La cat au ajuns chiriile pentru studenti?

Inceputul anului universitar creste chiriile la garsonierele si apartamentele din cartiere. In ultima luna, proprietarii au afisat tarife mai mari decat in urma cu un an la locuintele de suprafata mica, cu pana la 10%, in medie. In ce zone sunt cele mai bune oferte?  Pentru studenti, tarifele cresc.
     
In Capitala, o garsoniera se inchiriaza cu 240 de euro, in medie, cu 12 euro mai mult decat in vara anului trecut. Cel mai mult s-au scumpit insa apartamentele cu doua camere, de la 320 de euro, anul trecut, la 350 de euro acum. Cele cu trei camere, in schimb, au ramas cam la acelasi nivel - 400 de euro pe luna, in medie.
 
Insa in cartierele marginase ale Bucurestiului se pot gasi si garsoniere la 200 de euro /luna, sau chiar mai jos. In schimb, in zonele centrale, sau in cazul dotarilor peste medie, chiria unei garsoniere poate ajunge la 300 de euro pe luna sau peste.
 
Tarifele sunt similare si in marile centre universitare, nemaiexistand diferente fata de cele din Capitala, asa cum se intampla in urma cu cativa ani.
 
In zonele exclusiviste, chiriile cresc exponential
 
Pentru cei care doresc, insa, sa inchirieze o locuinta in zonele exclusiviste din Capitala, lucrurile stau cu totul altfel. Astfel de locuinte s-au cautat, in prima parte a anului, mai mult decat celelate, iar tarifele de inchiriere sunt cu mult mai mari.
 
Astfel, in primul semestru din 2018, cele mai multe cereri de inchiriere pe segmentul locuintelor premium au fost pentru apartamente cu 3 camere, respectiv o treime din totalul tranzactiilor din zona de Centru - Nord a Bucurestiului, sustin reprezentantii grupului de firme imobiliare Nordis.
 
Chiriasii de lux cauta locuinte mari, complet mobilate, in zone premium, spre deosebire de studenti, care cauta locuinte mici, garsoniere sau apartamente cu 2 camere, ieftine, neavand pretentii la mobilier.
 
„Chiriile apartamentelor de lux au ramas la nivelul anului trecut. Apartamentele cu 3 camere sunt cele mai solicitate, urmate de vile, apartamente cu 2 camere, apoi cele cu 4 camere”, se arata intr-o analiza pe aceasta tema.

In ceea ce priveste durata inchirierii, un proces standard de inchiriere dureaza intre cateva zile si una-doua saptamani, in functie de tipul de proprietate cautat, buget si urgenta relocarii. In principiu, nefiind vorba de o decizie pe termen lung, chiriasii se hotarasc pentru o proprietate mai repede decat in cazul cumpararii.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Banii & economia


Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali
Leul se corecteaza si fata de competitorii regionali

In acest an, deprecierea leului se vede atat fata de euro cat si fata de valutele regionale, o dinamica inversata fata de evolutiile din 2019 si 2020 cand leul se aprecia fata de zlot, forint sau coroana din Cehia.

9 Aprilie 2021 | Banii si economia

Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor
Pretul energiei electrice incetineste ieftnirea creditelor

Cu o contributie neasteptata in inflatie, pretul energiei electrice poate amana reducerea dobanzii de politica monetara a BNR, fapt ce se va reflecta in pretul creditelor.

22 Martie 2021 | Banii si economia

15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?
15 ani de Conso. Cat de mari sunt diferentele dobanzilor la credite si la depozite?

Pe 15 martie 2021, Conso aniverseaza 15 ani de la lansarea site-ului. Ne-am gandit ca ar fi interesant, pentru utilizatorii nostri, sa aruncam o privire in urma, pentru a vedea cum aratau in martie 2006 dobanzile la credite si depozite, dobanda BNR, veniturile populatiei si pentru a radiografia magnitudinea schimbarilor survenite intre timp.

23 Februarie 2021 | Banii si economia

Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet
Cateva sfaturi practice impotriva fraudelor pe internet

Inducerea in eroare a posesorilor de carduri cu ajutorul unor site-uri-clona nu este o noutate, difera doar pretextele prin care acestia sunt tentati, iar ingeniozitatea infractorilor cibernetici nu are limite.

19 Februarie 2021 | Banii si economia

Mai multe articole

Inapoi sus