top banner

Pagina 6 - Plati: Articole, știri și sfaturi financiare

Mai multe magazine obligate sa accepte plata cu cardul

Legea cash-back a fost publicata in Monitorul Oficial si va intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2017. Pana atunci, magazinele cu vanzari anuale de peste 10.000 de euro vor fi obligate sa accepte plata cu cardul bancar. In prezent, doar comerciantii cu vanzari anuale de peste 100.00 de euro erau obligati sa accepte plata cu cardul.

14 Noi 2016 | Plati

Cei care au de recuperat bani de la stat scapa de executare

Gest de normalitate din partea ANAF. Contribuabilii care au datorii la stat dar, la randul lor au de recuperat bani de la institutii sau autoritati ale statului, vor scapa de executarea silita. In prima faza, Fiscul va pune poprire pe conturile institutiei care ii datoreaza bani contribuabilului.

10 Noi 2016 | Plati

MFP simplifica poprirea conturilor

Poprirea electronica a conturilor datornicilor la Fisc, anuntata de Ministerul Finantelor Publice de ceva vreme, prinde contur intr-un proiect de Ordonanta de Urgenta. In proiect este cuprinsa si masura referitoare la extinderea documentelor acceptate ca dovada a platii in relatia cu institutiile publice.

07 Noi 2016 | Plati

Ghid pentru completarea declaratiei de TVA

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a publicat un ghid informativ pentru firme care sa le ajute sa completeze formularul de TVA 394. Ghidul cuprinde instructiuni de completare pentru fiecare sectiune din declaratie, precum si precizari si exemple.

04 Noi 2016 | Plati

Noi taxe care pot fi platite online

Ministerul Finantelor Publice a extins lista taxelor care pot fi achitate online, prin intermediul cardului bancar. Astfel, incepand din aceasta saptamana, pe lista figureaza si impozitul pe veniturile obtinute din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal si regularizarile din contributii de asigurari sociale de sanatate.

28 Oct 2016 | Plati

Plata de pe mobil devine obisnuinta in Romania

Posesorii de dispozitive mobile din Romania sunt printre cei mai deschisi din Europa la realizarea platilor sau la gestionarea banilor cu ajutorul acestora. Tara noastra se afla pe locul sapte din 19 tari analizate, din acest punct de vedere, reiese din studiul Visa „Platile digitale in 2016”.

17 Oct 2016 | Plati

Directiva privind conturile de plati intarzie

Termenul pentru implementarea Directivei 92/2014 privind conturile de plati la nivelul Uniunii Europene a expirat la jumatatea lunii septembrie. Cu toate acestea, potrivit site-ului Comisiei Europene, pana la aceasta data niciun stat membru, inclusiv Romania, nu a notificat Comisia cu privire la transpunerea Directivei in legislatia nationala.

29 Sep 2016 | Plati

Plata cu cardul la ANAF, posibila in toata tara

Plata prin card bancar a impozitelor si taxelor, la ghiseele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), este posibila in toata tara, anunta Ministerul Finantelor Publice. Potrivit institutiei, pana in prezent, sute de contribuabili si-au achitat taxele si impozitele datorate ANAF cu ajutorul cardului.

27 Sep 2016 | Plati

Reguli noi de depunere a declaratiilor la ANAF

Contribuabilii nu vor mai putea depune la Fisc, pe hartie, declaratiile care se pot depune si electronic, incepand cu data de 1 ianuarie 2017. Potrivit presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros, este vorba de sase sau sapte declaratii.

23 Sep 2016 | Plati

Reguli noi pentru poprirea conturilor

Restantieri la Fisc nu se vor mai trezi cu toate conturile blocate, ci doar cu unul si doar pentru suma datorata. In acest scop, ANAF va dezvolta metode electronice de blocare/deblocare a conturilor bancare in timp real intre administratia fiscala si institutiile de credit la care acesti contribuabili au deschise conturi bancare.

21 Sep 2016 | Plati
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară