top banner

Pagina 7 - Credite nevoi personale: Articole, știri și sfaturi financiare

Ratele romanilor, din nou sub presiune! La cat a ajuns Robor?

Indicele Robor a revenit pe crestere acelerata la jumatatea lunii aprilie si nu da semne ca s-ar opri curand. In aceste conditii, ratele romanilor la creditele in lei cu dobanda variabila isi vor continua, si ele, cresterea inceputa vara trecuta. La noul nivel al indicelui Robor la 3 luni, rata la un credit Prima Casa creste cu peste 200 de lei.

08 Mai 2018 | Credite nevoi personale

ROBOR la 3 luni creste accelerat si doboara noi recorduri

Trendul de crestere accelerata a dobanzilor se confirma. ROBOR la 3 luni, indicele in functie de care se calculeaza costul creditelor in lei cu dobanda variabila, creste, din nou, accelerat. Acesta a ajuns la 2,42% pe an, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani si jumatate, dupa trei sedinte sustinute de cresteri.

25 Apr 2018 | Credite nevoi personale

Ce spune decizia BNR cu privire la dobanzi si curs?

Decizia Bancii Nationale a Romaniei de mentinere a dobanzii de politica monetara la 2,25% pe an a surprins, in mare masura, piata financiara. Analistii se asteptau la o majorare, insa guvernatorul BNR spune ca o astfel de masura ar fi dus la aprecierea artificiala a leului, nefavorabila economiei. Cum vor evolua dobanzile in acest context?

05 Apr 2018 | Credite nevoi personale

BNR pledeaza pentru o legiferare echilibrata in sistemul bancar

BNR pledeaza pentru un sistem de legiferare care sa mentina un echilibru intre drepturile si obligatiile partilor contractuale. In plus, aceasta sustine ca bancile trebuie sa isi intensifice eforturile in sensul educarii financiare a propriilor clienti, iar acestia din urma sa isi asume responsabilitatea in momentul in care iau un credit.

13 Mar 2018 | Credite nevoi personale

Rata creditelor neperformante a ING Bank a continuat sa scada in 2017

Rata creditelor neperformante a ING Bank a scazut de la 3,6% in 2016 la 3,3% in 2017, potrivit reprezentantilor bancii, aceasta situandu-se sub media pietei de 6,4% conform datelor BNR. Nivelul provizionelor a urcat cu 5 milioane lei in 2017 fata de anul anterior, pana 97 milioane lei, ca urmare a cresterii portofoliului de credite.

02 Mar 2018 | Credite nevoi personale

Dobanzile la creditele populatiei ar putea fi plafonate

Initiativa legislativa care propune plafonarea dobanzilor la creditele contractate de populatie a obtinut raport favorabil din partea comisiilor de specialitate din Senat, cu anumite amendamente. Initial, pentru creditele ipotecare era propus un plafon de 50% peste dobanda BNR, insa acesta a fost majorat la de 2,5 ori dobanda de referinta.

21 Feb 2018 | Credite nevoi personale

Marjele de dobanda ale bancilor, tot mai mari

Bancile si-au majorat marjele de dobanda odata cu revenirea pe crestere a ROBOR, la maximul ultimilor 11 ani, avand in vedere ca au majorat rapid dobanzile la credite, in timp ce cele la depozite aproape au batut pasul pe loc. Economistii Bancii Transilvania arata, intr-o analiza, cum au evoluat marjele practicate de banci in 2017.

19 Ian 2018 | Credite nevoi personale

Legea insolventei personale, inaplicabila la peste doi ani de la adoptare

Inca o lege care ar putea ajuta consumatorii supraindatorati la banci si alte institutii financiare este trasa pe linie moarta. Este vorba de insolventa personala, care a intrat in vigoare la inceputul acestui an, dar este la fel de inaplicabila ca si in urma cu doi ani, cand a fost amanata pentru prima data.

09 Ian 2018 | Credite nevoi personale

Vin vremuri grele pentru creditele de consum

Bancile anunta inasprirea semnificativa a conditiilor de acordare a creditelor de consum pentru populatie, suplimentar fata de cea deja produsa trimestrul trecut. In schimb, pentru imprumuturi imobiliare, conditiile de creditare se vor mentine constante, dupa ce au fost relaxate in toamna acestui an, se arata intr-un raport al BNR.

19 Dec 2017 | Credite nevoi personale

Conso.ro la ZF Live: Impactul cresterii ROBOR asupra debitorilor

Alin Iacob, Managing Partner Conso.ro, a fost invitat din nou la emisiunea de business ZF Live a Ziarului Financiar, unde a vorbit despre turbulentele de pe piata monetara si valutara si despre impactul acestora asupra romanilor imprumutati la banci.

24 Noi 2017 | Credite nevoi personale
Comparații

Credite nevoi personale

Credite nevoi personale
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară