top banner

Pagina 7 - Asigurari: Articole, știri și sfaturi financiare

Cum pot afla clasa de bonus-malus la polita RCA?

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a lansat o aplicatie online prin care asiguratii pot obtine informatii despre incadrarea in clasa bonus-malus a autovehiculului asigurat prin RCA. Instrumentul poate fi utilizat accesand pagina de internet a Autoritatii.

23 Ian 2018 | Asigurari

Atentie la bonus-malus la asigurarea RCA!

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a emis o atentionare privind drepturile consumatorilor la transferul clasei de bonus-malus in cazul asigurarilor de Raspundere Civila Auto (RCA) in cazul vanzarii sau radierii unei masini.

01 Noi 2017 | Asigurari

Tot mai putine case asigurate! Autoritatile cauta solutii

Asigurarea obligatorie a locuintei continua sa fie ignorata de romani. La finalul lunii septembrie, doar 1,66 milioane de locuinte din Romania aveau o astfel de asigurare, din cele peste 8 milioane existente la nivel national. Mai mult, numarul acestora este in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

16 Oct 2017 | Asigurari

Interesul clientului trece pe primul loc in vanzarea de asigurari

Companiile de asigurari si intermediarii care vand produse de asigurare vor fi nevoiti sa isi instruiasca permanent angajatii, astfel incat acestia sa ofere clientilor toate informatiile necesare pentru a nu fi indusi in eroare. In plus, acestia trebuie sa actioneze astfel incat sa corespunda cel mai bine intereselor clientilor.

29 Sep 2017 | Asigurari

Care sunt cele mai reclamate companii din asigurari?

Domeniul asigurarilor auto, in special RCA si Carte Verde, continua sa reprezinte segmentul de piata pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) primeste cele mai multe petitii de la clienti. Cele mai reclamate companii raman, de asemenea, City Insurance, Euroins si Asirom VIG, se arata intr-un comunicat al Autoritatii.

25 Sep 2017 | Asigurari

Cine poate fi conciliator SAL-FIN?

ASF a aprobat noua forma a Regulamentului de functionare al entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin), cu scopul de a se evita posibilele conflicte de interese si sa fie extinse incompatibilitatile care pot avea legatura cu conciliatorii.

21 Sep 2017 | Asigurari

Ce riscuri intra in calculul tarifelor de referinta pentru RCA?

Tarifele de referinta pe piata RCA vor fi calculate semestrial, de catre o societate cu expertiza recunoscuta in domeniu, contractata de catre Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF). Norma care stabileste metodologia de calcul a acestora a fost publicata recent in Monitorul Oficial.

13 Sep 2017 | Asigurari

Ce trebuie sa stii despre asigurarea obligatorie a locuintei?

Polita de asigurare obligatorie a locuintei (PAD), un produs financiar aparent simplu, poate produce surprize neplacute asiguratilor la solicitarea despagubirilor. Pentru a se evita astfel de situatii, Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atentia asupra unor aspecte mai putin cunoscute.

07 Sep 2017 | Asigurari

Ce trebuie sa faca un sofer in caz de accident in afara tarii?

Romanii care circula in afara tarii au la dispozitie, incepand din aceasta saptamana, un ghid informare in legatura cu pasii necesari in cazul unui accident auto. Cel mai important lucru pe care acestia trebuie sa il stie este ca dauna pe care o provoaca sau pe care au suferit-o este garantata prin intermediul sistemului Carte Verde.

29 Aug 2017 | Asigurari

Companiile de asigurari scapa de contributiile la Fondul de rezolutie

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) scuteste companiile de asigurari de plata contributiilor la Fondul de rezolutie, administrat de Fondul de Garantare a Asiguratilor. Institutia anunta ca, incepand cu data de 1 august 2017, a fost atins plafonul de 50 de milioane de lei la Fondul de rezolutie, stabilit prin legislatie.

24 Aug 2017 | Asigurari
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară