top banner

Pagina 8 - Credite imobiliare: Articole, știri și sfaturi financiare

BT incepe conversia creditelor in franci pentru clientii preluati de la Bancpost

Banca Transilvania demareaza luni, 2 iulie, programul de conversie a creditelor in franci elvetieni pentru clientii preluati de la Bancpost. Oferta este valabila pana la finalul lunii august, iar fiecare client interesat va avea la dispozitie minim 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei.

27 Iun 2018 | Credite imobiliare

Reincepe cresterea accelerata a Robor-ului

Indicele Robor la 3 luni a depasit in viteza, pragul de 3%, la finalul saptamanii trecute, urcand intr-o singura sedinta cu 0,14 puncte procentuale. Cresterea accelerata a indicelui, dupa o perioada de avans in ritm de melc, are loc chiar cu cateva zile inainte de perioada de actualizare a dobanzilor.

25 Iun 2018 | Credite imobiliare

Ce tari au transpus deficitar Directiva privind creditul ipotecar?

Romania este mentionata printre tarile europene care nu au implementat corect Directiva europeana privind creditul ipotecar. Europarlamentarul Sven Giegold sustine, pe baza unor studii la nivel european, ca tara noastra, Spania, Croatia si Ungaria au lasat “portite” in legea de transpunere a directivei, care pot afecta consumatorii.

20 Iun 2018 | Credite imobiliare

De ce crede BNR ca imprumuturile prin Prima Casa sunt riscante?

Cand vorbeste de cresterea riscului de nerambursare, Banca Nationala a Romaniei (BNR) se refera in special de creditele pentru locuinte contractate de populatie. In plus, din datele prezentate, reiese ca cele mai mai mari probleme ar putea aparea la imprumuturile Prima Casa. Care sunt motivele de ingrijorare?

19 Iun 2018 | Credite imobiliare

Creditarea populatiei ar putea fi limitata drastic

Banca Nationala a Romaniei (BNR) pregateste limitarea gradului de indatorare pentru creditele acordate populatiei. Pentru ipotecarele in lei, acesta va putea ajunge la maxim 55%, in cel mai fericit caz, daca este vorba de primul credit, iar dobanda este fixa pe cel putin 5 ani. La creditele de consum, limita este mult mai jos.

11 Iun 2018 | Credite imobiliare

Propuneri de modificare a programului Prima Casa

Discutiile referitoare la modificarea programului Prima Casa revin in actualitate. Comitetul National pentru Supraveghere Macroprudentiala (CNSM) a transmis Guvernului o recomandare in acest sens, in contextul cresterii indatorarii populatiei pana la un nivel care reprezinta o provocare la adresa stabilitatii financiare.

25 Mai 2018 | Credite imobiliare

Numarul locuintelor asigurate este in scadere! Care este explicatia?

Romanii devin tot mai dezinteresati de asigurarea locuintei, desi exista o Lege care ii obliga sa cumpere cel putin o polita PAD. La finalul lui 2017, numarul asigurarilor obligatorii era mai mic decat cel de la sfarsitul anului 2016, in conditiile in care, oricum, procentul locuintelor asigurate era mai mic de o cincime.

14 Mai 2018 | Credite imobiliare

BT: Oferta de conversie a creditelor in franci elvetieni preluate de la Bancpost

Banca Transilvania anunta un program de conversie a creditelor din franci elvetieni in lei sau euro, cu discount, pentru clientii preluati de la Bancpost care au in derulare credite in franci elvetieni, garantate cu ipoteca. Oferta este valabila incepand cu luna iulie si nu are un termen limita in care clientii pot opta pentru conversie.

04 Mai 2018 | Credite imobiliare

Cum ne poate afecta o criza imobiliara din alta tara?

Intr-o economie globala tot mai interconectata, o criza izbucnita intr-o tara poate afecta multe state, in special pe cele mai deschise fluxurilor financiare. Preturile caselor reprezinta un barometru in acest sens, pentru ca pietele imobiliare locale sunt tot mai sincronizate intre ele. Cum se poate limita efectul unei crize pe aceste piete?

18 Apr 2018 | Credite imobiliare

Clientii bancilor, vizati de o serie de initiative legislative

Parlamentul dezbate, in aceasta perioada, o serie de proiecte legislative care vizeaza clientii institutiilor financiare, persoane fizice. Ca urmare a acestor initiative, clientii ar putea beneficia de o serie de avantaje, cum ar fi plafonarea dobanzilor la credite si limitarea valorii creantei pe care cesionarul o poate recupera de la debitor.

14 Mar 2018 | Credite imobiliare
Comparații

Credite imobiliare

Credite imobiliare
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară