top banner

Pagina 11 - Asigurari: Articole, știri și sfaturi financiare

Inca o societate poate vinde RCA in Romania

Pe piata asigurarilor auto obligatorii, RCA, se inteteste concurenta. De saptamana trecuta, un nou jucator a intrat pe acest segment. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat ca societatea DallBogg din Bulgaria poate vinde RCA in Romania incepand din data de 22 februarie.

28 Feb 2017 | Asigurari

De ce nu stiu asiguratii RCA ce drepturi au?

Dupa ce a evidentiat, recent, drepturile pe care asiguratii si pagubitii RCA le au, dar de care acestia sunt putin constienti, Asociatia Societatilor de Service Auto Independente (ASSAI) prezinta cauzele care considera ca duc la lipsa de informare. Poate cea mai importanta este legata de faptul ca asiguratorii nu sunt sanctionati pentru abateri.

27 Feb 2017 | Asigurari

Falimentul Carpatica Asig, confirmat in instanta

Compania de asigurari Carpatica Asig intra, oficial, in faliment, dupa ce Tribunalul Sibiu a admis cererea Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) de deschidere a procedurii. Decizia nu este, insa, definitiva si poate fi atacata cu apel in 7 zile de la comunicare.

20 Feb 2017 | Asigurari

Drepturile pe care asiguratii RCA nu si le cunosc

Regulile pe piata RCA s-au schimbat semnificativ in ultimii ani, culminand cu plafonarea tarifelor pentru sase luni. Insa legislatia in domeniu a adus si alte modificari, multe dintre ele in favoarea asiguratilor.

17 Feb 2017 | Asigurari

Cat pret pun romanii pe asigurari?

Asigurarile nu reprezinta o prioritate pentru romani. Acest aspect reiese din datele publicate recent de Eurostat, care arata ca bugetul alocat lunar pentru astfel de cheltuieli in Romania este cel mai mic din Uniunea Europeana. Pe de alta parte, cel mai mult cheltuiesc lunar romanii pe mancare.

14 Feb 2017 | Asigurari

ASF pregateste iesirea din perioada de plafonare pe RCA

Piata asigurarilor obligatorii auto (RCA) continua sa puna probleme Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF). Institutia cauta in prezent, solutii pentru perioada de dupa cele sase luni de plafonare a tarifelor. Una dintre acestea ar putea fi stabilirea unor tarife de referinta, anunta presedintele ASF.

06 Feb 2017 | Asigurari

Pagubitii Forte Asigurari incep sa isi recupereze banii

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) anunta ca a inceput plata despagubirilor catre creditorii Forte Asigurari, companie aflata in faliment. Institutia anunta ca a platit, deja, despagubiri in valoare totala de 662.767 lei, pentru 207 dosare avizate.

03 Feb 2017 | Asigurari

Piata asigurarilor, in vizorul Concurentei

Consiliul Concurentei va finaliza investigatia pe care o deruleaza in sectorul asigurarilor la jumatatea acestui an, moment in care va expira si perioada de plafonare a tarifelor la RCA. Atunci se va stabili daca societatile cercetate vor fi amendate sau nu si daca plafonarea la RCA a fost benefica.

19 Ian 2017 | Asigurari

Asirom, amendata serios pentru nereguli la plata daunelor

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a amendat liderul pietei asigurarilor obligatorii RCA din Romania, Asirom, cu 200.000 de lei, dupa ce a descoperit nereguli asupra modului in care au fost solutionate dosarele de dauna. Institutia a demarat un control la aceasta societate dupa o crestere accelerata a reclamatiilor la adresa companiei.

18 Ian 2017 | Asigurari

Protectia consumatorilor, prioritate pentru ASF in 2017

Imbunatatirea protectiei consumatorilor reprezinta unul din principalele obiective pe care Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) si le-a stabilit pentru 2017. Institutia are in vedere, printre altele, plata la timp a drepturilor consumatorilor din pietele reglementate si informarea corecta a acestora.

13 Ian 2017 | Asigurari
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară