top banner

Pagina 10 - Asigurari: Articole, știri și sfaturi financiare

Care sunt obligatiile asiguratorilor in procedurile SAL?

Companiile si brokerii de asigurari, supravegheate de ASF, vor fi obligate sa informeze consumatorul cu privire la dreptul acestuia de a apela la solutionarea alternativa a litigiilor. De asemenea, conducerile acestora vor fi obligate sa asigure participarea la astfel de proceduri sau la arbitraj, atunci cand se solicita acest lucru.

30 Mar 2017 | Asigurari

Topul societatilor de asigurare cu cele mai multe reclamatii la ASF

Societatea de asigurare cu cele mai multe reclamatii inregistrate la Autoritatea de Supraveghere (ASF) ramane in continuare City Insurance. Numarul petitiilor chiar a inregistrat o crestere de peste 73% in 2016 fata de 2015, pana la 3.329. Pe locul urmator se afla Asirom si Euroins, conform unui raport publicat de ASF.

29 Mar 2017 | Asigurari

FGA incepe plata despagubirilor in cazul Carpatica Asig

Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA) anunta ca va incepe platile catre creditorii de asigurari ai Carpatica Asig. Institutia poate demara acest demers dupa ce a luat act de ramanerea definitiva, prin neapelare, a hotararii privind deschiderea procedurii de faliment a companiei.

24 Mar 2017 | Asigurari

Piata asigurarilor, peste maximul atins in 2008

Piata asigurarilor din Romania a crescut, anul trecut, cu 10%, astfel incat volumul primelor brute subscrise a ajuns la 10,05 miliarde de lei. Astfel, a fost depasit maximul istoric de 8,94 miliarde de lei atins in 2008, in conditiile in care au iesit din piata mai multe societati: Astra Asigurari, Carpatica Asig, Forte Asigurari si Lig Insurance.

22 Mar 2017 | Asigurari

Groupama, profit net in crestere cu 30% in 2016

Groupama Asigurari a raportat pentru 2016 un profit net dupa standardele IFRS de aproximativ 30 milioane lei, in crestere cu 30% fata de anul precedent. Pentru 2017, compania se asteapta la un profit net similar cu 2016.

20 Mar 2017 | Asigurari

City si Asirom, cele mai mari restante pe RCA

Companiile de asigurare City Insurance si Asirom au inregistrat, in prima jumatate a anului trecut, cele mai mari intarzieri la platile in dosarele de dauna. Aceleasi doua societati au inregistrat si cel mai mare procent de dosare in care platile au fost efectuate peste termenul legal de 10 zile. In cazul City Insurance acest procent depaseste 80%.

13 Mar 2017 | Asigurari

Euroins iese din redresare financiara

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat inchiderea procedurii de redresare financiara pentru compania de asigurari Euroins Romania, deschisa in urma cu aproape un an si jumatate. ASF a luat aceasta decizie dupa ce actionarii bulgari au indeplinit cerintele stabilite in planul de redresare.

09 Mar 2017 | Asigurari

Asigurarea locuintei, desi obligatorie, lipseste in 67% din cazuri

Cultura asigurarilor patrunde greu in Romania. La mai bine de sapte ani de cand este in vigoare Legea privind asigurarea obligatorie a locuintelor, doar o treime dintre acestea sunt asigurate, majoritatea prin polita obligatorie. In acest caz, despagubirea maxima este limitata la 20.000 de euro.

08 Mar 2017 | Asigurari

Creste concurenta pe piata RCA

La doar o saptamana de la anuntul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) privind intrarea unui nou jucator pe piata asigurarilor obligatorii auto (RCA), instititutia revine cu un anunt similar. Societatea Euro Insurance DAC, cu denumirea comerciala LeasePlan Insurance, a intrat, de asemenea, pe aceasta piata.

07 Mar 2017 | Asigurari

Promisiunile brokerilor de asigurare fata de client

Brokerii de asigurare, reuniti in Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare (PRBAR), si-au anuntat obiectivele si principalele directii de activitate pentru acest an. Printre acestea, chiar primul pe lista, este cel referitor la consilierea si informarea clientului de asigurari.

02 Mar 2017 | Asigurari
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară