top banner

Pagina 5 - Plati: Articole, știri și sfaturi financiare

CE cere Romaniei explicatii pentru intarzierea Directivei privind conturile de plati

Comisia Europeana cere Romaniei detalii referitoare la transpunerea in legislatia nationala a Directivei privind conturile de plati, obligatie care trebuia indeplinita pana la 18 septembrie 2016. De asemenea, o solicitare similara a fost transmisa si Belgiei.

15 Iun 2017 | Plati

Proiectul de lege privind comparabilitatea comisioanelor merge in Parlament

Guvernul a adoptat proiectul de Lege privind comparabilitatea comisioanelor bancare, elaborate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor. Actul transpune in legislatia nationala prevederile Directivei 92/2014 si ar trebui sa determine cresterea nivelului de informare si protectie a consumatorilor la alegerea unui cont de plati.

08 Mai 2017 | Plati

ANPC face o noua incercare de transpunere a directivei privind comisioanele

Autoritatile mai fac o incercare pentru transpunerea in legislatia romaneasca a Directivei 92/2014 privind comparabilitatea comisioanelor bancare. Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a elaborate un proiect de lege in acest sens, dupa ce, anterior, propusese transpunerea directivei prin Ordonanta de Guvern.

02 Mai 2017 | Plati

In era digitala, europenii continua sa prefere cash-ul

Sustinatorii schemelor de plati digitale vor sa incetateneasca ideea ca viitorul fara cash este foarte aproape, desi trei sferturi din platile la punctele de vanzare din zona euro sunt inca realizate cu cash. Datele provin dintr-un sondaj derulat de Banca Centrala Europeana (BCE) pentru a marca lansarea noii bancnote de 50 de euro.

05 Apr 2017 | Plati

Cum ar arata Europa fara cash?

Comisia Europeana analizeaza posibilitatea restrictionarii platilor in numerar sau chiar interzicerea acestora in Uniunea Europeana. Institutia a publicat un studiu care contine atat avantajele cat si dezavantajele unei astfel de decizii, insa sustine ca scopul final, respectiv combaterea finantarii terorismului, scuza mijloacele utilizate.

07 Feb 2017 | Plati

Romanii cumpara online, dar platesc cash

Romanii raman inca reticenti cand vine vorba de plata cu cardul a produselor achizitionate de pe internet, insa folosesc aceasta metoda de plata pentru facturi si servicii. Pe de alta parte, acestia utilizeaza tot mai des telefonul mobil pentru comenzi si plati online.

19 Ian 2017 | Plati

Guvernul promite eliminarea taxelor care nu se pot plati online

Institutiile statului, responsabile cu incasarea impozitelor si taxelor, au la dispozitie un an sa isi puna la punct infrastructura pentru a asigura contribuabililor posibilitatea platii acestora online. Noua guvernare promite ca taxele care nu vor putea fi platite pe Internet la 1 ianuarie 2018 vor fi desfiintate automat.

09 Ian 2017 | Plati

Persoanele fizice pot plati online taxele catre ANAF

Contribuabilii persoane fizice pot plati taxele catre Fisc si online, incepand din 14 decembrie 2016. Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a inrolat in platforma ghiseul.ro, prin intermediul careia se vor efectua platile. Anuntul vine de la Ministerul Comunicatiilor si Sociatatii Informationale si de la Ministerul Finantelor Publice.

14 Dec 2016 | Plati

ANAF trece la poprirea electronica a conturilor

Agentia Nationala de Administrare Fiscala simplifica procedura de poprire a conturilor. Astfel, poprirea va fi instituita pe un singur cont si doar pentru suma datorata la stat. In aceste conditii, statul va incasa mult mai rapid restanta, iar debitorul va avea un singur cont blocat, pentru suma datorata si doar pana ce Fiscul isi incaseaza banii.

08 Dec 2016 | Plati

Romanii din strainatate pot plati taxele online

Cetatenii romani aflati in strainatate pot plati online, incepand cu aceasta luna, taxele si impozitele prin platforma ghiseul.ro. Facilitatea este valabila inclusiv pentru cardurile emise in afara tarii. Insa, pana in acest moment, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu este inrolata in sistem.

05 Dec 2016 | Plati
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară