Imobiliare

Programul “O Familie, o casa”: credite imobiliare cu dobanzi de la 0,9% pe an
Programul “O Familie, o casa”: credite imobiliare cu dobanzi de la 0,9% pe an

Guvernul intentioneaza sa introduca un nou program dedicat persoanelor fizice care vor sa-si achizitioneze o locuinta, cu dobanzi fixe in lei, ce incep de la 0,9% pe an.

4 Iunie 2019 | Imobiliare

Creditele in lei au un nou indice de referinta
Creditele in lei au un nou indice de referinta

Dobanzile variabile de la creditele in lei sunt actualizate in functie de un nou indice de referinta, incepand cu data de 2 mai 2019. Noul indice a fost stabilit la 2,36% pentru trimestrul II din 2019.

2 Mai 2019 | Imobiliare

Mai multe articole

Inapoi sus