top banner

Pagina 8 - Pensii: Articole, știri și sfaturi financiare

Cum se pot corecta pensiile nesimtite?

Un anumit numar de pensionari incaseaza de la stat pensii nesimtit de mari. Masurile adoptate de Portugalia ar putea fi binevenite si la noi, pentru a corecta abuzurile din trecut.

20 Iun 2014 | Pensii

Chile va analiza de ce pensiile private sunt mici

Chile – prima tara din lume care a adoptat sistemul de pensii private care s-a implementat si la noi – va incepe o analiza a acestui sector pentru a descoperi vulnerabilitatile.

28 Mai 2014 | Pensii

Pensii private: Cum ar trebui informati participantii?

Scrisoarea de informare trimisa anual catre participanti trebuie modernizata cat mai rapid. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) ar putea lua ca reper noua propunere a Comisiei Europene pentru pensiile ocupationale.

23 Mai 2014 | Pensii

Suma medie acumulata in Pilonul II – 2.500 lei

Suma medie acumulata de participanti la fondurile de pensii private obligatorii este de aproximativ 2.500 lei, conform datelor publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiara.

14 Mai 2014 | Pensii

Pensii private: Scrisoarea anuala nu asigura o informare corecta a participantilor

Autoritatea de supraveghere nu a facut nimic in ultimul an in privinta scrisorii de informare anuale pe care fondurile de pensii o trimit catre participanti. Aceasta nu asigura nici pe departe o informare corecta a consumatorilor, multe elemente esentiale fiind omise.

09 Mai 2014 | Pensii

Economisirea individuala este solutia pentru o batranete fara griji financiare

Sistemul de pensii private reprezinta solutia pentru asigurarea stabilitatii financiare si la batranete, afirma reprezentantii BCR Pensii.

28 Apr 2014 | Pensii

Consumatorii vor scapa de hatisul produselor de investitii

Produsele complexe de investitii, inclusiv fondurile de pensii private, vor putea fi comparate mai usor de catre consumatori, cu ajutorul unui document standardizat, care va prezenta intr-o maniera usor de inteles performantele, riscurile si costurile produselor.

04 Apr 2014 | Pensii

ASF vrea sa isi alinieze taxele cu practica internationala

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) deruleaza o analiza pentru a compara nivelul propriilor taxe cu cele impuse de autoritati similare din alte tari europene.

03 Apr 2014 | Pensii
Pensiile private ar putea avea un cadru legislativ unic la nivel european

Pensiile private ar putea avea un cadru legislativ unic la nivel european

Autoritatile europene sustin crearea unui cadru legislativ unic la nivel european pentru pensiile private personale. Acest lucru ar putea aduce castiguri importante pentru consumatorii din Romania, deoarece vor beneficia de un grad mult mai mare de protectie.

21 Feb 2014 | Pensii

Polonia reduce la jumatate investitiile fondurilor de pensii

Guvernul polonez a preluat toate titlurile de stat din portofoliile fondurilor de pensii private obligatorii, astfel ca valoarea investitiilor acestora s-a redus la jumatate.

05 Feb 2014 | Pensii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară