Pagina 7 - Carduri - Articole, stiri si sfaturi financiare

Pagina 7 din 139


Bancile trebuie sa afiseze pe ecranul ATM-ului comisioanele pentru tranzactii

Bancile sunt obligate sa afiseze pe ecranul bancomatelor toate informatiile legate de costurile fiecarei operatiuni efectuate cu un card. Deocamdata, insa, bancile afiseaza doar comisioanele pentru cardurile proprii, iar afisarea comisioanelor pentru cardul altei banci nu este inca posibila.

4 Martie 2015 | Carduri

Romanii sunt bine conectati la internet dar nu au incredere in tranzactiile online

Romania sta bine la conectivitatea la Internet, insa este pe ultimul loc in Uniunea Europeana la competente digitale si in ceea ce priveste tranzactiile online. Doar 7,7% dintre utilizatorii de internet folosesc serviciile bancare online si numai 17% fac cumparaturi online – cea mai scazuta rata dintre toate tarile UE.

27 Februarie 2015 | Carduri

Visa Europe introduce transferul de bani prin telefonul mobil si retele de socializare

Visa Europe a anuntat extinderea serviciului de transfer de bani, in mai multe valute, de la persoana la persoana la nivel mondial prin intermediul telefonului mobil si, in viitor, prin intermediul retelelor sociale datorita unui parteneriat cu fastacash, o platforma globala care permite transferul de valori.

24 Februarie 2015 | Carduri

Creste numarul de carduri emise, dar mai mult de trei sferturi sunt inactive

Numarul de carduri emise in Romania a crescut cu 3,26 milioane in ultimul an, la 45,9 milioane la finalul anului trecut, dar, cele active sunt din ce in ce mai putine, doar 11 milioane, in scadere cu aproape 300.000 fata de finalul lunii decembrie 2013, reiese din datele publicate de Banca Nationala a Romaniei.

17 Februarie 2015 | Carduri

Cheltuielile cu cardurile Visa au crescut cu 9% in 2014

Romanii au cheltuit cu 9% mai mult pe cardurile Visa in anul fiscal 2014, incheiat in septembrie 2014, ajungand la 21 de miliarde de euro, iar platile la comercianti au depasit 10 milioane de euro zilnic in medie, in conditiile unei cresteri cu 12,4% a cheltuielilor la POS, potrivit datelor Visa Europe.

3 Februarie 2015 | Carduri

Cardul, tot mai folosit la plata taxelor si impozitelor

Valoarea taxelor si impozitelor locale platite cu cardul a crescut cu peste 30% in 2014, dar numarul primariilor care accepta plata taxelor si impozitelor cu cardul a ramas aproape la acelasi nivel ca in anul precedent, de 171, potrivit datelor raportate de bancile din Romania membre Visa Europe.

23 Ianuarie 2015 | Carduri

Rusia a gasit alternative la MasterCard si Visa

Sistemul National de Plati, gandit ca alternativa la MasterCard si Visa in Rusia, va deveni operational in aceasta luna. Sistemul a fost gandit ca sanctiune la adresa celor doi mari procesatori care au refuzat in aceasta primavara sa presteze servicii pentru bancile sactionate de SUA.

11 Decembrie 2014 | Carduri

Romania, cea mai scumpa tara din UE pentru clientii bancilor

In raportul Consiliului Concurentei privind evolutia sectorului concurentei in 2014, in sectiunea pentru banci, se arata ca “in Romania comisioanele bancare sunt la un nivel foarte ridicat în raport cu celelalte state membre UE”. Raportul exemplifica cu cateva puncte strategice de jumulit clientii.

27 Noiembrie 2014 | Carduri

Visa ofera informatii si sfaturi utile celor care fac cumparaturi online

Aproximativ 14.000 de romani au finalizat in 2014 trainingurile online privind comertul electronic din cadrul programului national Banii pe Net. Programul a oferit cursantilor un ghid complet de informatii utile despre platile online, instrumentele de comparare a ofertelor, drepturile consumatorilor online si siguranta cumparaturilor pe internet.

20 Noiembrie 2014 | Carduri

Plata taxelor cu cardul ar putea fi posibila din martie 2015

Reprezentantii MasterCard sustin ca plata taxelor prin intermediul cardului bancar ar putea deveni posibila din luna martie a anului viitor.

18 Noiembrie 2014 | Carduri

Inapoi sus