top banner

Pagina 5 - Carduri: Articole, știri și sfaturi financiare

Serviciul 'cash back' ramane optional pentru magazine

Serviciul prin care clientii pot solicita sume de bani in numerar in magazine, denumit ”cash back”, ramane optional pentru comercianti. Deputatii au dat votul final pe modificarea Legii care, initial, prevedea ca magazinele sa fie obligate sa ofere acest serviciu platitorilor cu cardul.

26 Oct 2016 | Carduri

Cum ne sunt furate datele de card

Datele personale de card pot fi furate foarte usor chiar cu ajutorul posesorilor, prin utilizarea inadecvata a telefonului mobil sau a internetului. Reprezentantul Asociatiei Nationale pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), Toma Cimpeanu, atrage atentia acestui aspect si descrie cum are loc o frauda pe card.

21 Oct 2016 | Carduri

Internet banking cu portia

Serviciile informatice ale bancilor creeaza tot mai de des probleme clientilor, fie ca este vorba de platile cu cardul la POS, pe internet sau serviciile de internet banking. Reclamatiile referitoare la surprizele oferite de sistem sunt tot mai numeroase, desi si anunturile bancilor cu privire la intreruperea acestora pe motiv de mentenanta abunda.

14 Oct 2016 | Carduri

Proces colectiv in Marea Britanie impotriva MasterCard

Aproximativ 46 milioane de britanici ar putea primi cate 300 de lire sterline fiecare in cazul in care compania MasterCard pierde procesul in care este acuzata ca a perceput comisioane excesive comerciantilor.

09 Sep 2016 | Carduri

Posesorii de carduri prefera ATM-ul

Platile cu cardul la comercianti cresc de la un trimestru la altul, insa tot cash-ul ramane rege. In trimestrul doi al acestui an, romanii au scos de la bancomat sume de cinci ori mai mari decat totalul platilor cu cardul la magazin, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

22 Aug 2016 | Carduri

Sfaturi pentru tranzactii sigure in strainatate

Romanii care calatoresc in strainatate sunt sfatuiti ca, atunci cand realizeaza operatiuni financiare pe internet, sa foloseasca o retea securizata. Aceste indicatii vin dupa ce aproape un sfert (22%) dintre participantii la un studiu au declarat ca au pierdut bani in urma unor astfel de operatiuni, iar 8% au reclamat compromiterea datelor de card.

17 Aug 2016 | Carduri

ANAF ar vrea mai multe informatii din plata cu cardul

Tranzactiile cu cardul bancar, desi fiscalizate, par a fi o sursa bogata de informatii pentru Fisc. Institutia vrea sa obtina din acestea cat mai multe date posbile. Asa ca a pregatit un proiect de act normativ prin care ar fi urmat sa primeasca toate detaliile despre identitatea platitorului.

29 Iul 2016 | Carduri

A aparut lista cu taxele care vor putea fi platite cu cardul

Ministerul Finantelor Publice a anuntat lista cu primele 50 de taxe care vor putea fi platite cu cardul bancar de catre persoanele fizice. Actul normativ care contina aceasta lista a fost publicat in Monitorul Oficial. Ramane ca si institutiile statului sa fie pregatite pentru plata taxelor cu cardul.

07 Iul 2016 | Carduri

Sfaturi de utilizare a cardului in strainatate, pe telefon

Romanii care calatoresc in strainatate vor avea la dispozitie o aplicatie mobila care contine informatii practice privind utilizarea cardurilor in strainatate, inclusiv localizarea ATM-urilor in tara de destinatie si detalii despre cursul de schimb. Visa lanseaza o astfel de aplicatie pentru clientii sai.

06 Iul 2016 | Carduri

Avertismente pentru clientii de internet banking

Bancile din Romania sunt tot mai des victime ale atacurilor cibernetice. Sunt afectati in special clientii care folosesc serviciile de internet banking, au declarat specialistii din domeniu in cadrul unei conferinte de specialitate. Acestia au acordat si cateva sfaturi pentru prevenirea acestor atacuri.

15 Iun 2016 | Carduri
Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit

Compară