top banner

Pagina 12 - Info banci: Articole, știri și sfaturi financiare

BT: Peste 83% dintre clientii Volksbank au acceptat oferta de conversie

Banca Transilvania a anuntat rezultatele ofertei de conversie pe care a facut-o catre clientii Volksbank cu credite in franci elvetieni. Peste 83% dintre clienti au acceptat oferta, care a constat in diminuarea soldului cu valoarea comisionului de risc/administrare platit de clienti, si in oferirea unui discount suplimentar de 22,5%.

25 Aug 2015 | Info banci

Numele Tiriac dispare din sistemul bancar dupa 24 de ani

UniCredit a renuntat, incepand de azi, la folosirea numelui omului de afaceri Ion Tiriac in numele subsidiarei din Romania. Schimbarea reprezinta inceputul unui proces de rebranding care va avea loc in urmatoarele luni si care va presupune costuri semnificative.

18 Aug 2015 | Info banci

OTP Bank, atrasa de tarile cu subsidiare ale bancilor elene

OTP Bank Ungaria anunta ca este in cautare de oportunitati de achizitii in statele unde exista subsidiare ale bancilor elene, cum ar fi Bulgaria, Romania si Serbia, a anuntat vineri adjunctul sefului OTP, Laszlo Bencsik, citat de presa ungara. Cu toate acestea, institutia nu este interesata de achizitii direct in Grecia.

14 Aug 2015 | Info banci

Virus programat sa atace 12 banci din Romania, descoperit de IBM

IBM a descoperit un nou virus programat exclusiv pentru bancile din Romania. Mai exact, troianul vizeaza 12 institutii care activeaza pe piata bancara locala. Un expert in cyber intelligence al companiei americane recomanda institutiilor de credit sa-si informeze clientii si sa colaboreze cat mai bine cu furnizorii de securitate antifrauda.

13 Aug 2015 | Info banci

Sanctiunile ANPC, contestate de Banca Romaneasca

Banca Romaneasca neaga acuzatile Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), potrivita carora ar fi perceput comisioane ilegale clientilor. Banca a anuntat ca va contesta procesele verbale si ordinele emise de ANPC, prin care a dispus amenzi de 40.000 de lei si modificarea a 27.000 de contracte.

11 Aug 2015 | Info banci

Banca Romaneasca, obligata sa modifice 27.000 de contracte

Banca Romaneasca este obligata de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor sa modifice 27.000 de contracte de credit pana pe 3 septembrie, a anuntat luni, presedintele ANPC, Marius Dunca. In plus, banca a primit o amenda de 40.000 de lei, pentru pentru incasare ilegala de comisioane.

10 Aug 2015 | Info banci

Bancile romanesti risca sa piarda sase milioane de clienti

Bancile din Romania au concurenta din ce in ce mai mare din plan extern. Banca poloneza Alior poate atrage 6 milioane de clienti din tara noastra in urma unui acord incheiat cu Telekom Romania pentru furnizarea de servicii bancare clientilor companiei.

07 Aug 2015 | Info banci

Bancile revin pe profit

Bancile anunta profituri dupa prima jumatate a anului, desi reclama scaderea dobanzilor la creditele acordate. Pe de alta parte, insa, bancile si-au diminuat costurile cu creditele neperformante, datorita operatiunilor de curatare a bilanturilor, iar acordarea de credite noi creste semnificativ.

07 Aug 2015 | Info banci

EY: Bancile trebuie sa isi mute atentia pe clienti

Bancile sunt obligate sa isi mute atentia de la produse pe client daca vor sa supravietuiasca, sustin reprezentantii EY Romania intr-o analiza a pietei de profil. Potrivit acestora, perceptia conform careia bancile nu lucreaza in interesul clientului lor a avut un impact negativ asupra acestui gen de afacere si asupra gradului de incredere.

03 Aug 2015 | Info banci

Primul proces colectiv castigat de ANPC cu o banca

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a castigat in instanta primul proces colectiv impotriva unei banci. Este vorba de OTP Bank, iar clauza abuziva constatata se refera la modalitatea unilaterala de stabilire a dobanzii la creditele de nevoi personale cu ipoteca.

30 Iul 2015 | Info banci
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară