top banner

Pagina 6 - Carduri: Articole, știri și sfaturi financiare

Avertismente pentru clientii de internet banking

Bancile din Romania sunt tot mai des victime ale atacurilor cibernetice. Sunt afectati in special clientii care folosesc serviciile de internet banking, au declarat specialistii din domeniu in cadrul unei conferinte de specialitate. Acestia au acordat si cateva sfaturi pentru prevenirea acestor atacuri.

15 Iun 2016 | Carduri

Presedintele trimite Legea cash back la reexaminare

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis a retrimis, la sfarsitul saptamanii trecute, Legea „cash back” in Parlament spre reexaminare. Potrivit acestuia, anumite prevederi ale Legii pot afecta libertatea comerciantului de a dispune de propriile lichiditati.

06 Iun 2016 | Carduri

Plata cu cardul patrunde greu la Fisc

Plata cu cardul, la POS si online, mai are de asteptat tocmai in zona in care se reclama un grad redus de incasare: la impozite si taxe. Aproape 250 de primarii sunt inrolate in platforma www.ghiseul.ro si accepta plata online a taxelor locale.

30 Mai 2016 | Carduri

Operatorii de carduri saluta legea cash-back

Legea cash-back, care permite posesorilor de carduri sa solicite de la magazinul care accepta aceasta forma de plata eliberarea de numerar in limita a 200 de lei, este binevenita in opinia operatorilor de carduri din Romania. Insa, desi actul normativ are ca data de intrare in vigoare 20 mai 2016, nu a fost inca promulgat de catre presedinte.

23 Mai 2016 | Carduri

Posesorii de carduri pot retrage bani de la magazin

Posesorii de carduri care au nevoie de bani in numerar, dar nu au niciun bancomat prin preajma, vor putea sa solicite la magazin sume de pana la 200 de lei, reiese dintr-un proiect de Lege adoptat de Camera Deputatilor. Actul normativ urmeaza sa fie promulgat de presedinte si este prevazut sa intre in vigoare incepand cu data de 20 mai.

11 Mai 2016 | Carduri

Ghiseul.ro atrage tot mai multi platitori de taxe

Posibilitatea de a obtine pe e-mail datele de acces pentru plata online a taxelor si impozitelor locale a atras, in doar sapte zile, peste 10.000 de contribuabili pe platforma www.ghiseul.ro. Facilitatea este disponibila persoanelor fizice din data de 25 martie 2016. Este necesar, insa, ca si municipalitatea de domiciliu sa fie inrolata in sistem.

07 Apr 2016 | Carduri

Record de carduri inactive pe piata

Bancile emit tot mai multe carduri de la an la an, dar aproximativ un sfert dintre acestea sunt neutilizate. La finalul anului trecut, numarul cardurilor in circulatie era de 14,96 de milioane, in crestere cu peste 450.000 fata de finele lui.

17 Feb 2016 | Carduri

Banking-ul online patrunde greu in Romania

Romanii folosesc in proportie foarte mica internet-banking-ul, desi operatiunile prin intermediul acestui canal sunt mult mai ieftine, atat in bani, cat mai ales in timp. Potrivit datelor publicate de Eurostat, doar 5% din populatia intre 16 si 74 de ani foloseste serviciile bancare online.

16 Feb 2016 | Carduri

Plata cu cardul patrunde greu la Trezorerie

Platile cu cardul cresc de la un an la altul, inclusiv cele de taxe si impozite, insa volumele raman cu mult sub potential din cauza pasilor firavi facuti de stat pentru impulsionarea acestora. Un exemplu concret este cel legat de acceptarea cardului la Trezorerie, care, desi promisa din 2015, mai are de asteptat cativa ani.

01 Feb 2016 | Carduri

Cardul, tot mai folosit la plata taxelor

Plata taxelor si impozitelor cu cardul castiga tot mai mult teren. Anul trecut, sumele astfel achitate au crescut cu 42% fata de anul 2014, si au ajuns la aproximativ 250 de milioane de lei. Si numarul primariilor care accepta plata cu cardul este tot mai mare.

27 Ian 2016 | Carduri
Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară