top banner

Pagina 8 - Carduri: Articole, știri și sfaturi financiare

Angajatorii inca decid unde iti vireaza salariul

Doar o treime din clientii bancilor care primesc salariul in cont au avut posibilitatea sa isi aleaga singuri banca cu care vor sa lucreze, reiese dintr-un studiu realizat de ING Bank. Ceilalti, fie au optat pentru una din variantele oferite de angajator, fie nu au avut niciun cuvant de spus in acest sens.

13 Mai 2015 | Carduri

Plata cu cardul contactless la metrou

Metrorex vrea sa modernizeze instalatiile de control al accesului la metrou, astfel incat sa fie permisa taxare automata, cu ajutorul cardului contactless. Acest sistem va functiona, temporar, impreuna cu cardul magnetic actual. Proiectul vizeaza implementarea noului sistem in 41 de statii de metrou.

12 Mai 2015 | Carduri

Ultima varianta de frauda bancara

Fraudele bancare sunt produse de persoane din ce in ce mai specializate, care cu singuranta au lucrat in sistem si cunosc bresele si functionalitatile acestuia. Recent, au aparut si fraudele pe Facebook, sustine Septimiu Tulpan, Presedintele Comisiei de Carduri din Asociatia Romana a Bancilor.

07 Mai 2015 | Carduri

Romanii platesc tot mai des taxele si impozitele locale cu cardul pe internet

In primele doua luni din 2015, atat valoarea cat si numarul platilor de taxe si impozite online au crescut cu circa 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In acelasi timp, numarul primariilor care accepta plata taxelor pe internet a ajuns la 110 la finalul lui 2014.

25 Mar 2015 | Carduri

BCR a depus singura oferta pentru plata cu cardul a cartelelor de metrou

Banca Comerciala Romana (BCR) a depus singura oferta pentru furnizarea catre Metrorex de servicii bancare care vor permite clientilor sa achite cu cardul contravaloarea cartelelor de calatorie, contractul fiind estimat la 1,82 milioane de lei.

04 Mar 2015 | Carduri

Bancile trebuie sa afiseze pe ecranul ATM-ului comisioanele pentru tranzactii

Bancile sunt obligate sa afiseze pe ecranul bancomatelor toate informatiile legate de costurile fiecarei operatiuni efectuate cu un card. Deocamdata, insa, bancile afiseaza doar comisioanele pentru cardurile proprii, iar afisarea comisioanelor pentru cardul altei banci nu este inca posibila.

04 Mar 2015 | Carduri

Romanii sunt bine conectati la internet dar nu au incredere in tranzactiile online

Romania sta bine la conectivitatea la Internet, insa este pe ultimul loc in Uniunea Europeana la competente digitale si in ceea ce priveste tranzactiile online. Doar 7,7% dintre utilizatorii de internet folosesc serviciile bancare online si numai 17% fac cumparaturi online – cea mai scazuta rata dintre toate tarile UE.

27 Feb 2015 | Carduri

Visa Europe introduce transferul de bani prin telefonul mobil si retele de socializare

Visa Europe a anuntat extinderea serviciului de transfer de bani, in mai multe valute, de la persoana la persoana la nivel mondial prin intermediul telefonului mobil si, in viitor, prin intermediul retelelor sociale datorita unui parteneriat cu fastacash, o platforma globala care permite transferul de valori.

24 Feb 2015 | Carduri

Creste numarul de carduri emise, dar mai mult de trei sferturi sunt inactive

Numarul de carduri emise in Romania a crescut cu 3,26 milioane in ultimul an, la 45,9 milioane la finalul anului trecut, dar, cele active sunt din ce in ce mai putine, doar 11 milioane, in scadere cu aproape 300.000 fata de finalul lunii decembrie 2013, reiese din datele publicate de Banca Nationala a Romaniei.

17 Feb 2015 | Carduri

Cheltuielile cu cardurile Visa au crescut cu 9% in 2014

Romanii au cheltuit cu 9% mai mult pe cardurile Visa in anul fiscal 2014, incheiat in septembrie 2014, ajungand la 21 de miliarde de euro, iar platile la comercianti au depasit 10 milioane de euro zilnic in medie, in conditiile unei cresteri cu 12,4% a cheltuielilor la POS, potrivit datelor Visa Europe.

03 Feb 2015 | Carduri
Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară