top banner

Vocea clientului

Opinii, recenzii și păreri despre economisire creditare BCR Banca pentru Locuinte

Economisire Creditare BCR Banca pentru Locuinte

Scor: 1.8 | 210 recenzii

Scrie o recenzie

Produse BCR Banca pentru Locuinte
  CSALB

  Vrei să negociezi cu banca?

  Depune o cerere direct de pe site-ul CSALB! Negocierea este gratuită pentru consumatori. Dacă banca sau IFN-ul acceptă intrarea în negociere, poți primi soluția în maximum 90 de zile. Mai multe detalii

  N BNicolae-Alexandru Babici
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Buna ziua Am incheiat i

  Buna ziua Am incheiat in anul 2011 un contract cu BCR banca pentru locuinte, la expirarea celor 5 ani in luna august am mers la banca pentru a-mi ridica banii + prima de la stat aferenta, dar surpriza nu am primit decat banii depusi de maine (5000 euro). Prima de la stat nu am primit-o. Intr-o postare de mai sus a bancii am citit ca nu se acorda prima de la stat persoanelor peste 65 de ani si minorilor, eu avand 48 de ani de ce nu am primit-o? Am primit o lista cu materialele care se pot cumpara pentru a dovedi ca banii au fost folositi pentru spatiul locativ dar surpriza trebuie sa duc facturi si pentru prima de la stat cei pe care nu i-am primit.Adica am primit 5000 euro iar eu sa duc facturi pentru 6250 euro!!! Am mai citit ca au fost persoane care au primit si prima de la stat la incheierea contractului, eu de ce nu i-am primit?

  27-11-2016

  Răspuns BCR Banca pentru Locuinte

  Stimate Domnule Babici, In primul rand dorim sa va informam ca regretam situatia creata si totodata sa va aducem la cunostinta ca BCR Banca pentru Locuinte vireaza in conturile clientilor contravaloarea primei de stat in masura in care, la randul ei, primeste de la stat sumele respective. BCR Banca pentru Locuinte a luat decizia de a plati, din resurse financiare ale bancii, fondurile echivalente primei de stat cuvenite clientilor in masura in care la randul ei, primeste de la stat sumele respective. Primele neplatite de catre stat, nu pot fi platite nici de catre banca. Ne cerem scuze clientilor pentru neplacerile create si reiteram faptul ca situatia creata este independenta de vointa noastra. Ii asiguram pe clientii nostri ca BCR - Banca pentru Locuinte a depus si va depune toate eforturile pentru respectarea intocmai a obligatiilor contractuale, in conditiile legislative existente. Multumim pentru intelegere

  M TMihai Eduard Teodorescu
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  In 2015 la sfatul unei a

  In 2015 la sfatul unei angajate BCR am facut un contract la BCR BpL Agentia Dr Taberei ptr 4 conturi (al meu,al sotiei si celor 2 copii) pe suma maxima legala. Cunosteam persoana de la banca de mai bine de 2 ani,deruland saptamanal depuneri in contul firmei unde eram angajat. Analizand oferta,aceeasi persoana m-a asigurat ca taxa/comisionul de deschidere care nu era deloc de nebagat in seama va fi virat inapoi ca o procedura "normala" a bancii. Am dat crezare celo spuse,am facut cele 4 contracte iar in 2016,la inceput,am primit 4 plicuri de la banca.Deschizand unul din ele am ramas neplacut surprins vazand ca dupa 14 luni am cu aprox 520lei mai putin.Dobanda de la stat nu s-a virat,motive ptr care m-am deplasat la banca si am discutat cu directoarea de agentie.Si au inceput sa curga loviturile sub centura: 1. Banca NU mai ofera inapoi comisionul de 520 lei...ca asa scria in contract.Am cerut ca persoana care m-a sfatuit sa vina si sa spuna ce a declarat la intocmirea contractului.A confirmat cele spuse in 2015 numai ca SURPRIZA acest detaliu nu mai era valabil.In plus in contrat apare ca detaliu referitor la comisionul de deschidere de aproape 12% ca nu se mai returneaza.Imi era imposibil sa citesc un contract asa stufos,drept ptr care am mers pe intentia de bun simt si onorabila a colegei directoare de informare corecta a clientilor. 2. Dobanda de la stat este blocata de Curtea de Conturi care a motivat ca acest tip de depozit se va bonusa doar in cazul in care contractul e facut ptr creditare si nu economisire si nu se stie cand si cum se va reglementa pe viitor. Drept ptr care am facut o reclamatie la centrala si am cerut restituirea tuturor sumelor,inclusiv a comisionului oprit abuziv. Am primit in scurt timp banii,mai putin cei 520 lei x 4 depozite pe motiv ca (raspunsul bancii) am stiut ce semnez si ca mi-am asumat aceasta informare. Si iata cum am fost pacalit "legal" de BCR BpL.Banii au fost ai copiilor din alocatiile primite.M-am gandit ca peste 5 ani sa le fac o surpriza si bazandu-ma pe onestitatea informarii angajatilor BCR BpL acum copiii mei au mult mai putini bani. Sunt sigur ca sunt multi clienti in aceasta situatie si nu stiu (inca) ce se intampla decat atunci cand vor ajunge la banca sa ia banii sau cu un alt motiv. Am de gand sa imi fac dreptate ptr ca nu pot lasa 2080 lei pe mana unor pungasi de meserie care fraieresc clientii. Nu am de gand sa mai lucrez cu aceasta "banca" iar reclama mea este una profund negativa.

  23-11-2016

  A DAlexandru Don
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Prima de la stat nu se m

  Prima de la stat nu se mai plateste, in schimb a trebuit sa tin banii 2 ani ptr a primi teoretic prima de la stat din primul an din cauza procedurii. Acum dupa scanadalul asta cu minorii carora li s-au contractat produse de creditare-economisire (caz penal atat ptr banca, cat si pentru beneficiarii tutori) , vin cu niste aberatii ptr ati permite sa iti scoti banii. In sinteza: odata ce ai depus banii la astia nu-ti mai returneaza nimic. Am senzatia ca vor acoperi gaura de 300 milioane lei solicitata de Curtea de conturi, din banii celor care au acum contractele de economisire in derulare. Altfel nu se justifica blocarea retragerilor de la ei. Mie mi-a fost vandut produsul pin sucursalele BCR Erste bank sub forma unui deposit pachet ce ar fi fost garantat de fondul national de garantare. Este acelasi FNI 2.0 reloaded sub alt brand.

  10-11-2016

  Răspuns BCR Banca pentru Locuinte

  BCR Banca pentru Locuinte apara interesele clientilor sai Bancile pentru Locuinte (Sistemul Bauspar) reprezinta o institutie europeana de traditie de peste 100 de ani. Sistemul Bauspar din Romania, introdus in anul 2002, urmareste intocmai filozofia si practica Sistemului Bauspar european de a stimula atat economisirea cat si creditarea persoanelor fizice pentru case mai bune, mai sigure, mai sanatoase pentru cei care le locuiesc. Legislatia nationala care reglementeaza acest sistem este in perfecta armonie cu legislatia si practica europene. Situatia creata este generata de o decizie a Curtii de Conturi in baza unei interpretari proprii pe care o consideram neconforma cu legea sistemului de economisire creditare actuala. Decizia Curtii de Conturi itereaza faptul ca pentru a incasa prima de stat (datorata conform prevederilor legale in vigoare, daca este indeplinita perioada de economisire de 5 ani fara niciun fel de justificare suplimentara) intreaga suma acumulata trebuie sa fie utilizata de catre clienti in scop locativ. Curtea de Conturi, a dispus in mod discriminatoriu ca in cazul clientilor persoane in varsta (peste 65 de ani), dar si a minorilor, sa nu mai fie acordate primele de stat si dobanzile aferente. BCR Banca pentru Locuinte considera ca situatia creata de Curtea de Conturi se datoreaza unei interpretari proprii a legislatiei aplicabile si nu este in linie cu prevederile legale si practica bancara din ultimii 10 ani. BCR Banca pentru Locuinte va apara interesele clientilor sai de efectele negative ale deciziei Curtii de Conturi. Drept urmare, am contestat in justitie decizia emisa de Curtea de Conturi a Romaniei, considerand-o neconforma atat cu principiile europene, cat si cu legislatia aplicabila sistemului de economisire creditare. De asemenea, BCR Banca pentru Locuinte incearca sa gaseasca solutii financiare pentru toti clientii sai in vederea reducerii impactului generat de decizia Curtii de Conturi, astfel incat impactul generat sa fie minim. Va asiguram ca vom face tot posibilul pentru ca relatia de buna colaborare in spiritul bunei-credinte, manifestate pana acum atat de clientii nostri, cat si de BCR Banca pentru Locuinte sa nu fie influentata negativ de catre o decizie neconforma cu legislatia aplicabila sistemului de economisire creditare a Curtii de Conturi bazata pe o interpretare pe care o consideram nelegala. Ne cerem scuze clientilor pentru neplacerile create si reiteram faptul ca situatia creata este independenta de vointa noastra. Ii asiguram pe clientii nostri ca BCR - Banca pentru Locuinte a depus si va depune toate eforturile pentru respectarea intocmai a obligatiilor contractuale, in conditiile legislative existente.

  A KAlexandru Keresztes
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  BCR-BpL. Am incheiat Con

  BCR-BpL. Am incheiat Conventia cu Banca la implinirea termenului contractual de 5 ani si in 7 zile mi s-au transferat banii: economisiti+dobanda aferenta la zi+prima de la stat; toate conform clauzelor contractuale.

  28-09-2016

  L CLaila Ciogolea
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  La BCR care era pe Lipsc

  La BCR care era pe Lipscani, am fost sa ma informez cu privire la un card, dupa care am intrebat ce posibilitati de economisire as avea ca pensionara. Mi s-a recomandat depunerea intr/un cont lunar a unei sume care dupa 5 ani imi aducea o prima de la stat. Nu am inteles pt ca nu mi s-a spus ca e vorba de Banca pt locuinte, nici ca ar fi trebuit sa investesc acei bani intr-o locuinta, mi s-a spus ca voi primi acei bani si ca chiar daca nu voi pune lunar contributia stabilita, nu se intampla nimic, eu tot voi primi dupa cinci ani prima. Cand mi-a venit acasa contractul (da, nu mi-a prezentat contractul atunci, am inteles despre ce era vorba, despre BCR pentru locuinte si nu intelegeam de ce trebuia sa investesc intr-o locuinta pentru ca nu asa mi s-a spus.) Dupa vreo 3-4 luni, am primit o scrisoare in care mi se cerea sa confirm ca am depus banii pe care ii indicau ei in scrisoare si care erau mai putini decat depusesem eu. Tot atunci , intamplator , am aflat de o plangere a unei persoane care depusese banii si nu i se acorda prima pt ca cea care vroia sa foloseasca prima si banii era fiica ei. Atunci , am anulat contractul si dupa o luna mi s-au returnat o parte din bani, dupa ce mi-au scazut niste bani , nu am inteles de ce. Singurul bine pe care mi l-a facut functionara a fost ca mi-a atras atentia ca in cazul in care doresc sa retrag banii, sa spun ca nu vreau cu penalitati, ceva in genul asta. Niste ESCROCI !

  27-09-2016

  V AValentin Abrudan
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Pana la urma se pare ca

  Pana la urma se pare ca s-au rezolvat problemele. Eu am semnat conventia si mi-au virat banii economisiti inclusiv prima de la stat si dobanzile in 7 zile lucratoare.

  16-09-2016

  V AValentin Abrudan
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Va multumesc pentru impa

  Va multumesc pentru impartasirea experientei si pentru ca m-ati avertizat domnule Iancu Simion. E incredibil ce se intampla. Suntem foarte multi in aceasta situatie. Cu siguranta ma voi constitui parte civila intr-un eventual proces.

  15-09-2016

  I SIancu Simion
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Aveti grija la acea CONV

  Aveti grija la acea CONVENTIE!! Nu o semnati. Este teapa. Daca o semnati, inseamna ca sunteti de acord sa va ridicati DOAR banii dvs. fara primele de la stat. Asteptati pana la sfarsitul REAL al perioadei de economisire, care este la inceputul anului viitor. Eu am luat teapa, dar sotia mea, printr-un noroc n-a semnat, si n-a luat.

  15-09-2016

  V AValentin Abrudan
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Buna ziua, Stie cinev

  Buna ziua, Stie cineva daca intr-adevar BPL se angajeaza sa plateasca, pentru contractele de economisire-creditare dupa minim 5 ani de contract, soldul economisit in decurs de 1 saptamana, respectiv dobanzile si prima de la stat printr-o conventie semnata cu clientul in decurs de aproximativ 3 saptamani? Se spune ca BPL isi va onora contractele in acest fel, urmand sa recupereze ei ulterior prima de la stat dupa solutionarea disputei cu Curtea de Conturi.

  14-09-2016

  D CDaniel Cazan
  Economisire Creditare de la BCR Banca pentru Locuinte

  Ma alatur si eu celor te

  Ma alatur si eu celor tepuiti de BPL cu prima de la stat care este o inselaciune pe fata . Mare rusine sa le fie . O sa imi caut drepturile in instanta

  05-09-2016

  Caută recenzii despre o instituție financiară

  Scrie o recenzie