top banner

Pagina 8 - IMM: Articole, știri și sfaturi financiare

Sindicalistii aduc acuze grave conducerii FNGCIMM

Salariatii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) acuza conducerea societatii de scaderea dramatica a garantiilor acordate IMM in ultimii ani. Potrivit acestora, un manager numit pe criterii politice nu detine experienta necesara pentru a putea conduce in mod eficient activitatea Fondului.

01 Sep 2015 | IMM

Doua posibile noi scheme de garantare dedicate IMM

Fondul National pentru Garantarea Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a propus Ministerului Finantelor Publice (MFP) doua noi scheme de garantare in numele si in contul statului. Daca vor fi aprobate, acestea vor fi dedicate start-up-urilor si IMM-urilor aflate in dificultate.

25 Aug 2015 | IMM

Antreprenorii privesc cu incredere evolutia economiei

95% dintre cei 250 de antreprenori romani chestionati de Raiffeisen Bank in cadrul unor evenimente organizate in aceasta vara sunt increzatori cu privire la directia in care merge economia, iar 88% spun ca in acest an cifra de afaceri a companiei lor va creste. Nu la fel de optimisti sunt antreprenorii cand vine vorba de numarul de angajati.

24 Aug 2015 | IMM

Grad de absorbtie de 98% pentru creditele JEREMIE la UniCredit

UniCredit Tiriac Bank a acordat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) 326 de imprumuturi noi pentru investitii, extindere si sustinerea nevoii de capital prin intermediul initiativei JEREMIE. Valoarea totala a imprumuturilor acordate se ridica la 85,7 milioane de euro.

12 Aug 2015 | IMM

Trei zile pentru inregistrarea unei firme

Certificatul de inregistrare a unei societati si certificatul de inscriere de mentiuni vor fi eliberate in trei zile lucratoare de la data inregistrarii cererii, potrivit Legii pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul inregistrarii in Registrul Comertului. Termenul este valabil doar daca documentatia este completa.

14 Iul 2015 | IMM

Credite pentru IMM de la Libra Internet Bank prin facilitati europene

Intreprinderile mici si mijlocii vor avea acces la facilitati suplimentare de finantare prin intermediul Libra Internet Bank. Banca a semnat doua acorduri cu Fondul European de Investitii, unul prin care se ofera garantii firmelor care solicita credite de la banca, iar altul prin care acestea au acces direct la finantare.

08 Iul 2015 | IMM

Noile reguli pentru activitatile independente

Regulile care vor sta de acum inainte la baza reincadrarii unei activitati din independenta in dependenta au fost publicate in Monitorul Oficial. Noile prevederi obliga inspectorii ANAF ca, in caz de reincadrare a unei activitati, sa isi motiveze decizia.

08 Iul 2015 | IMM

Aglomeratie la ajutoare de stat

Peste 1.000 de firme mici si mijlocii s-au inscris pentru a primi ajutorul de stat de pana in 120.000 de lei in programul START pentru stimularea debutantilor in afaceri. Autoritatile avertizeaza, insa, ca societatile nu vor primi banii, daca nu vor crea locurile de munca prevazute in planurile de afaceri.

06 Iul 2015 | IMM

Perceptia IMM-urilor in privinta mediului economic s-a inrautatit

Perceptia intreprinzatorilor asupra mediului economic din Romania s-a inrautatit in 2015 fata de anii anteriori. Numarul celor care considera ca mediul economic este favorabil afacerilor a scazut de la 19,95% in 2014 la 14,11% in 2015, reiese dintr-o analiza cuprinsa in Cartea Alba a IMM-urilor, editia 2015.

01 Iul 2015 | IMM

Fonduri suplimentare pentru IMM in cadrul JEREMIE

Intreprinderile mici si mijlocii din Romania au, incepand din aceasta saptamana, la dispozitie fonduri in crestere pentru finantare in cadrul initiativei JEREMIE. Trei banci, respectiv Raiffeisen Bank, CEC Bank si Banca Transilvania, au anuntat suplimentarea acestor fonduri.

26 Iun 2015 | IMM
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară