top banner

Pagina 8 - Asigurari: Articole, știri și sfaturi financiare

Cum se calculeaza tarifele RCA pentru soferii cu risc ridicat?

Soferii cu risc ridicat de accidente au si ei, incepand din aceasta saptamana, tarifele plafonate la asigurarea de raspundere civila auto (RCA). Concret, pretul RCA pentru un sofer cu risc nu poate depasi cu mai mult de 36% valoarea maxima calculata in functie de tariful de referinta si clasa de risc in care acesta se incadreaza.

21 Aug 2017 | Asigurari

ASF vrea sa evite cazurile de incompatibilitate printre conciliatorii SAL-Fin

Regulamentul de functionare al entitatii de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Financiar Non-bancar (SAL-Fin) se modifica, astfel incat sa fie evitate posibilele conflicte de interese si sa fie extinse incompatibilitatile care pot avea legatura cu conciliatorii.

11 Aug 2017 | Asigurari

Noi reguli pentru restituirea taxei auto, cu dobanda

Guvernul schimba, din nou, regulile cu privire la taxa auto, insa de aceasta data este vorba de restituirea acesteia. Executivul a stabilit, printr-o Ordonanta de Urgenta, ca soferii isi vor recupera taxa, indiferent de denumirea acesteia in momentul platii, pana cel tarziu in martie 2019.

07 Aug 2017 | Asigurari

Ce schimbari aduce Norma RCA pentru asigurati?

Noile reglementari din piata asigurarilor de raspundere civila auto, cuprinse in Norma ASF de aplicare a Legii RCA sunt in vigoare din aceasta luna. Acestea contin, printre altele, precizari cu privire la notiunea de tarif de referinta, la cea de asigurat cu risc ridicat, la decontarea directa facultativa sau la oferta de despagubire.

03 Aug 2017 | Asigurari

Cat de rapid mai platesc asiguratorii despagubirile pe RCA?

Companiile de asigurari si-au imbunatatit, pe ansamblu, comportamentul de plata a dosarelor de dauna RCA in semestrul doi al anului trecut. Astfel, durata medie de plata a scazut la 11,62 zile pe dosar, la mai putin de jumatate fata de perioada anterioara, cand media depasea 25 de zile.

31 Iul 2017 | Asigurari

ASF a inchis procedura de redresare financiara la City Insurance

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a inchis procedura de redresare financiara in cazul City Insurance dupa ce actionarul majoritat a acordat companiei un imprumut subordonat de 50 de milioane de euro. In schimb, ASF a cerut conducerii asiguratorului sa aplice un set de masuri pe o perioada de sase luni.

21 Iul 2017 | Asigurari

Ce noutati aduce Legea RCA pentru soferi?

Legea privind asigurarile obligatorii auto (RCA), care a intrat in vigoare saptamana trecuta, aduce o serie de modificari importante pentru soferi. Printre acestea se numara decontarea directa, faptul ca asiguratul primeste masina la schimb pe perioada reparatiei si va fi anuntat din timp de asigurator ca ii expira polita.

17 Iul 2017 | Asigurari

ASF amendeaza Groupama si Uniqa pentru nereguli in vanzarea RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a sanctionat doua companii de asigurari in urma unor controale inopinate care au vizat modalitatile in care mai multe firme din Romania oferteaza politele RCA pe o perioada de o luna. Astfel, societatile Groupama si Uniqa Asigurari au primit cate o amenda de 10.000 de lei fiecare.

14 Iul 2017 | Asigurari

Ghid de bune practici pentru consumatorii de servicii financiare nebancare

Companiile de asigurari trebuie sa explice clar clientilor clauzele contractuale, mai ales excluderile, iar pe piata de capital, beneficiile trebuie prezentate in paralel cu riscurile. In privinta pensiilor private, clientii trebuie sa inteleaga drepturile si obligatiile partilor implicate, riscurile financiare, tehnice si de alta natura.

10 Iul 2017 | Asigurari

Termen pentru depunerea cererilor de plata in cazul Carpatica Asig

Persoanele indreptatite sa obtina despagubiri de la Carpatica Asig, companie de asigurari aflata in faliment, trebuie sa depuna cereri de plata pana vinerea viitoare, pentru daunele produse inainte de declararea falimentului companiei in instanta. Pentru daunele ulterioare, termenul este de 90 de zile din momentul nasterii dreptului de creanta.

08 Iun 2017 | Asigurari
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară