top banner

Pagina 6 - Credite auto & leasing: Articole, știri și sfaturi financiare

MFP aduce clarificari pentru Prima Masina

Ministerul Finantelor Publice vine cu completari la Programul Prima Masina, dupa primul caz in care un autorturism cumparat prin acest program a suferit avarii incadrate la categoria "dauna totala". Legislatia in vigoare nu era completa in acest caz, asa ca s-a elaborat un proiect de Hotarare pentru clarificarea unor astfel de situatii.

30 Iun 2016 | Credite auto & leasing

Incepe Rabla 2016

Programul Rabla 2016 a inceput oficial, astfel ca cei care vor sa isi dea masina veche la casare si sa isi cumpere una noua pot incepe demersurile in acest sens. Anul acesta programul are doua componente, pe cea clasica si una pentru masini electrice.

14 Iun 2016 | Credite auto & leasing

Ministerul Mediului cauta alta formula pentru taxa auto

Posesorii de masini din Romania tin cu greu pasul cu schimbarile cu privire la taxa pe care trebuie sa o plateasca la inmatricularea masinii. Insa noi sperante apar la orizont. Vor putea, oare, sa isi recupereze banii platiti in contul timbrului de mediu, cea mai recenta forma a acestei taxe?

14 Iun 2016 | Credite auto & leasing

Piata auto, zguduita de un nou scandal

Un nou scandal a izbucnit pe piata auto la nivel mondial. Grupul Mitsubishi a recunoscut ca a falsificat rezultatele testelor privind eficienta consumului de carburant pentru aproximativ 625.000 de masini. Actiunile companiei au pierdut o treime din valoare in doar doua zile si au atins cel mai mic nivel de la listare.

22 Apr 2016 | Credite auto & leasing

PwC: Doar 4% din masinile din Romania sunt noi

Programele nationale de innoire a parcului auto derulate in ultimii ani nu au avut succes. Varsta medie a masinilor din Romania este de 12,9 ani, cu 4,6 ani mai mare decat media UE, iar taxa auto pentru masinile second-hand este a treia cea mai mare din Uniune, raportat la venitul disponibil, reiese dintr-o analiza PwC Romania.

14 Apr 2016 | Credite auto & leasing

Plafon de 100 de milioane de lei pentru Prima Masina in 2016

Programul "Prima Masina" va avea un plafon de 100 de milioane de lei in acest an. Potrivit Guvernului, persoanele care vor sa cumpere un autoturism prin intermediul acestui program vor avea posibilitatea sa achite avansul si prin voucherul obtinut prin programul "Rabla".

30 Mar 2016 | Credite auto & leasing

Prima Masina continua cu un plafon mult diminuat

Programul Prima Masina continua si in 2016 insa cu un plafon cu mult diminuat si redistribuit din diferenta ramasa neutilizata in 2015. Insa a fost redistribuita doar suma de 100 de milioane de lei, desi din 350 de milioane de lei nu s-au folosit decat putin peste trei milioane de lei.

13 Ian 2016 | Credite auto & leasing

Istoria se repeta: Dobanda la creditele in lei se recalculeaza cu un ROBOR in crestere

Este final de trimestru si pe majoritatea celor care au credite in lei in derulare ii asteapta o noua revizuire a dobanzii. Si, asa cum deja ne-am obisnuit, finalul de trimestru aduce din nou vesti proaste pentru consumatori: indicele de referinta pentru creditele in lei (ROBOR) creste in preajma zilei de actualizare a dobanzii.

30 Sep 2015 | Credite auto & leasing

Scandalul Volkswagen zguduie bursele lumii

Bursele lumii au fost zguduite, saptamana aceasta, de un nou scandal. De data aceasta jucatorii din piata auto au inregistrat pierderi semificative dupa ce au aparut in piata informatii potrivit carora cel mai mare producator auto la nivel mondial, Volkswagen, a trisat la testele privind emisiile.

25 Sep 2015 | Credite auto & leasing

Taxa auto se recupereaza fara proces

Cei care au platit taxa auto la inmatriculare, in forma in vigoare la acel moment, isi vor putea recupera banii fara sa mai fie nevoie sa dea statul in judecata. Insa, desi procedura pare mai simpla, banii vor fi recuperati in cinci ani, cate 20% in fiecare an. Prevederile sunt cuprinse intr-o Ordonanta a Guvernului adoptata in aceasta saptamana.

27 Aug 2015 | Credite auto & leasing
Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară