top banner

Vocea clientului

Opinii, recenzii și păreri despre economisire creditare BCR Banca pentru Locuinte

Economisire Creditare BCR Banca pentru Locuinte

Scor: 1.8 | 210 recenzii

Scrie o recenzie

Produse BCR Banca pentru Locuinte
  CSALB

  Vrei să negociezi cu banca?

  Depune o cerere direct de pe site-ul CSALB! Negocierea este gratuită pentru consumatori. Dacă banca sau IFN-ul acceptă intrarea în negociere, poți primi soluția în maximum 90 de zile. Mai multe detalii

  V NVasilescu Nicu
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  In luna februarie a ajun

  In luna februarie a ajuns la scadenta contractul BCR-banca pentru locuinta incheiat in urma cu 5 ani, in 2011. Totul era in regula puteam sa-mi ridic intreaga suma de bani (depunerile mele anuale de circa 1000 euro plus primele de la stat pe care le-am primit). In urma discutiei cu ofiterul de cont al BCR si discutiei telefonice a ofiterului de cont cu directorul sucursalei mi s-a propus sa nu mi retrag suma de bani circa 28000 lei, ci acesta sa ramana in continuare in cont unde voi avea dobanda de 3% anuala asa cum era stipulat in contractul incheiat in 2011 cu BCR-banca pentru locuinta. Afacere buna am zis eu, pentru ca dobanzile anuale la depozite in 2016 scazusera la toate bancile din tara, la maximum 2%. I-am cerut ofiterului de cont sa incheiem un act intre mine si banca pentru cei 28000 lei si dobanda promisa de ei 3% pe an. Mi s-a spus ca nu este necesar si ca trebuie sa am incredere in cele spuse de banca si directorul sucursalei centrale din Craiova. I-am crezut pe cuvant si aveam sa ma insel amarnic! Astazi, 2-iunie 2016, am trecut cu totul intamplator prin agentia centrala a BCR Craiova ocazie cu care am solicitat un extras banal de cont. Surpriza de proportii, in contul BCR-banca pentru locuinta toate primele de la stat pe cei cinci ani ai contractului fusesera blocate, iar banii pe care puteam sa-i ridic nu mai erau cei din februariede (28000 lei) ci mult mai putini pentru ca toate primele de la stat primite legal pe perioada 2011-2016 fusesera blocate din cauza procesului BCR cu statul roman! Dupa cum s-a exprimat ofiterul de cont al BRC am fost un client tepuit! Ma intreb cine m-a tepuit, directorul BCR-Craiova si ofiterul de cont sau banca austriaca BCR sau toti impreuna, pentru ca eu am semnat contractul cu banca BCR si nu cu statul roman. Iar, in februarie 2016 cand am fost sa-mi ridic banii (mare greseala am facut ca nu i-am ridicat) mi s-a promis verbal ca pot sa ramana la ei in cont oricat de mult doresc pentru ca voi avea dobanda net avantajoasa de 3% pe an. Am fost eu oare lacom sau banditii astia chiar m-au furat? Ce pot sa fac acum, sa-mi angajez un avocat specialist in penal, intr-un proces penal pentru inselatorie? Credeti ca se merita sa ma lupt cu ei si sa fie pedepsiti (in PENAL, adica inchisoare sau macar inchisoare cu suspendare) de catre justitie?

  03-06-2016

  D Sdaniel spilcea
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  CONTRACTUL FIIND PE 5 AN

  CONTRACTUL FIIND PE 5 ANI DUPA CE AM CONTRIBUIT 3 ANI MI S-A COMUNICAT CA NU VOM BENEFICIA DE PRIMA DE LA STAT COMFORM CONTRACTULUI ASTEPTAM CLARIFICARI PT A ACTIONA IN CONSECINTA CONTRACTUL A FOST SEMNAT ANALIZAT COMISIONAT CU BCRbpl l NU CU ALTCINEVA

  12-05-2016

  O COvidiu Crisan
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Am depus timp de 5 ani s

  Am depus timp de 5 ani sume conform contractului si acum cand sa scot totul (toata suma + primele de la stat) mi se spune ca banca este in proces cu statul si nu pot sa scot nimic din primele deja intrate ( pana in 2014 - prima transa doar) si ca restul s-ar putea sa nu mai intre! Asa ceva este inacceptabil. Am cumparat un produs, am un contract este normal sa imi retrag toti bani plus beneficiile promise si pentru care am achizitionat produsul si am pus la dispozitie bancii banii acestia pentru 5 ani! O sa ma interesez in detaliu despre cum pot da banca in judecata ! Este problema bancii ca are un proces cu statul nu a mea! Mie mi=a promis un produs sa il livreze. Riscurile pe care le are cu subcontractorii , in acest caz statul, nu are decat sa le absoarba, sa faca risc management inainte sa vanda produsul ca unul sigur!

  05-05-2016

  R PRODICA MIHAELA POPESCU
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Sunt total nemultumita d

  Sunt total nemultumita de imposibilitatea de a mai comunica cu BCR-BPL Nici la telefonul 0214074325 si nici in sediile BCR nu se pot obtine informatii privind virarea transei a II-a din prima de la stat pe 2014 dupa rezilierea contractului dupa 5 ani. Nu mi se pare normal ca o banca sa-si incheie relatia contractuala cu clientul si sa nu-i mai ofere informatii cata vreme ii mai datoreaza bani. Eu mi-am indeplinit obligatia contractuala virand banii timp 5 ani, banca nu si-a indeplinit-o in totalitate dand vina pe stat. La rezilierea contractului dupa 5 ani in august 2015 incasasem mai putin de o treime din prima de la stat pe 2014, urmand ca diferenta s-o incasez ulterior.Numai ca acest lucru nu s-a mai intamplat in cele 7 luni scurse.

  23-03-2016

  M PMarius Potirniche
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Cand a fost sa-mi prima

  Cand a fost sa-mi prima de la stat au inceput sicanele. Va puteti imagina ca ei deconteaza un burghiu dar nu deconteaza scula care il utilizeaza. Deci cum poti folosi/deconta un burgiu? Ei spun ca deconteaza scule dar nu prea o fac. Cu ce lucrezi la o locuinta daca nu ai scule?

  22-01-2016

  V MVlad Mazilu
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Buna ziua, as dori sa v

  Buna ziua, as dori sa va prezint experienta mea referitoare la BCR Bpl. Am fost contactat in 2011 de un agent BCR Bpl, fiind recomandat de un coleg de munca (clientii BCR Bpl daca recomanda alti posibili clienti pot primi 50 de lei parca pentru fiecare nou client care semneaza contract). Mi s-a explicat ca pot economisi timp de 5 ani o suma, primind o prima de stat de 250 Euro maxim pe an (la 1000 Euro depusi). Cum 6250 de euro ecomomisiti + tot cam atat pe care puteam sa-i primesc dupa cei 5 ani drept credit nu erau de ajuns pentru un apartament eu am decis sa-mi deschid 3 conturi - pentru mine, fratele meu si tatal meu, deponentul fiind practic eu. Deci, timp de 5 ani am depus 3x1000 euro/an, iar la final am primit o oferta din partea bancii care imi explica faptul ca pot sa aleg: Cum eu am depus de ex. pe un cont 5000 Euro, la final mi s-a spus ca am in cont cca. 27.800 lei. Suma contractata la inceput pentru economisire-creditare era 50.000. Deci puteam sa aleg: 1. sa contractez creditul pentru restul de bani 50.000 - 27.800 = 22.200 pe 6/7 ani cu rate fixe, ajungand sa platesc pentru cei 22.200 lei la final cca 28.000 lei. 2. sa cer sa mi se vireze suma economisita intr-un cont specificat de mine. !!! in cazul 2, daca cer sa mi se dea banii inainte de implinirea a exact 5 ani de la pornirea dosarului (in cazul meu Martie 2011 - Martie 2016) trebuie sa dovedesc faptul ca banii ii folosesc in scop locativ, altfel pierd prima de stat. In concluzie, nu incepeti acest produs daca nu puteti astepta 5 ani de zile. Eu in 2013 mi-am luat cu Prima Casa un credit si nu am putut sa ma folosesc de acesti bani depusi intre 2011 - 2013. PS. Mama mea a inceput programul in 2010 si in 2015 a primit banii economisiti in cont (octombrie cand incepuse dosarul) si a decis sa mai inceapa o economisire, practic 2015-2020. Produsul pare prea bun? Pai banca da doar 2-3% dobanda si aia impozabila, deci primesti la finalul unui contract 1250 Euro de la stat si cca 200 Euro de la banca. Iar banca pe cei 5000 de euro poate sa-i dea imprumut pe dobanda mult mai mare.

  20-01-2016

  A BAlexandra Bordas
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Buna ziua, Totul dep

  Buna ziua, Totul depinde de cosilierul pe care il aveti. Si cel mai bine e sa mergeti directe la agentiile BCR Banca pentru locuinte pentru detalii si explicarea produsului. Eu sunt consilier financiar la BCR BPL din 2013 si inca nu am avut probleme cu clientii care si-au deschis cont la mine, totul tine de transparenta si de explicat functionarea acestui produs. Am vazut mai jos cazul domnului cu creditul, va spun eu ca nu aveti suma aceea de platit la dobanda si comision, costul total al creditului la suma de 230.000 lei este de 61.052( pe toata perioada de 11 ani). Diferenta dintre tipul acesta de credit si altul gen prima casa este: 1.Perioada 2.Dobanda fixa 3.Este in lei 4.Rambursarea creditului 5.Analiza dosar 0-normal analiza dosar la un credt prima casa este de aproape 4500 lei 6.Rambursare anticipata 0 7.Din prima luna se plateste la credit si din principal nu doar dobanda si administrare cont ca si la celelalte credite.Asta ce in seamana ca se da un credit cu o suma de X se vine cu avansul 10-12% iar clientul primeste valoarea creditului, avansul se duce intr-un depozit colateral la care el( in prima perioada a creditului clientul plateste 2 rate:una de econmisire, alta de creditare) plateste acea rata de economisire care o are paralel cu rata de creditare in primele maxim 48 de luni iar la acei bani primeste prima de stat si dobanda care sunt scazute apoi din costul creditului. La creditele pe 30 de ani in primii 10 ani nu platesti deloc din principal ci doar dobanda si adm cont, pt ca daca faceti un calcul pe conso.ro la prima casa, uitati.va la suma rambursat, care este cand da aproape dublu la suma scoasa si in plus dob variabila, adica dob fixa este doar in primii 5 ani. Sper sa ma fi facut cat mai explicita.

  13-11-2015

  A DAlin Dt
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Un scurt detaliu va aduc

  Un scurt detaliu va aduc la cunostinta cu privire la propaganda cu "Nu se percepe comision de analiz? dosar credit" facuta de cinstitii BCR. Din conditiile generale contractuale: Capitolul 9. Comisioane de credit Odat? cu acordarea creditului devine scadent ?i se percepe de c?tre BCR BpL un comision fix de analiz? dosar credit în valoare de 600 lei. Comisionul de analiz? dosar credit se adaug? la credit ?i majoreaz? astfel soldul acestuia. Pe perioada de creditare, BCR BpL poate percepe lunar ?i un comision lunar de administrare în valoare de pân? la 0,25 % aplicat la soldul creditului din data scadentei ratei de rambursare. Atat. Multumesc.

  30-06-2015

  A DAlin Dt
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Un scurt detaliu va aduc

  Un scurt detaliu va aduc la cunostinta cu privire la propaganda cu "Nu se percepe comision de analiz? dosar credit" facuta de cinstitii BCR. Din conditiile generale contractuale: Atat. Multumesc.

  30-06-2015

  E MEugenius Mars
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Buna ziua, Nu o sa de

  Buna ziua, Nu o sa detalieze foarte mult experienta avuta la BCR Banca pentru locuinte, nu sunt adeptul romanelor. Am intrat numai pentru a lasa o parere si un avertisment in legatura cu acest "instrument de economisire". Vreau sa cred ca veti asculta parerea mea si nu o sa faceti cum am facut si eu, sa ma cred mai destept decat persoanele care au trecut prin asata. Nu este un produs bun. Este inselator atat ca si conditii in raport cu banca cat si ca usurinta accesarii fondurilor depuse de tine ( daca din motive subiective) nu poti duce la capat cei 5 ani. Eu va pot spune ca am plecat cu mai putin bani decat am depus la BCR si asta dupa ce am parlamentat cu ei cateva luni bune. Sunt alte produse de economisire pe care le puteti folosi. Sa nu va ia ochii cei 250 euro de la stat. Dupa experienta avuta pot doar sa va avertizez sa nu patiti la fel : NU FOLOSITI ACEST PRODUS, NU ESTE AVANTAJOS PENTRU CLIENT.

  27-05-2015

  Caută recenzii despre o instituție financiară

  Scrie o recenzie