top banner

Pagina 9 - Asigurari: Articole, știri și sfaturi financiare

Controverse pe solutionarea alternativa a litigiilor la SAL-Fin

Solutionarea alternativa a litigiilor in domeniul financiar non-bancar isca noi controverse. Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) sustine ca 35% dintre conciliatorii SAL-Fin ar fi incompatibili cu functia pe care o detin pentru ca sunt angajati cu forme legale ai firmelor de asigurari.

07 Iun 2017 | Asigurari

SAL-Fin depaseste CSALB la numarul de dosare solutionate

In cursul lunii mai, centrele de solutionare alternativa a litigiilor din sectorul bancar (CSALB) si non-bancar (SAL-Fin) au facut publice rezultate inregistrate de acestea de la infiintare. Datele arata ca SAL-Fin a solutionat un numar mai mare de dosare, desi numarul solicitarilor conforme a fost mai mic decat la CSALB.

22 Mai 2017 | Asigurari

Tarifele de referinta pe piata RCA, valabile de vineri

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat tarifele de referinta pentru politele RCA in ultima zi de valabilitate a tarifelor maximale. Potrivit institutiei, acestea vor avea un caracter orientativ si ar putea fi folosite de consumatori ca instrument de comparare intre ofertele asiguratorilor.

18 Mai 2017 | Asigurari

Noutatile aduse de legea RCA, adoptate in Parlament

Noua lege privind asigurarea de raspundere civila auto (RCA) a fost adoptata de Parlament si merge la promulgare la presedintie. Actul normativ inlocuieste tariful maxim pentru RCA cu un pret de referinta ce urmeaza sa fie calculat de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

17 Mai 2017 | Asigurari

ASF a aprobat tarifele de referinta pentru RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in sedinta din 15 mai, tarifele de prima de referinta pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru pagube produse tertilor prin accidente de vehicule. Vechile tarife, fixate in toamna trecuta pentru o perioada de sase luni expira in data de 18 mai.

16 Mai 2017 | Asigurari

City si Euroins detin 60% din piata RCA

Piata RCA din Romania continua sa se concentreze pe un numar redus de jucatori. Potrivit raportului Autoritatii de Supraveghere Financiara privind evolutia pietei RCA in primul trimestru din acest an, adoptat recent, doi asiguratori acopera aproape 60% din piata asigurarilor de raspundere civila auto.

12 Mai 2017 | Asigurari

Plafonarea tarifelor RCA s-ar putea prelungi

Plafonarea tarifelor pe piata RCA ar putea fi extinsa cu inca trei luni, din cauza faptului ca legea, care ar trebui sa contina noile prevederi negociate si agreate intre toate partile implicate in acest sector, este in intarziere. De altfel, transportatorii au solicitat de multa vreme prelungirea plafonarii, chiar pana la finalul anului 2017.

05 Mai 2017 | Asigurari

Expira plafonul pentru tarifele RCA - ce urmeaza?

Perioada de plafonare a tarifelor RCA urmeaza sa expire in curand si inca nu se stie ce se va intampla dupa aceasta perioada. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a propus o serie de masuri pentru stabilizarea pietei si modul in care vor fi calculate tarifele de referinta pe aceasta piata. Acestea sunt, insa, in stadiu de proiect.

28 Apr 2017 | Asigurari

Cum stau asiguratorii la gradul de satisfactie al clientilor?

Cinci din zece companii de asigurari au restante in ceea ce priveste gradul de satisfactie al clientilor. ASF a publicat topul asiguratorilor activi in Romania, alcatuit in functie de trei indicatori care masoara nivelul de multumire al asiguratilor, cele mai slabe rezultate fiind obtinute de Asirom, City Insurance si Forte.

11 Apr 2017 | Asigurari

Reclamatiile pe RCA raman in top

Numarul reclamatiilor primite de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) pentru asigurarile RCA a crescut, in 2016. Per total, insa, petitiile primite pentru piata asigurarilor au intregistrat o scadere fata de anul anterior. Cele mai reclamate societati continua sa fie City Insurance, Asirom si Euroins.

07 Apr 2017 | Asigurari
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară