top banner

Pagina 10 - Depozite: Articole, știri și sfaturi financiare

Dobanzile mici trimit deponentii catre metode flexibile de economisire

In aceasta perioada in care banii economisiti aduc castiguri tot mai modeste sau in unele cazuri chiar pierderi, toata lumea este in cautarea unor metode de a-si plasa banii pe criterii care tin mai degraba de siguranta si flexibilitate. In aceste conditii, contul de economii concureaza cu succes depozitul bancar.

20 Iul 2016 | Depozite

Investitia in titluri de stat comparativ cu depozitul bancar

Populatia poate cumpara, incepand din 11 iulie, titluri de stat emise in acest scop de Finante. O astfel de investitie poate reprezenta o alternativa de economisire pentru populatie in conditiile in care dobanzile bancare sunt foarte mici. Daca luam in calcul si comisioanele, de multe ori deponentii pleaca acasa cu mai putini bani decat au depus.

11 Iul 2016 | Depozite

La dobanzi pozitive, bancile ofera castiguri negative

Existenta dobanzilor negative este in continuare negata in Romania de catre banci si de catre autoritati. Insa deponenti simt pe propria piele acest fenomen tot mai des la scadenta unui depozit, cand constata ca raman cu mai putini bani decat au depus la banca, desi dobanda afisata este pozitiva.

06 Iun 2016 | Depozite

Dobanzile in UE raman negative

Banca Centrala Europeana (BCE) nu confirma prin decizii optimismul anuntat in privinta evolutiei inflatiei in acest an. Institutia estimeaza o crestere a preturilor de pana in 2% in 2016, insa mentine dobanzile la depozite la minimul stabilit la finalul anului trecut, de minus 0,3%.

21 Ian 2016 | Depozite

EBA va monitoriza garantarea depozitelor in statele membre

BNR va trebui sa informeze Autoritatea Bancara Europeana (EBA) cu privire la depozitele acoperite de pe teritoriul national si resursele financiare ale schemelor de garantare a depozitelor oficiale, existente la data de 31 decembrie a anului precedent. Informatiile se transmit anual, pana la 31 martie, pentru anul anterior.

14 Dec 2015 | Depozite

La dobanzi negative, banii revin la saltea sau in consum

Multi dintre romanii care au economii in banci ar prefera sa cheltuiasca acei bani (10%) sau sa ii tina la saltea (33%), in loc sa ii lase la banca, daca dobanzile devin negative. Trei sferturi dintre acestia au declarat ca si-ar retrage banii din depozite intr-o astfel de ipoteza, reiese dintr-un sondaj realizat de ING Bank.

04 Dec 2015 | Depozite

Fondul de garantare pentru zona euro, criticat din fasa

Sistemului comun de garantare a depozitelor din sistemul bancar al zonei euro ar trebui sa fie finalizat pana in anul 2024, potrivit planurilor Comisiei Europene. Acesta a fost gandit pentru a evita panica bancara in momentul in care o banca dintr-un stat din zona intra in faliment.

25 Noi 2015 | Depozite

Depozitul la banca, tot mai neprofitabil

Depozitul la banca a ajuns doar un instrument de pastrare a economiilor in siguranta, cel putin teoretic. In privinta castigului obtinut de deponent, acesta s-a topit de la luna la luna in ultimii ani. Dobanzile de peste 2% pe an la economiile in lei au devenit o raritate, si tendinta ramane de scadere.

15 Oct 2015 | Depozite

GfK: Clientii IFN-urilor sunt chibzuiti cu cheltuielile zilnice

Romanii sunt interesati sa economiseasca pe termen lung si sa isi imbunatateasca nivelul de cunostinte financiare pentru a reusi si isi inmulteasca banii. In schimb, europenii sunt mai atenti la optimizarea veniturilor si cheltuielilor lunare, reiese dintr-un studiu realizat la cererea grupului financiar din care face parte Provident Romania.

09 Oct 2015 | Depozite

Depozitele garantate, in crestere

Numarul deponentilor persoane fizice in bancile romanesti, care se incadreaza in limitele acoperite de Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDB), a crescut in trimestrul doi din acest an fata de primul trimestru. De asemenea, si sumele aflate in depozite garantate au crescut in perioada mentionata, reiese din datele Fondului.

16 Iul 2015 | Depozite
Comparații

Depozite la termen

Depozite la termen
  • Compari ofertele băncilor
  • Câștiguri mai mari pentru economiile tale

Compară