top banner

Pagina 10 - IMM: Articole, știri și sfaturi financiare

Firmele prind curaj privind creditarea

Centrala Riscului de Credit din Banca Nationala a Romaniei a eliberat, in luna martie, aproape 100.000 de rapoarte la cererea bancilor de a afla informatii despre clientii potentiali. Numarul rapoartelor este cu 2% peste cel din aceeasi perioada a anului trecut.

06 Mai 2015 | IMM

Legea business angels a trecut de Parlament

Persoanele care vor investi intre 3.000 si 200.000 de euro in microintreprinderi si intreprinderi mici vor beneficia de anumite facilitati fiscale. Acestea sunt prevazute intr-o noua lege pentru stimularea investitorilor individuali "business angels", adoptata de Parlament.

30 Apr 2015 | IMM

Bani pentru sprijinirea IMM-urilor

Guvernul a aprobat deblocarea sumei de 15 milioane lei, aferente lunii aprilie, pentru derularea programelor finantate anual de la bugetul de stat in scopul sprijinirii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii. Suma reprezinta a doua transa deblocata in acest an din suma totala de 70 de milioane de lei alocata prin Legea Bugetului.

23 Apr 2015 | IMM

Cine sugruma activitatea firmelor

Statul roman mentine reglementari inutile care aduc costuri suplimentare si pun piedici oamenilor de afaceri, considera majoritatea firmelor romanesti, potrivit unui studiu realizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei . De asemenea, majoritatea firmelor chestionate acuza coruptia din administratia publica.

21 Apr 2015 | IMM

CEC Bank introduce noi credite pentru agricultori

CEC Bank lanseaza noi produse de finantare pentru agricultori, in baza adeverintelor de subventii eliberate de APIA. Dobanzile practicate in prezent pentru astfel de finantari sunt cuprinse intre 5,78% si 6,03%, in functie de situatia economico-financiara a clientului.

17 Apr 2015 | IMM

Credite pentru investitii in produse romanesti

Banca Transilvania ofera credite cu dobanda preferentiala si comisioane cu discount intreprinderilor mici si mijlocii care investesc in produse si servicii romanesti pentru cresterea afacerii. Banca tinteste anul acesta o crestere cu 8% a creditarii IMM-urilor.

16 Apr 2015 | IMM

Finantarile in leasing se acorda pe perioade tot mai lungi

Finantarile acordate anul trecut de companiile de leasing financiar a vizat perioade mai lungi de timp. 46% din totalul finantarilor au fost acordate pe perioade cuprinse intre patru si zece ani, cu 5 puncte procentuale peste nivelul din 2013.

24 Mar 2015 | IMM

EximBank lanseaza o asigurare pentru garantiile de export

EximBank ofera IMM-urilor posibilitatea de a-si asigura garantiile de export, prin intermediul EximAsig. Asigurarea preia riscurile de executare nejustificata a garantiilor emise pentru participarea la licitatii internationale si a garantiilor emise pentru realizarea contractelor de export.

23 Mar 2015 | IMM

IMM-urile care au primit consultanta de la BERD si-au crescut afacerile intr-un an

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare a acordat consutanta pentru mai mult de 550 de IMM-uri din Romania, in urma careia trei sferturi dintre firme si-au sporit afacerile intr-o perioada de un an. Peste jumatate din aceste firme au avut productivitate mai mare si au angajat, cumulat, 3.000 de persoane.

12 Mar 2015 | IMM

Optimismul firmelor romanesti depaseste media europeana

Optimismul companiilor medii din Romania in privinta cresterii cifrei de afaceri in acest an depaseste media europeana. Aproape doua treimi dintre companii (64%) se asteapta la cresterea veniturilor in 2015, in timp ce doar jumatate din firmele similare din Europa au asemenea asteptari, reiese dintr-un studiu Ernst&Young.

11 Mar 2015 | IMM
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul

Compară