top banner

Pagina 2 - Plati: Articole, știri și sfaturi financiare

Atentie la capcanele cumparaturilor online!

Atentie la capcanele cumparaturilor online!

Cumparaturile online castiga tot mai mult teren datorita comoditatii pe care ne-o ofera. Insa, desi exista reglementari destul de clare cu privire la drepturile consumatorilor in astfel de tranzactii, comerciantii se conformeaza destul de greu. Ce trebuie sa stii cand cumperi de pe net, pentru a nu fi pacalit?

07 Mar 2019 | Plati
Ce taxe avem de platit la inceput de an?

Ce taxe avem de platit la inceput de an?

Inceputul de an vine cu o serie de cheltuieli pentru populatie, in contul taxelor si impozitelor datorate statului. Prima transa din impozitele locale trebuie platita pana pe 31 martie, iar declaratia unica, nou introdusa in 2018, trebuie depusa pana pe 15 martie si tot pana atunci trebuie platite darile aferente anului anterior.

30 Ian 2019 | Plati
Serviciu instant de plati de la Transfond

Serviciu instant de plati de la Transfond

Incepand cu 10 decembrie 2018, Transfond va pune la dispozitia prestatorilor de servicii de plati produsul Plati Instant, o infrastructura interbancara pentru plati de retail in timp real de pana la 50.000 lei. Utilizatorii finali - consumatori, autoritati, business-uri, vor putea utiliza serviciul atat pentru plati, cat si pentru incasari.

29 Noi 2018 | Plati
Cum ne optimizam bugetul personal?

Cum ne optimizam bugetul personal?

Supraindatorarea, cheltuielile inutile, amanarea platilor obligatorii, neatentia la consum sau ignorarea posibilitatilor de a face economii isi lasa amprenta asupra bugetului familiei. Ce putem face pentru a evita aceste greseli si pentru a imbunatati situatia financiara a familiei?

21 Noi 2018 | Plati
Promotii de Black Friday? Cum obtin o reducere reala?

Promotii de Black Friday? Cum obtin o reducere reala?

Febra Black Friday creste de la an la an si cuprinde tot mai multi comercianti. Poate tocmai de aceea, unii fura startul, altii cosmetizeaza preturile sau apeleaza la alte artificii pentru a castiga clientul pregatit pentru marile reduceri. Doar ca, de cele mai multe ori, aceste „ajustari” depasesc limita legalitatii.

13 Noi 2018 | Plati
Cum poti plati la magazin cu ajutorul unui QR code?

Cum poti plati la magazin cu ajutorul unui QR code?

Implementarea platii cu cardul avanseaza cu dificultate in mediul rural, acolo unde vanzarile comerciantilor sunt reduse, astfel ca achizitionarea terminalelor de plata este nejustificat de scumpa. O solutie pentru inlocuirea aparaturii necesare platii cu cardul ar fi plata prin QR code. Cum functioneaza?

25 Oct 2018 | Plati
Fiscul trimite decizii de impunere pe ultimii 5 ani! Vezi cand trebuie sa platesti!

Fiscul trimite decizii de impunere pe ultimii 5 ani! Vezi cand trebuie sa platesti!

Persoanele fizice cu datorii la stat vor primi, pana in data de 15 noiembrie, o decizie de impunere de la Fisc, pe ultimii 5 ani, pe care trebuie sa le plateasca pana in martie 2019. Pentru cei care platesc pana la finalul acestui an, Ministerul Finantelor are in vedere sa acorde un bonus de pana la 10%, a anuntat ministrul Eugen Teodorovici.

18 Sep 2018 | Plati
Plata taxelor si impozitelor, posibila si prin internet banking

Plata taxelor si impozitelor, posibila si prin internet banking

Plata taxelor si impozitelor online, prin intermediul ghiseul.ro, se poate realiza, de acum, si prin internet banking. Deocamdata, sistemul pilot a fost implementat de o singura banca, insa urmeaza sa fie extins si la celelalte. Pana acum, plata darilor la stat pe aceasta platforma se putea realiza doar cu cardul.

05 Sep 2018 | Plati

Serviciul de internet banking, utilizat si in mediul rural

Serviciul de internet banking a inceput sa prinda teren si in randul locuitorilor din mediul rural, potrivit unui studiu realizat in 2018. Aproximativ 49% dintre ei apeleaza la acest instrument cel putin o data pe luna, 35% cel putin o data pe saptamana, iar 24% zilnic sau de cateva ori pe saptamana.

28 Aug 2018 | Plati

ING inchide toate casieriile!

ING Bank isi anunta clientii ca, pana in luna noiembrie, va inchide toate casieriile fizice. Banca vrea sa-si transforme toate sucursalele in unitati de tipul self-service, in care operatiunile de baza precum cele desfasurate la casierie vor fi eliminate.

17 Aug 2018 | Plati
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară