top banner

Riscul de atacuri financiare creste de Sarbatori

15 Noiembrie 2016 | Autor: Conso

Riscul ca datele cardului bancar sa fie furate creste semnificativ in perioada sarbatorilor de iarna, odata cu inmultirea ofertelor din partea comerciantilor, fapt care duce la mai multe cumparaturi online. In aceste conditii, specialistii in atacuri cibernetice recomanda prudenta in introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute.
„In timp ce clientii de e-commerce isi pun dorinte pentru reducerile care urmeaza, retailerii se pregatesc pentru cresteri masive ale numarului de vizitatori, iar detinatorii infrastructurii financiare – banci si sisteme de plata – se pregatesc pentru cresteri majore privind numarul si valoarea tranzactiilor, infractorii cibernetici isi fac propriile pregatiri”, subliniza specialistii din cadrul Kaspersky Lab.
Potrivit statisticilor companiei, in anii 2014 si 2015, proportia paginilor de phishing care vaneaza date financiare, detectate de companie in trimestrul patru a fost cu aproximativ 9% mai mare decat in restul anului.
Mai mult, in anul 2014, actiunile de phishing financiar au reprezentat 28,73% din totalul atacurilor cibernetice, iar in trimestrul patru al anului, procentul a crescut la 38,49%.
De asemenea, in 2015, 34,33% dintre toate atacurile de phishing au fost financiare, insa cifra inregistrata de acestea in ultimul trimestru al anului a ajuns la 43,38% din total.
Cum ne ferim de atacurile financiare?
Astfel, pentru a evita actiunile de phishing din perioada sarbatorilor de iarna, care incep cu "Black Friday" si "Cyber Monday" si continua cu Craciunul, sunt recomandate o serie de masuri.
Astfel, sunt de evitat: accesarea de link-uri venite de la persoane necunoscute sau de link-uri suspecte trimise de catre prieteni, prin intermediul site-urilor de socializare sau pe e-mail, introducerea datelor de card pe site-uri necunoscute sau suspecte.
Potrivit specialistilor, phishing-ul reprezinta una dintre cele mai raspandite amenintari cibernetice cu care se pot confrunta utilizatorii in timpul perioadelor de reduceri specifice sarbatorilor. Acesta este un proces fraudulos prin care se incearca obtinerea, prin furt, a unor informatii, nume de utilizator, parole, detalii despre carduri bancare sau alte date cu caracter personal, printr-un mesaj sau alta metoda de comunicare electronica, in care se pretinde ca autorul este o entitate de incredere.
In majoritatea cazurilor, se pretinde ca respectivele comunicari electronice provin din partea unor site-uri ale anumitor banci sau platforme care administreaza plati online, mai avertizeaza specialistii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Carduri de credit

Carduri de credit
  • Compari ofertele și economisești bani
  • Aplici online la credit
  • Verifici situația de la Biroul de Credit
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Carduri

Alte Articole

Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Cat de atractiv mai este in prezent overdraftul?

Descoperitul de cont atasat cardurilor de debit si echivalent cu cateva salarii nete si-a pierdut din atractivitate odata cu introducerea ratelor fara dobanda pe cardul de credit, fiind preferat mai mult ca solutie pentru situatii exceptionale.

08 Mai 2024 | Carduri
Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Ce criterii folosim la alegerea unui card de credit?

Nivelul dobanzilor, inclusiv a celor penalizatoare, numarul de rate fara dobanda, perioada de gratie, sunt cateva detalii esentiale de avut in vedere la alegerea unui astfel de produs.

16 Apr 2024 | Carduri
Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Ce beneficii ofera un card de debit Gold?

Mai multe banci au in oferta carduri exclusiviste care propun utilizatorilor acces in business lounge-uri, asigurari de calatorie si de sanatate, reduceri la parteneri iar costurile pot fi relativ accesibile pentru cei care au nevoie de respectivele servicii.

23 Ian 2024 | Carduri
Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Carduri de debit care iti intorc bani in portofel

Achizitionate individual sau in cazul unor pachete, cardurile de debit cu cashback la comerciantii parteneri pot oferi sansa unor economii reale cand sunt vizate magazinele cele mai frecventate de posesori.

11 Ian 2024 | Carduri

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Rambursare card de credit

Calculează suma lunară pe care trebuie să o rambursezi și care este costul dacă platești doar suma minimă