Vocea clientului Piraeus Bank - Prima casa

Recenzii, opinii si reclamatii despre banci

Piraeus Bank - Prima casa

09 Octombrie 2015

Dezastuoasa experienta cu Piraeus Bank. Am facut un credit Prima Casa la aceasta banca. Pe langa faptul ca a durat foarte mult timp aprobarea documentelor si tot timpul erau nemultumiti si pt o virgula lipsa sau pusa in plus, am in continuare o experienta neplacuta cu ei si din cauza lipsei de bani pt a merge in instanta stau si imi iau suturi de la o banca greceasca ...Roman fiind in tara mea. Statul nu ma ajuta cu nimic sau ma rog institutiile statul....spre asi apara drepturile cetatenilor. Vreau sa va spun ca in ziua in care am incheiat contractul cu banca la notar, adica finalizarea imprumutului, ne-au refuzat actele de la notar de 6 ori. Ba ca este nu stiu ce clauza omisa, ba ca nu este o virgula nu stiu unde, ba ca au primit un paragraf prin mail care trebuie specificat in contract asa cum este redactat acolo....ba...ba...ba. Va spun sincer ca domnul notar s-a ridicat de pe scaun a luat actele si am mers impreuna la sucursala Piraeus (din Urziceni, jud. Ialomita, pt ca acolo am facut creditul, pt un apartament din Fagaras, jud. Brasov). Angajatii acelei sucursale au ramas cu gura cascata si se intrebau cine sunt eu de a venit notarul personal cu mine. Va spun ca sunt un nimeni, acel om m-a vazut pt prima data in viata lui la semnarea actelor. Problema era ce a putut sa il scoata din minti de s-a deplasat pana la banca pt un client. Am fost ultimii clienti cu care a mai lucrat la programul prima casa. A spus ca atatea probleme a aintalnit la acest program ca renunta sa mai faca acte cu ei. Pe langa asta nu stiu sa imi dea detalii ce este fondul anual de garantare. Pt ce platesc eu banii aia in fiecare an pe langa rata. Nu va spun cate telefoane primesc atat eu, cat si fostul proprietar si parintii mei unde am avut domiciliul inainte sa fac creditul. Am facut cereri peste cereri sa fiu sunata doar eu in caz de vreo problema, de vreo intarziere ca se mai intampla, avand in vedere ca 1 an si jumatate nu am avut de lucru. Mi-am platit ratele cu mici intarzieri, cu penalitati platite, cu asigurari si fonduri de garantare platite....Ma streseaza cu telefoanele atat pe mine cat si pe cei din familia mea, am parintii bolnavi si incerc sa ii tin departe de astfel de situatii. Am probleme cu fostul proprietar din cauza lor, nu vad ce legatura ar mai avea acea persoana. Nu stiu ce sa fac pana voi ajunge sa alimentez contul in avans ca ei sa isi traga rata in ziua scadenta. Va rog frumos sa imi spuneti ce as putea sa fac. Am incercat sa ne intelegem pe cale amiabila si sa ajungem la un consens. I-am amenintat ca fac sesizare la ANPC.....nici in ziua de astazi nu am un raspuns de la ei. Cand este vorba de mine si de aprobarea cererilor ce le-am facut la adresa bancii, nu stie nimeni nimic, dar daca intarzi cu rata ma streseaza cu telefoanele, cu instiintari prin posta, atat pe mine cat si familia.

Mihaela Rasbosanu-Ninu (Fagaras, Brasov)

Piraeus Bank - Prima casa

08 Decembrie 2013

Am avut probleme de la inceput cu Banca Piraeus Bank SA prin faptul ca am primit o oferta generica, dar fara sa fiu informata cu privire la DAE, apoi tot felul de probleme legate de intelegerea de catre Departamentul Juridic cu privire la aspecte generale: functia de incadrare, actele de munca, tipul imobilului. Cel mai penibil moment a fost cand banca mi-a solicitat sa le furnizez acte normative in vigoare desi aceasta institutie isi permite sa acceseze un program de legislatie. La momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare, banca mi-a facut tot felul de sicane, nefiind de acor cu cele scrise. In schimb, eu nu am avut acces la continutul contractului de creditare fiindu-mi pus la dispozitie la semnare si cu putin inainte de programarea pe care o aveam la notar, fapt ce m-a impiedicat sa vad cele prevazute. Dupa semnare, m-am prezentat din nou la banca si am transmis o scrisoare prin care mentionam ca nu exista prevedri privind drepturile mele si obligatiile bancii. Mi-au fost prezentate conditiile generale,dar era deja tarziu intrucat eu semnasem contractul. In momentul in care am observat ca DAE nu este mentionat, am solicitat expres acest fapt, dar consilierul bancii a refuzat sa il insereze in contract, pe motiv ca nu poate sa faca acest fapt intrucat documentele bancii sunt standard. De asemenea, mi-a prezentat un singur grafic de rambursare spre semnare cu rate egale, iar eu i-am spus operatorului ca din cate cunosc exista si ratele descrescatoare. Mi-a comunicat ca legea pentru Programul Prima Casa nu prevede decat rate egale. I-am spus ca stiu ca CEC are si rate descrescatoare, dar mi-a repetat ca legea nu permite si a facut presiuni, in sensul ca mi-a spus ca nu poate sa astepte la nesfarsit ca s-a terminta programul, in conditiile in care graficul de rambursare a fost adus la ora 17.30. Consilierul BANCII PIRAEUS BANK SA se numeste Marcela TOADER. Ulterior, cand am ajuns acasa am citit in OUG50/2010 ca am dreptul de a lege una din rate, banca fiind obligata sa imi ofere ambele grafice. De asemenea, legea privind prima casa nu are prevedere referitoare la plata unor rate egale.

ANDREEA ANDREEA (Bucuresti, Bucuresti)

Piraeus Bank - Prima casa

03 Iulie 2012

Buna ziua, Dupa cum se vede la "transparenta costurilor" am pus 3 deoarece la final mi-au zis ceva si a fost altfel de fapt in rest nu au costuri ascunse adica sper ca nu ma trezesc cu cine stie ce... Angajatii acestei institutii sunt atat de incompetenti incat nici nu pot detalia intamplarea avuta cu ei. O banca in care centrala e seful si clientul e prostul. Orientarea catre client in Piraeus este de fapt o lunga plimbare a clientului si nici macar nu i se spune numele strazii. In centrala au numai oameni de genul "tu esti prost noi suntem destepti", de aceea alte banci fac bani cu prima casa iar Piraeus inchide 29 de sucursale. Dupa toata povestea cu ei am ramas cu un singur lucru:am intrat pe usa 100% increzator, ba chiar eram convins sa imi fac si un depozit de economii si am plecat in scarba, cu 2 fire de par alb si cu 0% incredere. Pe scurt asa am petrecut 2 luni cu privirea la vecinii mei, care isi facusera credit prima casa la alte banci, in acelasi bloc fara probleme si ma intrebam "de ce oare la mine sunt probleme" Domnule director ar institutiei Piraeus daca vedeti acest coment sa va raspundeti in sine la urmatoarea intrebare si o sa va creasca cifra de afaceri cu cel putin 20%: "De ce o fi stat clientul asta 2 luni in timp ce vecinii lui se mutau prin programul "prima casa" ,desi venitul era suficient, in acelasi bloc?" Daca voi avea timp si rabdare fiti convins ca voi trimite un e-mail catre grupul Piraeus. Sunt fericit ca am reusit sa scap de voi decat de achzitionarea apartamentului.

George George (Bucuresti, Bucuresti)

Inapoi sus