top banner

Pagina 7 - IMM: Articole, știri și sfaturi financiare

Firmele din Romania deconteaza cash cheltuielile angajatilor

Lupta impotriva platilor cash nu da, inca, rezultatele scontare. Majoritatea companiilor din Romania (87%) prefera, in continuare, sa deconteze in numerar cheltuielile de deplasare in interes de serviciu ale angajatilor, reiese dintr-un studiu realizat de Mercury Research.

09 Mar 2016 | IMM

IMM-urile cer amanarea noilor reguli de impozitare pana in 2017

Reprezentantii intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) din Romania solicita autoritatilor amanarea aplicarii noului sistem de impozitare a cladirilor pana la 1 ianuarie 2017. Acestia reclama faptul ca nu a fost realizat testul IMM, obligatoriu conform legii.

02 Mar 2016 | IMM

CE: IMM-urile romanesti stau slab la vanzarile online

Romania este pe ultimul loc in Uniunea Europeana in functie de nivelul integrarii tehnologiilor digitale in mediul de afaceri, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Institutia recomanda companiilor romanesti sa exploateze mai bine avantajele oferite de retelele de socializare, de comertul online si de aplicatiile de tip cloud.

26 Feb 2016 | IMM

Sediul firmei de acasa se taxeaza ca locuinta

Statul lamureste modul in care se vor impozita cladirile detinute de persoane fizice care folosesc atat ca locuinta cat si ca sediu de firma. In proiectul de modificare a Normelor de aplicare a Codului Fiscal, publicat de Ministerul Finantelor, se mentioneaza ca acestea se impoziteaza ca locuinta daca nu se deduc utilitatile pe firma.

18 Feb 2016 | IMM

Cei care au firma acasa trebuie sa depuna o declaratie la Fisc

Persoanele fizice care detin un imobil cu destinatie mixta, atat pentru locuit cat si ca sediu social ca persoana fizica autorizata sau SRL, trebuie sa depuna o declaratie la Fisc pana la data de 31 martie 2016. Obligativitatea este valabila chiar daca persoana respectiva nu isi desfasoara activitatea acolo.

12 Ian 2016 | IMM

Ajutor de stat pentru mini-fabrici

Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) ar putea beneficia de ajutoare de stat de pana la 55.000 de euro pentru constructia de mici fabrici. Facilitatea este cuprinsa intr-un nou program de finantare a intreprinderilor mici si mijlocii, destinat microindustrializarii.

08 Ian 2016 | IMM

Daca ai firma acasa, impozitul poate creste cu 2.500%

Impozitele pentru locuinte cresc, anul viitor, in medie cu 25%, in timp ce pentru cladirile detinute de persoane fizice dar folosite in scop comercial, majorarea este de pana la 2.500%. De aceste majorari vor fi afectate PFA-urile, firmele mici dar si cabinetele.

09 Noi 2015 | IMM

CNIPMMR: Noul sistem de impozitare a cladirilor omoara 10% din IMM-uri

Reprezentantii IMM-urilor din Romania solicita Guvernului sa elimine din Codul Fiscal prevederile care permit majorarea impozitului pe cladirile detinute de persoanele fizice, folosite in scop comercial. Cererea este motivata de faptul ca foarte multe microintreprinderi sunt in aceasta situatie.

28 Oct 2015 | IMM

CCR: Statul datoreaza dobanda pentru sumele de rambursat, din prima zi

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis ca statul trebuie sa plateasca dobanda pentru banii pe care ii are de rambursat contribuabilor, pentru toata perioada in care ii retine. Sunt vizate rambursarile de TVA, sumele rezultate din regularizarea impozitului pe venit sau cele din popriri peste sumele datorate de contribuabil.

21 Oct 2015 | IMM

Conducerea Bancii Feroviare, la dispozitia clientilor

Comunicarea clientilor cu banca s-a inrautatit in ultimi ani, in loc sa se imbunatateasca in vederea rezolvarii problemelelor generate de criza financiara.

10 Sep 2015 | IMM
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară