top banner

Pagina 11 - Banii si economia: Articole, știri și sfaturi financiare

Se apropie scadenta pentru declararea veniturilor din 2016

Persoanele care, anul trecut, au obtinut venituri diverse, extrasalariale, cum ar fi din activitati independente, chirii, transferul titlurilor de valoare si operatiuni cu instrumente financiare trebuie sa declare veniturile la Fisc. Termenul limita de depunere este joi, 25 mai.

23 Mai 2017 | Banii si economia

CNIPMMR: Implementarea impozitului pe gospodarii in 2018 nu este fezabila

Reprezentantii mediului de afaceri din Romania solicita autoritatilor o perioada de pregatire de cinci ani pentru introducerea sistemului de impozitare pe gospodarii anuntat. Acestia sustin ca, daca se va aplica de anul viitor, noul sistem va crea probleme de finantare a bugetului, administrative, pentru ANAF si financiare pentru populatie.

04 Mai 2017 | Banii si economia

Mediul de afaceri sprijina cota unica de impozitare

Mediul de afaceri face front comun pentru apararea cotei unice de impozitare. Reprezentantii organizatiilor de profil sustin ca aceasta s-a dovedit a fi cea mai eficienta politica fiscala din Romania. Pe de alta parte, impozitul pe gospodarie ar presupune dificultati importante pentru populatie la declarare si plata si venituri reduse la buget.

25 Apr 2017 | Banii si economia

Finantele readuc in discutie poprirea electronica

Poprirea electronica a conturilor bancare revine in atentia autoritatilor, dar ramane in stadiul de proiect. La aproape un an de la anuntul fostului ministru al Finantelor Publice, Anca Dragu, privind implementarea popririi electronice, Ministerul publica proiectul de ordin in acest scop.

21 Apr 2017 | Banii si economia

Noi detalii cu privire la impozitul pe gospodarii

Ministerul Finantelor Publice incearca sa lamureasca opinia publica cu privire la modul in care urmeaza sa se plateasca impozitul pe venitul persoanelor fizice incepend de anul viitor. Institutia a transmis un draft al proiectului Codului economic la care se lucreaza in prezent.

20 Apr 2017 | Banii si economia

Cum vrea statul sa schimbe impozitarea persoanelor fizice?

Sistemul de impozitare a persoanelor fizice urmeaza sa se schimbe complet incepand de anul viitor, potrivit declaratiilor autoritatilor. Impozitul se va aplica pe gospodarie, iar de completarea fiecarei declaratii se va ocupa un consultant fiscal, platit de stat. Cel putin asa arata, in prezent, planul Guvernului.

14 Apr 2017 | Banii si economia

Impozitul progresiv, tot mai aproape

Impozitul progresiv devine tot mai mult o certitudine in actualul context al majorarilor salariale, concomitent cu reducerea veniturilor bugetare la minime istorice. Ministerul Finantelor a demarat, deja, discutii cu reprezentantii mediului de afaceri si cei din randul consultantilor fiscali in acest scop.

12 Apr 2017 | Banii si economia

Progrese minore impotriva evaziunii fiscale in UE, la un an de la Panama Papers

Tarile Uniunii Europene au restante semnificative in privinta adoptarii masurilor necesare combaterii evaziunii fiscale si spalarii banilor, chiar si la un an de la declansarea scandalului Panama Papers. Desi la nivelul UE institutiile reprezentive au recomandat masuri dure in astfel de cazuri, acestea nu au fost transpuse la nivel national.

04 Apr 2017 | Banii si economia

CE face noi pasi pentru servicii financiare mai facile pentru consumatori

Comisia Europeana a lansat, recent, un plan de actiuni cu scopul de a imbunatati accesul consumatorilor europeni la serviciile financiare. Totodata, planul isi propune sa le dea acestora posibilitatea sa aleaga astfel de servicii din alte state membre decat tara de resedinta, in conditii similare.

27 Mar 2017 | Banii si economia

Unda verde pentru Comitetul National de Supraveghere Macroprudentiala

Legea privind constituirea Comitetului National pentru Supravegherea Macroprudentiala a fost promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis, dupa ce, anul trecut, acesta a trimis-o in Parlament spre reexaminare. Fata de varianta initiala, actul normativ contine cateva modificari, in conformitate cu cerintele din cererea presedintelui.

16 Mar 2017 | Banii si economia
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară