top banner

Pagina 7 - Pensii: Articole, știri și sfaturi financiare

Impozitarea face neatractiva pensia privata facultativa

Pensiile facultative nu au cum sa devina o alternativa viabila pentru asigurarea unui venit decent la pensie, avand in vedere ca participantii risca sa plateasca de doua ori impozite daca depun contributii mai mari de 400 euro pe an.

22 Oct 2014 | Pensii

Cine ne plateste pana la urma pensia?

Un recent sondaj ING Pensii vrea sa scoata in evidenta lipsa de responsabilitate a viitorilor pensionari in legatura cu sursa veniturilor acestora la pensie. Culmea, desi majoritatea refuza sa isi ia soarta in propriile maini, la o privire mai atenta chiar au dreptate raspunzand „altcineva este responsabil”, cel putin in acest moment.

24 Sep 2014 | Pensii

Publicul larg stie foarte putin despre pensiile private

Un sondaj online confirma ceea ce se stie de foarte multa vreme: pensiile private sunt atat de slab promovate astfel ca unele persoane nici macar nu stiu ca platesc contributii obligatorii la aceste fonduri.

24 Sep 2014 | Pensii

Calculatorul varstei de pensionare al CNPP nu ia in calcul schimbarea legislatiei

Introduci data nasterii si genul (barbat/femeie) iar calculatorul de pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice iti spune in ce an te poti pensiona la limita de varsta sau cu o pensie anticipata si care este cuntumul reducerii in acest caz.

19 Sep 2014 | Pensii

Fonduri de pensii: Consumatorii suporta costuri mai mari decat pragul maxim

Participantii de la fondurile de pensii obligatorii ajung sa suporte costuri mai mari decat plafonul maxim. Administratorii practica tarifele maxime stabilite prin lege, dar investesc o parte din bani la fonduri mutuale. Aici sumele sunt taxate inca o data, prin comisioane de cateva ori mai mari.

25 Aug 2014 | Pensii

Loteria pensiilor private a dat nastere la un sistem parazitar

Loteria pensiilor private a transformat Pilonul II intr-un sistem parazitar, in care administratorii asteapta sa le fie livrati noi clienti fara sa faca niciun efort. Situatia este dezavantajoasa pentru consumatori deoarece inhiba concurenta.

07 Aug 2014 | Pensii

Fondurile de pensii renunta la investitiile exagerate in titluri de stat

Fondurile de pensii private au continuat sa isi majoreze gradual detinerile de actiuni, in detrimentul titlurilor de stat si depozitelor bancare.

29 Iul 2014 | Pensii

ASF intentioneaza sa revizuiasca politica de investitii a fondurilor private de pensii

ASF intentioneaza sa revizuiasca politica de investitii a fondurilor private de pensii, pentru a le crea cadrul directionarii unor procente mai importante din portofolii spre investitii directe in economie, in sensul cresterii ponderii detinerilor de instrumente financiare, precum actiuni listate si obligatiuni corporative.

22 Iul 2014 | Pensii

Masuri reparatorii pentru politistii si militarii inscrisi la pensiile private

ASF a modificat conditiile de transfer intre fondurile de pensii, pentru a permite politistilor si cadrelor militare inscrise din greseala la 2 fonduri de pensii sa se transfere fara penalitati.

04 Iul 2014 | Pensii

Garantiile fondurilor de pensii conduc la plata unor pensii mici

Garantiile pe care fondurile de pensii private trebuie sa le asigure cresc riscul ca participantii sa obtina in final o pensie mica. Banii ajung sa fie investiti nu in functie de interesele consumatorilor, ci dupa interesele administratorului, arata un studiu al Bancii Mondiale.

25 Iun 2014 | Pensii
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară