top banner

Pagina 4 - Credite auto & leasing: Articole, știri și sfaturi financiare

Taxa auto ar putea fi rambursata mai rapid, la presiunea CE

Comisia Europeana preseaza autoritatile romane sa ramburseze rapid taxa auto cetatenilor care au platit aceasta taxa, indiferent de denumirea pe care a avut-o in timp. Forul european a transmis Romaniei un avertisment, din cauza faptului ca legislatia romaneasca permite esalonarea platilor pe o perioada lunga de timp.

18 Mai 2018 | Credite auto & leasing

Noi lamuriri cu privire la restituirea taxei auto

Ministerul Finantelor vine cu noi precizari cu privire la restituirea taxei auto, in forma in care a fost platita de catre posesorii de autovehicole, ca urmare a faptului ca, in toate formulele, taxa a fost declarata neconforma cu legislatia UE. Intre timp, insa, inmatricularile de masini noi pierd teren in fata celor second-hand.

07 Mai 2018 | Credite auto & leasing

Cum sa te feresti de samsarii care vor sa iti vanda o masina cosmetizata?

Tot mai multe masini second-hand intra in Romania, avand in vedere ca sunt atractive prin pretul cu mult mai redus fata de cele noi. Cumparatorii trebuie, insa, sa fie atenti la mai multe aspecte cand achizitioneaza o astfel de masina, multe dintre ele mascate de vanzatori. Care sunt cele mai frecvente modalitati de inselare a cumparatorilor?

22 Mar 2018 | Credite auto & leasing

Incepe Rabla 2018! Ce noutati aduce programul?

Programul de innoire a parcului auto “Rabla”, ajuns la editia cu numarul XIV, are, pentru acest an, un buget de 253 de milioane de lei, atat pentru persoane fizice cat si pentru firme. Varianta “Clasica” a demarat joi, 15 martie, iar extensia 'Rabla Plus' va incepe in cursul saptamanii viitoare, a anuntat ministrul Mediului.

15 Mar 2018 | Credite auto & leasing

Ce informatii pot primi cumparatorii de masini second-hand prin sms?

Cumparatorii de masini la mana a doua vor avea la dispozitie un serviciu prin care se pot obtine rapid informatii tehnice importante cu privire la acesta, printr-un sms trimis la RAR. In acest fel, ei pot afla mai multe despre starea tehnica a autovehiculului, numarul real de kilometri dar si accidentele in care a fost implicat.

29 Ian 2018 | Credite auto & leasing

Cum isi recupereaza taxa auto cei care au castigat in instanta?

Proprietarii de masini care au castigat in instanta restituirea taxei auto vor primii banii de la stat cam in aceeasi perioada cu cei care nu au facut un astfel de demers. Guvernul a stabilit, prin Ordonanta, graficul dupa care vor fi efectuate platile catre soferii care detin o hotarare judecatoreasca de recuperare a taxei.

06 Oct 2017 | Credite auto & leasing

O noua forma a timbrului de mediu ar putea fi gata pana la finalul anului

Autoritatile analizeaza mai multe variante pentru reintroducerea unei taxe care sa inlocuiasca timbrul de mediu, dupa ce Romania a fost invadata de masini second-hand. In prezent, la nivelul Guvernului exista un grup de lucru care ar putea avansa o propunere concreta pana la finalul acestui an.

27 Sep 2017 | Credite auto & leasing

Programele Rabla si Rabla Plus demareaza in mai

Persoanele interesate sa participle la programele Rabla, se vor putea inscrie in program in luna mai. Ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat ca cele doua variante ale programului, Rabla Clasic si Rabla Plus, au fost aprobate, iar in zilele urmatoare va incepe validarea producatorilor si dealerilor de autovehicule.

26 Apr 2017 | Credite auto & leasing

Soferii care au platit taxele auto, buni de plata din nou

Sistemul care urmeaza sa inlocuiasca timbrul de mediu pe piata auto pare a prinde contur. Ministerul Mediului a elaborat un proiect, care presupune introducerea unor abtibilduri (stikere) colorate, care sa faca distinctia intre autoturisme in functie de nivelul de poluare al acestora.

05 Apr 2017 | Credite auto & leasing

Sperante pentru consumatorii europeni in scandalul Dieselgate

Consumatorii europeni, afectati de scandalul Dieselgate, in care este implicat producatorul auto Volkswagen (VW) ar putea primi sprijin pentru a obtine despagubiri. Dupa mai multe interventii ale oficialilor europeni pe aceasta tema, si Agentiile nationale pentru protectia consumatorilor dau semne ca vor sa se implice.

08 Mar 2017 | Credite auto & leasing
Comparații

Credite auto

Credite auto
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară