Opinii clienti Piraeus Bank

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Piraeus Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

02 Mai 2011

Am contractat un credit in 24 septembrie 2007, pentru a construi o cladire pe un teren care a fost ipotecat. Inainte de semnare, am primit doar oferta produsului, "IMPRUMUT DE NEVOI PERSONALE CU GARANTIE REALA" avand stipulata foarte clar, intarita de directoarea agentiei, formula pentru "RATA DOBANZII": - 0%, pentru primele 6 luni; - dupa aceasta dobanda va fi variabila si revizuibila la fiecare 3 luni in functie de indicele de referinta LIBOR CHF la 3 luni si marja bancii. - Indicele de referinta: LIBOR CHF la 3 luni - Marja Piraeus: 4,2% Cu aceasta oferta mi s-a cerut sa achit evaluarea propietatii ce a fost acceptata ca ipoteca, fara ca pana la momentul semnarii sa pot vedea ca si marja bancii se dorea a fi variabila si fara a avea un exemplar pentru studiu, inaintea semnarii. Mai mult dupa semnarea contractului antedata cu data de 24 octombrie 2007, am fost pus sa semnez impreuna cu sotia in calitate de Garant si Garant Ipotecar si prima pagina a contractului in 3 exemplare, datate cu 24.09.2007, spunandu-ni-se ca este vorba despre o formalitate. In 2009 mi-au trimis notificarea prin care am fost anuntat ca dobanda variabila a fost majorata cu 2 pp, iar la agentie mi s-a spus ca asta era prevazut in contract si ca daca nu-mi convine sa rambursez suma imprumutata, ceea ce nu mai puteam deoarece creditul fusese folosit partial deja pentru investitia pentru care fusese contractat. La doua sesizari ale mele, facute la inceputul anului 201, privind abuzul bancii privind clauzele care incalcau legislatia mi s-a raspuns nefavorabil argumentand-se cu clauzele contractuale deja reafirmate ca ilegale de catre OUG 50 si Legea 288/2010 privind lipsa oricarei circumstantieri a modului in care marja bancii poate varia. Sunt extrem de afectat, in conditiile in care veniturile mi s-au micsorat drastic, iar banca este inflexibila prevind revizuirea cresterii dobanzii si revenirea la conditiile initiale. Mi-am asumat riscurile variatiilor de curs ale CHF si nu inteleg de ce Banca Piraeus nu doreste sa fie partener cu clientii sai, ci doar sa isi consolideze veniturile si profiturile.

SORIN IONESCU (Bucuresti, Bucuresti)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

04 Aprilie 2011

Am citit un articol pe site-ul dumneavoastra postat de d-na Ramona Iluca pe data de 14 mai 2010 in care o doamna a castigat la interventiile dvs catre Piraeus Bank, atunci cand acesteia i-a crescut marja la creditul acordat.... Si eu sunt in aceeasi situatie, tot la Piraeus, la acelasi tip de credit..Va rog sa ma ajutati cu un sfat, un mod de intocmire a unei scrisori catre Piraeus. Numarul meu de telefon este 07** *** *** Va mulumesc!!

alexandru nicolin (Constanta, Constanta)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale cu ipoteca

20 Februarie 2011

Numele meu este Sorin Vlad si sint din Pantelimon Ilfov. Am avut ghiionul sa iau un credit de nevoi personale in CHF cu ipoteca de la Banca Piraeus Sucursala Miai Bravu din Bucuresti. In primul rind in momentul in care au aprut modificari ale dobinzii am ajuns sa cer explicatii in Grecia la nivelul conducerii de acolo pentru ca cei din Romania sa se miste si sa ofere o formula de calcul. Intelegind oarecum aceasta formula cu toate ca nu am fost de acord cu ea am continuat sa platesc si sa fiu la zi cu toate ratele. In anul 2010 datorita unor probleme personale am pierdut principala sursa de venit i sotia nu a mai avut nici ea un loc de munca. De buna credinta am cerut sprijin bancii pentru o perioada de trei luni maxim patru cerind o reesalonare a ratelor astfel incit sa pot face tot ce e necesar sa ne redresam financiar . Rapsunsul a venit dupa ceva mia mult de doua saptamini ca banca respinge cererea depusa. In acel moment am intrat in priza fiindca astfel eram impins spre incidentul de plata si daca ajungi in CIP e greu sa mai faci ceva. Ca urmare am incercat sa iau legtura cu cineva din centrala pentru a prezenta situatia si a incerca sa ii fac sa isi schimbe decizia. Pe linga faptul ca nu este posibil sa ajungi intr-o audienta de la filiala din Mhai Bravu mi-au insirat tot felul de comisioane pe care ar trebui sa le platesc daca fac acste schimbari. Am cerut cu ceva timp inainte sa trec de la CHF la Euro raspunsul a fost ca nu se poate pentru ca trebuie rfacut dosarul cu totul ceea ce e o minciuna fiindca operatiunile de conversie sint operatiuni simple in banca demonstrat de altfel si din declaratiile TV ale reprezentantilor BNR. Cu ceva efort am ajuns la unul dintre managerii bancii, nu chiar cel implicat in problema me dar o doamna care a avut bunavointa de ma ajut sa iau legatura cu cineva implicat direct. Aceast persoanj numit Elena Arhip sau Arghir de la Departamentul Credite cu Garantie Reala a fost cea mai urita experienta pe care am avut-o in relaita cu aceasta banca. In primul rind a avut un discurs de anchetator de politie sau parchet care discuta cu infractorii. Discutia telelfonica a fost ceva de genul de ce ne cereti restructurarea cind puteti trai cu banii care va ramin. Banca a facut calculul si banii va ajung sa traiti. Nu am auzit pina acum ca o banca sa iti stabileasca nivelul de trai dupa calculele ei. Nu cred ca incontract este specificat asa ceva. Toata dicutia a fost de un nivel foarte jos doamna fiind un campion al mirlaniei. Voi incerca sa ajung la nivelul cel mai de sus cu putinta unde voi cere in mod expres sa o cunosc pe aceasta doamna si va doresc sa nu aveti ocazia sa ajungeti sa dicutati cu aceast banca. Daca puteti sa o ocoliti mergeti in alta parte.

Sorin Vlad (Comuna Pantelimon, Ilfov)

Piraeus Bank - Credit ipotecar/ imobiliar

12 Octombrie 2010

Am un credit ipotecar si unul nevoi personale cu ipoteca si in 2009 am primit un act aditional sa merg la sediul bancii sa semnez acel act prin care se modifica dobanda. Am mers si mi s-a spus ca trebuie sa-l semnez intrucat aveam marja bancii variabila, am semnat si ulterior cand am facut solicitare scrisa la banca mi s-a spus ca din cauza subevaluarii pe piata al apartamentului facute de nustiu cine trebuie sa mi se mareasca dobanda ca un fel de risc al bancii. Nu mi se pare normal si voi merge merge acum cu raspunsul primit de la banca la ANPC si in functie de raspunsul primit voi merge in instanta, ca nu mi se pare normal si conform contractului.

george mocofan (Bucuresti, Bucuresti)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale

17 Septembrie 2010

Ma numesc Lazar-Andrei Mihaela si in luna mai 2008, am luat un credit in franci elvetieni de la Piraeus Bank. Rata dobanzii era formata din Libor CHF la 3 luni la care se adauga o marja de profit variabila, a bancii (oferta prezentata inainte de incheierea contractului era LIBOR 2.77 + marja 7.20, in contract fiind trecuta numai rata dobanzii de 10,5%). La cateva luni, banca mi-a trimis o notificare prin care ma anunta ca, din cauza crizei economice, urmeaza sa creasca marja de dobanda cu 1,5 puncte procentuale. Am luat legatura cu banca pentru a primi mai multe explicatii si m-au informat ca in conformitate cu un articol din contract "dobanda este variabila in functie de evolutia pietei financiare si/sau a costului finantarii si gestionarii creditului". In data de 17.09.2010 m-am deplasat la sediul Pireus Bank, sucursala Tg-Jiu pentru semnarea actului aditional in conformitate cu prevederile Ordonantei 50/2010, cu precizarea ca nu am fost anterior notificata de banca in acest sens. Banca prin angajatii sai mi-au comunicat verbal ca marja fixata pentru imprumutul acordat s-a modificat si este 11,89. Este corect si legal ca majorarea marjei sa fie facuta in mod unilateral de catre banca si impusa clientului la semnarea actului aditional. Va rog sa ma indrumati si sa-mi comunicati ce pot face in aceasta situatie. Va multumesc si astept un raspuns urgent.

MIHAELA LAZAR-ANDREI (Targu Jiu, Gorj)

Piraeus Bank - Credit nevoi personale

15 Septembrie 2010

Am contractat un credit de nevoi personale in CHF in octombrie 2007 cu o marja de 7.95, iar rata dobanzii de 10.70 si DAE 12.81. In martie 2009 am mers la sediul bancii pentru a anunta ca voi fi disponibilizata in urma notificarii primite de la locul de munca. De comun acord am convenit cu banca sa restructurez creditul si anume sa achit pentru o perioada de 6 luni doar dobanda aferenta contractului de credit. Dupa expirarea perioadei de 6 luni am mers din nou la banca sa anunt ca nu a intervenit nici o schimbare si am beneficiat de inca o perioada de gratie de 6 luni (o noua restructurare), doar ca acum mi s-a modificat si marja de la 7.95 la 9.95 fara a mi se explica motivul. Am descoperit acest lucru in momentul in care am fost chemata sa ridic actul aditional, pe care il semnasem pt. restructurare. In 15 septembrie 2010 am mers din nou la banca pentru a intreba de ce nu am primit nici o notificare cu privire la OUG 50/2010 si mi s-a spus ca nu este necesara o notificare pt. ca banca respecta prevederile OUG si in concluzie nu tb. semnat un act aditional. Cu aceasta ocazie am cerut si ajustarea marjei la valoarea initiala contractarii creditului si mi s-a spus sa astept sa fiu contactata (nu am facut sesizare, ci doar am purtat o discutie cu consilierul de credite) in vederea solutionarii, dar cred ca nu voi avea castig de cauza. Astept raspunsul lor si in fct.de acesta voi face demersurile necesare pentru a se clarifica si rezolva (sper) situatia, mai exact sesizare BNR si reclamatie OPC.

MARIANA-MIRELA DIN (Pitesti, Arges)

Inapoi sus