top banner

Pagina 11 - Depozite: Articole, știri și sfaturi financiare

Grecii recurg la bitcoin pentru a-si proteja depozitele

Grecii au gasit solutia pentru a ocoli restrictiile impuse la retragerile de la ATM-uri, care sunt limitate la 60 de euro pe zi! Sa isi converteasca depozitele in moneda virtuala bitcoin, transmite Reuters. Si asta pentru ca grecii se tem si de o eventuala devalorizare in cazul in care Grecia revine la drahma.

06 Iul 2015 | Depozite

Dobanzi mici la depozite, roase de comisioane

Dobanzile acordate de banci pentru depozitele constituite de banci sunt in scadere de multa vreme, iar in ultimele saptamani au scazut semnificativ sub 3% pe an pentru economiile pe trei luni. In plus, multe banci practica o serie de comisioane care anuleaza nu doar dobanda ci mananca si din banii depusi de client.

03 Iul 2015 | Depozite

Garantie suplimentara pentru deponentii din UE

Deponentii din statele membre ale Uniunii Europene vor fi protejati in cazul falimentului unei banci de o garantie la nivelul intregului spatiu comunitar. O astfel de garantie suplimentara se va adauga, de la jumatatea lui 2017, schemelor de garantare existente deja la nivel national.

22 Iun 2015 | Depozite

Retrageri masive din bancile grecesti

Retragerile din depozitele bancilor elene au crescut la doua miliarde de euro in ultimele trei zile, iar ritmul retragerilor zilnice s-a triplat dupa colapsul discutiilor cu creditorii, informeaza Reuters. Din aceasta cauza, bancile din Grecia ar putea ramane inchise luni, avertizeaza oficiali ai Bancii Centrale Europene.

19 Iun 2015 | Depozite

Contul de economii ia fata depozitului

Clientii bancilor, persoane fizice, se orienteaza tot mai des, in ultima vreme catre conturi curente si de economii, atunci cand vor sa economiseasca. Ei aleg aceste instrumente in detrimentul depozitelor la termen, avand in vedere ca primele ofera o flexibilitate mult mai mare in ceea ce priveste accesul la banii proprii.

15 Iun 2015 | Depozite

Depozitele la sucursalele bancilor europene vor fi garantate in Romania

Depozitele constituite la sucursalele bancilor straine din Romania, originare din statele membre ale Uniunii Europene, vor fi garantate de schemele din Romania. Pana acum acestea erau garantate de schemele din tara de origine. Modificarea este cuprinsa in proiectul de lege care transpune Directiva 2014/49/UE in legislatia nationala.

11 Iun 2015 | Depozite

Depozitele la CAR nu vor mai fi garantate de FGDB

Depozitele constituite la casele de ajutor reciproc nu vor mai fi garantate, incepand cu data de 3 iulie 2015, de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar. Prevederea este continuta intr-un proiect de lege publicat de Ministerul Finantelor Publice, care vizeaza transpunerea prevederilor Directivei 2014/49/UE in legislatia romaneasca.

11 Iun 2015 | Depozite

Raiffeisen Bank incurajeaza economisirea pe termen lung

Clientii Raiffeisen Bank cu depozite pe 18, 24 sau 36 de luni nu vor mai pierde integral dobanda daca isi retrag economiile inainte de scadenta. Acestia vor primi dobanda valabila pentru scadenta imediat anterioara.

14 Mai 2015 | Depozite

Avertisment privind dobanzile la depozite

Bancile care au redus prea mult dobanzile la depozite trebuie sa fie mai prudente pentru ca vor avea nevoie de bani pe masura ce se reia creditare. In schimb, la credite mai este loc de reduceri de dobanzi sustine guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu.

08 Mai 2015 | Depozite

BNR vrea sa protejeze dobanzile la depozite

Banca Nationala a Romaniei urmareste, prin deciziile de politica monetara inclusiv asigurarea unor dobanzi real pozitive la depozitele bancare, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. El a precizat ca, in Romania, dobanzile la depozite sunt, in medie, de 1,5% – 2%.

06 Mai 2015 | Depozite
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale

Compară