Pagina 7 - Valute - Articole, stiri si sfaturi financiare

Pagina 7 din 135


Leul a reintrat in era acalmiei

Leul incheie saptamana in scadere usoara fata de moneda unica europeana, intrand intr-o perioada de stabilitate, dupa cateva saptamani de fluctuatii ample pe fondul tensiunilor din Grecia. In schimb, leul s-a apreciat fata de dolar, dar cotatia ramane inca peste 4 lei.

24 Iulie 2015 | Valute

Leul creste pe fondul vestilor bune din Grecia

Moneda nationala incheie in crestere o saptamana dificila pe plan international, care si-a facut simtite efectele si in Romania. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a cotat vineri euro la 4,4464 lei/euro, in scadere cu aproximativ 3,5 bani fata de la 4,4819 lei/euro in urma cu o saptamana.

10 Iulie 2015 | Valute

Leul pierde pe seama Greciei

Criza din Grecia isi face simtite efectele si pe piata din Romania. Leul s-a depreciat puternic, luni, in fata tuturor valutelor, iar in fata euro a atins cel mai slab curs din ultimele cinci luni, potrivit cotatiilor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

29 Iunie 2015 | Valute

Cursul leu/euro la minimul ultimelor cinci luni

Leul s-a depreciat luni in raport cu euro pana la cel mai redus nivel din ultimele cinci luni. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a stabilit un curs de 4,4799 lei pentru un euro, in crestere cu 1,03 bani comparativ cu anuntul din sedinta anterioara, cand un euro valora 4,4696 lei.

15 Iunie 2015 | Valute

Dolarul sare din nou de 4 lei

Moneda americana s-a apreciat puternic in ultimele doua zile pe piata din Romania, depasind, din nou, la cursul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), pragul de 4 lei.

20 Mai 2015 | Valute

Reguli noi pentru casele de schimb valutar

Cei care vor sa infiinteze o casa de schimb valutar vor fi obligati sa dea o declaratie pe propria raspundere ca nu au fost, in ultimii cinci ani, actionari semnificativi ai unei case de schimb care a functionat ilegal. De asemenea, proprietarii unei case de schimb care functioneaza fara autorizatie nu vor avea voie sa infiinteze alta cinci ani.

22 Aprilie 2015 | Valute

Noi emotii pentru cei cu credite in franci

Francul elvetian creste de la o zi la alta in fata leului, dand din nou emotii celor cu credite in moneda elvetiana. Banca Nationala a Romaniei a calculat marti un curs de 4,2712 lei/franc, in crestere cu 2,5 bani comparativ cu valoarea din sedinta anterioara. Astfel, cotatia a revenit aproape de nivelurile inregistrate pe finalul lunii ianuarie.

14 Aprilie 2015 | Valute

Leul, in cadere abrupta fata de dolar

Leul incheie saptamana in scadere puternica fata de principalele valute, dar in special in fata dolarului american. Pentru vineri, Banca Nationala a Romaniei a anuntat un curs de 4,1559 lei/dolar, in crestere de la 4,0582 lei/dolar fata de inchiderea de saptamana trecuta.

10 Aprilie 2015 | Valute

Reactiile bancilor la negocierile cu clientii indatorati in franci

Patru din cele sapte banci care au fost chemate la negocieri de Asociatia Utilizatorilor Romani de Servicii Financiare (AURSF), in numele membrilor asociatiei, clienti cu credite in franci elvetieni, au raspuns solicitarii. Insa trei dintre ele au dat dovada de o atitudine neconstructiva, se arata intr-un raport al Asociatiei.

10 Aprilie 2015 | Valute

Oferta BT pentru clientii Volksbank cu credite in franci

Clientii cu credite in franci elvetieni ai Volskbank vor primi un discount de 22,5% din soldul imprumutului daca vor accepta conversia in lei sau euro, potrivit unui comunicat al bancii. La discount-ul mentionat se va adauga o reducere suplimentara echivelanta cu valoarea comisionului de risc achitat de clienti din momentul semnarii contractului.

8 Aprilie 2015 | Valute

Inapoi sus