top banner

Pagina 9 - Pensii: Articole, știri și sfaturi financiare

Sistemul multifond: o prioritate pe termen nedefinit

Sistemul multifond ar permite participantilor sa isi aleaga strategia dorita de investitii la fondul de pensie privata. Initiativa este veche de aproape 4 ani. Pana acum nu s-a observat vreun progres, desi autoritatile il considera o prioritate.

27 Ian 2014 | Pensii

Supravegherea pensiilor private umfla comisioanele fondurilor

Supravegherea pensiilor private se face din banii persoanelor care contribuie la fonduri. Intre 15% si 23% din sumele pe care administratorii le retin din conturile participantilor sunt directionate exclusiv pentru a finanta Autoritatea de Supraveghere Financiara.

15 Ian 2014 | Pensii

Rapoartele fondurilor de pensii nu asigura mereu o informare corecta

Participantii care au curiozitatea sa citeasca rapoartele anuale ale fondurilor de pensii nu gasesc intotdeauna informatii complete. Conso.ro a identificat ca fondul de pensie cu cel mai mic randament a omis sa-si prezinte performanta.

10 Ian 2014 | Pensii

Fondurile de pensii performeaza la unison in 2013

Fondurile de pensii private au inregistrate performante inalte in 2013. Toate fondurile au obtinut randamente mai mari de 10%, in conditiile in care inflatia anuala este mai mica de 2%.

07 Ian 2014 | Pensii

Fondurile de pensii ar putea incheia anul cu randamente de peste 10%

Fondurile de pensii private ar putea obtine si in acest an un randament de peste 10%, repetand astfel evolutia pozitiva consemnata in 2012.

06 Dec 2013 | Pensii

Femeile se vor pensiona la 65 ani

Guvernul a aprobat majorarea varstei de pensionare in cazul femeilor de la 63 la 65 ani, limita de varsta ajungand sa fie egala cu cea a barbatilor. Decizia afecteza toate femeile nascute dupa data de 1 februarie 1967.

05 Dec 2013 | Pensii

Administratorii fondurilor de pensii ar trebui sa dea socoteala clientilor

Administratorii fondurilor de pensii private ar trebui sa fie obligati prin lege sa aiba intalniri anuale cu participantii, pentru a rapunde fata in fata la intrebarile acestora cu privire la strategia si politica de investitii. Astfel de practici functioneaza de exemplu, in Danemarca, si ar fi benefice si la noi.

13 Noi 2013 | Pensii

Ministerul Muncii propune ca femeile sa se pensioneze la 65 de ani

Ministerul Muncii propune egalizarea varstei de pensionare intre barbati si femei, ceea ce inseamna ca femeile nascute dupa 1 ianuarie 1971 ar urma sa iasa la pensie la 65 de ani in loc de 63. Ministerul da vina pe Comisia Europeana.

12 Noi 2013 | Pensii

Proiectul de buget prevede cresterea contributiilor la pensia privata in 2014

Majorarea contributiilor la fondurile de pensii private obligatorii este prevazuta in proiectul de buget pe 2014, publicat de Ministerul Finantelor Publice.

08 Noi 2013 | Pensii

Guvernul britanic nu mai vrea sa lase fondurile de pensii sa jumuleasca populatia

Guvernul britanic vrea sa plafoneze comisioanele de administrare ale fondurilor de pensii private, pentru a preveni situatiile cand consumatorii sunt jumuliti de catre administratori.

06 Noi 2013 | Pensii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară