top banner

Pagina 10 - Banii si economia: Articole, știri și sfaturi financiare

Fiscalitatea in 2018: revolutie sau cosmar?

Anul 2018 devine, pe zi ce trece, un cosmar fiscal atat pentru populatie cat si pentru firme. Guvernul anunta schimbari ale impozitului pe venit, ale contributiilor sociale, majorarea salariului minim si scaderea cotei din contributia la pensie virata catre Pilonul II. La toate acestea se adauga plata defalcata a TVA, nu se stie in ce forma.

27 Oct 2017 | Banii si economia

Piata de factoring, franata de lipsa investitiilor

Piata romaneasca factoring a crescut semnificativ in primele sase luni ale acestui an, insa reprezentantii pietei spun ca avansul ar fi fost cu 50% mai mare, in conditiile unor investitii adecvate in economie. Mai mult, factoringul de import a crescut semnificativ peste cel de export, tendinta similara cu cea din comertul exterior.

12 Sep 2017 | Banii si economia

La ce masuri lucreaza Guvernul din cele promise?

Activitatea Guvernului din ultima saptamana a fost mai intensa decat de obicei. Pe final de luna, Executivul a decis sa isi respecte o parte dintre “promisiunile recente”. Insa, in mare, este vorba de cele care iau, nu de cele care dau. Concret, este vorba in principal de majorarea accizei la carburanti si de plata defalcata a TVA.

01 Sep 2017 | Banii si economia

Ce impact va avea supraacciza la carburanti asupra preturilor?

Preturile de consum, dar si dobanzile bancare, vor fi afectate de masurile fiscale si salariale anuntate de Guvern. Desi premierul Mihai Tudose a dat asigurari ca majorarea accizei la carburanti nu va determina cresterea preturilor la pompa, analistii financiar-bancari din Romania au ajuns la o alta concluzie in urma derularii unui sondaj.

14 Aug 2017 | Banii si economia

Romania, parte a sistemului global de combatere a evaziunii fiscale

Schimbarile fiscale adoptate la nivel mondial, cu scopul de a limita practicile de evitare a platii taxelor prin erodarea bazei de impozitare sau prin mutarea profiturilor in state “prietenoase” din punct de vedere fiscal, vor avea efecte si in Romania. Printre ele se numara accesul autoritatilor la informatii despre toate entitatile unui grup.

02 Aug 2017 | Banii si economia

O Autoritate pentru conduita industriei financiare

Conduita nu corecta pe piete financiare este ilustrata nu numai de scandaluri in lant, amenzi in sir aplicate de autoritati de supraveghere; dimensiunea problemei se vede si din luari de pozitie ale unor sefi de banci centrale, ale unor organisme internationale care se ocupa si de reglementare si supraveghere.

21 Iul 2017 | Banii si economia

Reguli mai stricte impotriva evaziunii, spalarii banilor si finantarii terorismului

Reglementarile europene referitoare la combaterea spalarii banilor, a evaziunii fiscale si a finantarii terorismului sunt mai stricte incepand din aceasta saptamana. O noua directiva a Uniunii Europene care trateaza aceste aspecte a intrat in vigoare si vizeaza imbunatatirea legislatiei in domeniu.

27 Iun 2017 | Banii si economia

Sistemele cu potential de evaziune fiscala vor fi raportate la Fisc

Comisia Europeana (CE) propune ca intermediarii care creeaza si vand sisteme generatoare de evaziune fiscala sa fie trasi la raspundere. Institutia a elaborat un set de reguli care sa oblige bancherii, avocatii si consilierii financiari care isi ajuta clientii sa evite plata taxelor sa raporteze Fiscului mecanismele utilizate.

22 Iun 2017 | Banii si economia

PE cere Maltei masuri impotriva oficialilor implicati in Panama Papers

Deputatii europeni preseaza Malta sa ia masuri impotriva inaltilor demnitari implicati in scandalul Panama Papers, avand in vedere ca, la mai bine de un an de la dezvaluiri, autoritatile nu au facut nimic in acest sens. Totodata, ei cer Comisiei Europene sa verifice daca statul mentionat a respectat Directiva UE privind spalarea banilor.

19 Iun 2017 | Banii si economia

CDR: Impozitul pe gospodarie va duce la introducerea de noi taxe

Impozitul pe gospodarii, introdus din 2018 in varianta anuntata recent de Guvern, va determina scaderi importante de venituri la buget. In aceste conditii, oamenii de afaceri se tem ca aceasta situatie va duce la majorari de taxe de la jumatatea anului viitor.

24 Mai 2017 | Banii si economia
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară