top banner

Pagina 5 - Credite auto & leasing: Articole, știri și sfaturi financiare

Creste valoarea tichetului Rabla

Programul Rabla de anul acesta vine cu un tichet de o valoare mai mare. Aceasta va creste de la 6.500 la 8.000 de lei pentru fiecare masina data la casat. Anuntul a fost facut de ministrul Mediului, Daniel Constantin. Acesta a precizat ca, cel mai probabil, programul va incepe in aprilie.

06 Mar 2017 | Credite auto & leasing

Primele efecte ale eliminarii timbrului de mediu

Eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie, isi arata primele efecte. In ianuarie, inmatricularile de masini rulate au fost practic sistate, pentru ca cei care au cumparat astfel de vehicule au asteptat eliminarea taxei. In schimb, dupa data mentionata, Registrul Auto Roman (RAR) si serviciul inmatriculari (DRPCIV) au fost luate cu asalt.

13 Feb 2017 | Credite auto & leasing

MFP insista cu programul Prima Masina, in ciuda insuccesului

Ministerul Finantelor Publice (MFP) mentine si in 2017 programul Prima Masina, desi in cei doi ani de derulare nu s-a dovedit a fi unul de succes. Plafonul alocat pentru acest an va fi insa redus la jumatate fata de anul trecut, la 50 de milioane de lei, si finantat din banii neutilizati in 2016.

27 Ian 2017 | Credite auto & leasing

Pretul carburantilor, in crestere

Pretul carburantilor ar putea creste in perioada urmatoare in Romania, alimentand scumpiri in lant, asa cum se intampla de fiecare data cand astfel de fenomene se manifesta. Exista cel putin doua motive de ingrijorare in acest sens: decizia producatorilor de titei de a limita productia si aprecierea dolarului.

12 Dec 2016 | Credite auto & leasing

Noi tichete pentru Rabla

Programul Rabla Clasic 2016 a fost suplimentat cu 3.538 de tichete, in valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, exclusiv pentru persoanele fizice. Aceasta este a treia suplimentare din acest an. Totodata, termenul de inscriere si de depunere a dosarelor a fost prelungit pana la data de 10 decembrie 2016, a anuntat Ministerul Mediului.

21 Noi 2016 | Credite auto & leasing

CE cere Volkswagen un angajament ferm catre consumatori

Comisia Europeana continua sa faca presiuni asupra grupului auto german, Volkswagen AG, pentru a suporta pagubele provocate clientilor de scandalul manipularii emisiilor diesel. Forul european cere concernului german sa inceapa plata despagubirilor catre consumatorii afectati si sa promita ferm ca vehiculele afectate vor fi reparate anul urmator.

25 Oct 2016 | Credite auto & leasing

Inca o suplimentare pentru Rabla 2016

Persoanele fizice care vor sa isi dea masina la casat in schimbul tichetului de 6.500 de lei aferent programului Rabla mai au o sansa in acest an. Programul aferent anului 2016 a fost suplimentat, pentru a doua oara, cu 12 milioane de lei, suma care acopera aproximativ 2.000 de prime de casare, potrivit Ministerului Mediului.

12 Oct 2016 | Credite auto & leasing

Ce trebuie sa faca romanii implicati in accidente produse de straini

Soferii romani care sunt implicati in accidente de masina produse de straini trebuie sa urmeze proceduri diferite de situatiile clasice de accidente auto. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat o atentionare care include si pasii de urmat in astfel de situatii.

19 Sep 2016 | Credite auto & leasing

CE cere Volkswagen despagubiri si pentru clientii europeni

Reprezentantii Comisiei Europene cauta solutii, impreuna cu organizatiile pentru protectia consumatorilor din blocul comunitar, pentru a obliga grupul Volkswagen sa acorde clientilor din Europa despagubiri similare cu cele oferite celor din SUA. Potrivit Reuters, pana acum producatorul auto a respins solicitarile europenilor.

26 Iul 2016 | Credite auto & leasing

CJUE contesta rambursarea in transe a taxei auto

Guvernul se pare ca nu are noroc cu taxa auto, indiferent cum s-a numit ea in multiplele variante in care a functionat pana in prezent. Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE), dupa mai multe decizii prin care declara taxa neconforma cu principiile europene, ataca acum si procedura de rambursare in transe promovata de autoritatile romane.

05 Iul 2016 | Credite auto & leasing
Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară